Ubuntu 12.04: Perfekt skrivebord innen rekkevidde

Vær nøye med følgende uttalelse, fordi jeg kommer til å gi bort hjertet til dette innlegget rett ut av porten. Her er det:

Canonical har gitt ut en Linux-desktop-distribusjon som er så nær perfeksjon som hittil. Hvordan tør jeg si det, når alle vet at Unity er et søppel? Mine damer og herrer, Canonical og Ubuntu-utviklerne har leksene sine, lyttet til sluttbrukere og laget noe av mesterlig design og utførelse. Fra oppstartshastighet, til grafiske elementer, til integrering av alle bevegelige deler, er Precise Pangolin, hendene nede, den hittil mest imponerende skrivebordsutgivelsen.

Jeg installerte først 12.04 på en bærbar datamaskin, ganske sikker på at jeg hadde tenkt å forlate Linux Mint 12 som mitt primære desktop-OS. Det varte i to dager. Jeg ønsket å komme minst et par dager under beltet med Precise før jeg ringte noen dommer. Det fungerte ikke. Det tok omtrent en time (etter installasjonen) før jeg ble solgt fullstendig og fullstendig på den siste utgaven fra Ubuntu. Og dybden som jeg ble solgt informerte meg raskt om en ting:

Ubuntu er tilbake som konge for Linux desktop-distribusjoner.

Nå er det ikke 100% perfekt. Men det er sinnsykt nært. La meg først snakke om hva som er dødt med 12.04

HUD

Jeg har nevnt dette før, men det gjentar seg. Unity Head-Up Display er en utrolig prestasjon i design. Med dette menygrensesnittet er det ikke mer behov for å bytte frem og tilbake fra tastatur til mus når du navigerer og applikasjonens menystruktur. Bare trykk på Alt-tasten og skriv inn det du vil gjøre. Utførelsen av HUD er nesten feilfri (det eneste problemet som ikke er HVER applikasjon er HUD-bevisst - men alle større applikasjoner er det). For alle Linux-applikasjonsutviklere som leser, anbefaler jeg at du gjør det til et mål å ha applikasjonen din HUD-bevisst som mulig.

Enhetslinser

Lenses in Unity har virkelig kommet langt og gjør dette skrivebordet enda mer effektivt og brukervennlig enn GNOME 3. Som du kan se i figur A, har Unity Lens en utrolig ren og elegant design. Trykk på Super (eller Windows) for å åpne linsen, og trykk deretter på Ctrl-Tab for å navigere gjennom de forskjellige linsene. Eller åpne opp objektivet og bare skriv inn en søkestreng for å søke etter det du leter etter.

Ubuntu Software Center / Ubuntu One Music Store

Kombinasjonen av Ubuntu Software Center og Ubuntu One Music Store (gjennom Rhythmbox nå) tilbyr den vanlige samlingen av programvare og musikk, men inkluderer nå bøker og blader, og vil snart tilby filmer som kan kjøpes. Uansett hva du trenger (programvare eller underholdning), kan du finne det på Ubuntu-skrivebordet. Selv om det ikke er en fan av Rhythmbox, er det den enkleste og raskeste måten å kjøpe nedlastbar musikk på Linux nå (jeg vil savne Banshee Amazon-tilkoblingen - men jeg kan forstå hvorfor denne endringen ble gjort). Valget av musikkprogramvaren min er Clementine, som ikke er noe annet enn et søk unna (innen Ubuntu Software Center) for installasjon.

Opptreden

Jeg må si, Ubuntu 12.04 overgår Linux Mint 12, nedover. Ikke bare selve operativsystemet starter raskere, men skrivebordet reagerer raskere og applikasjoner kjører jevnere. Selv med komponisten som kjører i bakgrunnen, med mange apper i forgrunnen, hopper ikke skrivebordet over en beat. Før jeg byttet til Ubuntu 12.04, hadde jeg følgende distribusjoner installert på forskjellige maskiner:

  • Fedora 16
  • Bodhi Linux
  • Linux Mint 12
  • Ubuntu 11.10

Uten å nøle kan jeg si at Precise Pangolin gir de ovennevnte hender ned både når det gjelder ytelse og brukervennlighet. Det er på ingen måte en smekk mot noen av disse distribusjonene (Bodhi Linux er fremdeles et morders operativsystem). Denne uttalelsen bør sees på som et bevis på hvor langt Ubuntu Unity har kommet. Det er utrolig stabilt og langt mer brukervennlig enn noe skrivebord jeg noen gang har brukt.

Det er ikke å si at det ikke var noen få små problemer.

Nits å plukke

Først og fremst var det to programvarestykker jeg måtte installere umiddelbart:

  • lo-menylinja
  • Min enhet

Jeg hadde rapportert tidligere at begge disse applikasjonene ville komme seg til den endelige utgivelsen. Det gjorde de ikke. Det burde de ha. Uten lo-menylinje installert, vil ikke LibreOffice dra fordel av HUD. Uten My Unity installert, kan du ikke konfigurere utseendet og følelsen av Unity. Installer begge deler umiddelbart.

Det var også noen rare krasjer ved første oppstart. Det så ut til at Unity og Ubuntu One ikke ville jobbe uten å skjule og sende feilrapporter. En enkelt omstart så ut til å løse problemet umiddelbart. Siden den omstarten har jeg ikke hatt det minste problemet.

Det er det. Utenom disse to problemene har Ubuntu 12.04 vært den beste rasen til alle stasjonære operativsystemer jeg noensinne har hatt gleden av å bruke. Fet ord i en verden av Windows, Mac og flere Linux-stasjonære plattformer enn jeg kan holde oversikt over - men et utsagn jeg står fast på. Ubuntu 12.04 har gjort noen enorme skritt fremover for både Unity og Linux-skrivebordet. Hvis du har vært på gjerdet eller en av naysayers, skylder du deg selv å prøve Precise Pangolin. Denne siste utgivelsen fra Ubuntu har absolutt brakt perfektion på skrivebordet innen rekkevidde.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com