Ubuntu 11.04: Små saker, stor gevinst

I løpet av de siste månedene, på nesten alle sider jeg blogger for, har jeg sagt at Ubuntu 11.04 kom til å bli et stort tilbakeslag for Ubuntu. Dette "tilbakeslaget" skyldtes hovedsakelig Canonicals beslutning om å bruke Unity som standard skrivebord. Denne avgjørelsen satte GNOME og GNOME 3 sammen. Vel, etter å ha brukt Ubuntu 11.04 beta 1 i noen uker nå, må jeg si at jeg tok feil. Selv om det er noen få svake steder i utgivelsen, har denne betaversjonen gått langt for å vise meg at Ubuntu ikke har falt av sporene, hoppet haien eller er i ferd med å miste veien. Faktisk vil Ubuntu 11.04 forbli konge for Linux for nye brukere så langt jeg kan se.

Ubuntu Unity

Etter at all denne tiden har tappet ut hvordan Mark Shuttleworth har gjort en enorm feil (byttet til Unity), er jeg glad for å si at feilen virkelig var min. Men hvordan? Hvorfor? Hu h? Ubuntu Unity er et stort sprang bort fra det tradisjonelle skrivebordet (se figur A til venstre.) Min største bekymring var at Unity ikke ville la brukeren konfigurere skrivebordet på en så fin og detaljert måte som Linux-brukeren var vant til. Det var en feil i logikken min. I det hele tatt antok jeg at hver bruker brukte like mye tid på å konfigurere skrivebordet sitt som jeg. Feil! De fleste brukere holder seg bare til det standard skrivebordet de får, og endrer kanskje skrivebordsbakgrunnen ... hvis det.

Når jeg hadde gjort det spranget med logikk, bestemte jeg meg for å bare installere beta 1 og bruke den. Ikke mer bekymring for hvor mye jeg kan finpusse skrivebordet eller få det til å gjøre akkurat det jeg ville at det skulle gjøre. Denne gangen handlet det om å "bare bruke det, bare oppleve det."

Med den hensikten i bakhodet forsvant Unity-skrivebordet. Jeg ble sjokkert over å finne ut om intensjonen til både GNOME 3 og Unity-skrivebordet gjorde underverker. Jo mer skrivebordet "forsvant", desto mer effektivt ble arbeidet mitt. Jeg fokuserte ikke lenger på hvordan skrivebordet fungerte, men fokuserte på hvordan jeg jobbet på skrivebordet.

Det betyr ikke at den er perfekt. Ikke ennå. Det er små biter og brikker som Unity trenger å få på plass. Et slikt stykke er verktøyet "Koble til server" som var så mye en del av GNOME. Uten denne veiviseren, vil en bruker måtte stole på delte nettverkskataloger (takk Samba) eller vil trenge å vite for å åpne opp Nautilus og oppgi smb: // ip_address / share i stedslinjen, i stedet for bare å åpne Connect to Server veiviseren.

Et annet problem er OS X-lignende menysystem. Når et vindu er åpent, blir ikke menyen for applikasjonen fanget i applikasjonsvinduet, men i panelet øverst på skjermen. Selv om det er langt fra en avtale-bryter, vil dette ta noen å bli vant til. Jeg merket virkelig dette når jeg brukte The GIMP. Faktisk tar GIMP dette et skritt videre. Når denne applikasjonen åpnes, ser det ut til at menyene ikke er noen steder på stedet. Det var ikke før jeg høyreklikket på hovedvinduet på GIMP at menyen til slutt gjorde seg kjent. Litt inkonsekvens, men igjen - ikke en avtale.

Overraskende treff

Det er mange fine små detaljer som er innebygd i Ubuntu 11.04. For eksempel søkevinduet for applikasjoner. Dette søkesystemet er ikke bare koblet til de installerte applikasjonene, men også Ubuntu Software Center. Så hvis en applikasjon blir søkt og funnet, men ikke installert, når du klikker på søkeresultatene, vil Ubuntu Software Center åpne slik at applikasjonen kan installeres.

Ubuntu One drar også nytte av et nytt kontrollpanel (se figur B. ) Det er nå flere sekunder å gjette på om et system er tilknyttet Ubuntu One-kontoen din, eller om systemet synkroniseres med kontoen. Faktisk har hele Ubuntu One-grensesnittet blitt gjenoppbygd til og med å inkludere det ene ordet jeg avskyr så mye - CLOUD! Men jeg lar den gli denne gangen. Og til slutt, Ubuntu One er bedre integrert i varslingssystemet til Unity.

Siste tanker

Jeg ble overrasket over hvor godt jeg likte Ubuntu 11.04. Selv med noen få små glitches og / eller endringer som virket motintuitive, er Unity-skrivebordet utrolig gjennomsiktig, så fokuset blir arbeidet, ikke skrivebordet. Og med liten overraskelse er det underliggende systemet et av de raskeste og pålitelige systemene jeg har brukt til dags dato. Og Ubuntu legger ut en betaversjon som gjør mange andre endelige utgivelser til skamme, så du må i det minste prøve Natty Narwhal. Selv for skeptikere som meg selv, kom Ubuntu Unity langt, langt fra den siste utgivelsen til nå. Det fungerer. Jeg er solgt. Jeg vedder på at du vil være det også.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com