Ubuntu 11.10 bringer Ubuntu Unity nærmere fine

Hvis du har fulgt meg lenge nok, vet du siden starten av Ubuntu Unity at forholdet mitt til det nye skrivebordet har vært et kjærlighetshat. Da Unity først ryktes og designene og filosofien ble gjort kjent, var forholdet et av kjærlighet. Men da 11.04 ble løslatt, flyttet det forholdet raskt til hat. Men nå er 11.10 ute og Ubuntu har hatt en sjanse til å gjøre godt med Unity-løftene sine. Jeg må si, etter oppgradering til 11.10 ... Jeg er ganske imponert over forbedringene.

Jeg vil forpasse resten av dette ved å si at det ikke er perfekt, men det er nærmere å være et fint skrivebord enn det er tidligere iterasjon.

Nå ... hva har forbedret seg? La oss ta en titt. Jeg tar dette fra perspektivet til en sluttbruker, så det vil ikke være snakk om utvikling av dette eller strømbruker som. Det jeg er interessert i er om Unity har kommet langt nok for den gjennomsnittlige sluttbrukeren.

Det gode

Unity Dash har hatt litt overhaling, noe som gjør det lettere å få tilgang til forskjellige brikker. Figur A viser Dashen i aksjon. Klikk på Dash-ikonet for å avsløre et nytt overlegg som lar deg gjøre følgende (via ikon):

 • Åpne opp forskjellige kategorier av apper (Media, Internett og mer).
 • Åpne standardapper (som konfigurert i System).
 • Finn filer.

Du vil også legge merke til, nederst i Dash-overlegget, en rad faner. Disse fanene er (fra venstre til høyre):

 • Dash Home
 • applikasjoner
 • Dokumenter og mapper
 • Media

Så utviklerne av Unity har gjort er å gjøre det utrolig enkelt å komme til forskjellige applikasjoner, filer og mapper. Dette er et stort pluss for ikke bare gjennomsnittlige brukere, men for alle nivåer av brukere. Et annet fint tillegg til Dash er muligheten til å raskt filtrere resultater etter kategorier. Ta en titt på figur B (beklager, bakgrunnsbilder er innstilt på å tilfeldig endres.)

Klikk på fanen Programmer i Dash Overlay, og du kan deretter filtrere etter forskjellige kategorier, noe som gjør søket etter den bestemte filen eller applikasjonen mye enklere.

Det er også mulig nå å ta ut eksterne plater og USB-enheter fra Starteren. Bare høyreklikk på enheten for å avsløre en meny som tilbyr:

 • Åpen
 • Støte
 • Fjern sikkert

Det er ikke så bra

Metaforen er fremdeles den store saken. De fleste sluttbrukere liker ikke endring - av noe slag. De liker ikke at stasjonsbokstaver skal endres, de liker ikke at utseendet og følelsen av ting skal endres. Dette er det enestående problemet med å drive en så stor, feiende forandring, som er Ubuntu Unity. Nye brukere vil se på den og si "Hvor er startknappen min? Hvor er ikonene mine?" Det er ingen vei rundt dette og nye brukere vil bare måtte akseptere at endring er en uunngåelighet med PC-skrivebordet. Selv med Windows - skjer endring, og brukerne har lite eller annet valg enn å gå videre. Etter hvert vil det berøringsskjermvennlige skrivebordsgrensesnittet som Unity og Gnome 3 være mindre et sjokk for brukerne (gitt at det ville hjelpe hvis Canonical ville komme gjennom løftet om berøringsskjerm-maskinvare for å gifte seg med grensesnittet).

Mer ikke så bra

Hvorfor er det utviklerne av Ubuntu Unity som har bestemt at konfigurering av skrivebordet ikke bare er noe vi dødelige trenger. Beklager folk, men jeg er en seriøs tinkerer på skrivebordet. Jeg vil ha skrivebordskaken min, og jeg vil spise den også! Men akk - å konfigurere Unity-skrivebordet er bare ikke ment (utenom å endre skrivebordsbakgrunnen.) Dette trenger å endre seg. Folk (til og med nye brukere) ønsker å konfigurere det skrivebordet!

Enda mer ikke så bra

Jeg selges fortsatt ikke på den Apple-lignende applikasjonsmenyen. Ikke flere har applikasjoner sin egen meny. Du vil ha tilgang til en applikasjonsmeny, du må ha den applikasjonen i fokus og deretter gå opp til hovedlinjen øverst i vinduet. Dette er ikke veldig effektivt når du har mange vinduer åpne.

Og snakker om mange vinduer som er åpne - jeg vil, trenger ikke, mitt slurvete fokus. Jeg liker ikke å måtte klikke på tittellinjer (eller noe sted i vinduet) for å gi et vindusfokus. Jeg handler om å lage så få klikk og poeng med musen som mulig. Gi meg slurvete fokus og automatisk heve tilbake!

Konklusjonen så langt

OK, så Unity begynner å vise løfte. Jeg har to mistanker her:

 1. Gitt tid Unity vil endelig bli en legitim spiller i det gjennomsnittlige skrivebordsfeltet.
 2. Gitt den riktige maskinvaren på berøringsskjermen, vil Unity endelig kunne vise hvor brukervennlig den kan være.

Hva tror du? Vil enhet noen gang komme over at problemene blir møtt med løslatelse og fremdeles står overfor? Lyd av i kommentarene!

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com