To flotte bærbare datamaskiner for Windows-brukere som har misunnelse fra MacBook Air

Jeg var aldri tilhenger av netbooks. Den minuscule skjermoppløsningen og miniatyrtastaturer gjorde de fleste av dem tilnærmet ubrukelige. 11-tommers MacBook Air var den første mini-bærbare datamaskinen som jeg prøvde og tenkte: "OK, jeg kunne faktisk brukt denne tingen."

I min anmeldelse av MacBook Air 11-tommers sa jeg at det er en flott maskin for folk som trenger overlegen portabilitet, kan få tilgang til alle forretningsappene sine på Mac, ikke trenger å gjøre for mye tung prosessering og er villige til å betaler litt for en premium for overlegen byggekvalitet.

Det største oppslaget for mange er imidlertid Mac OS X. Det er ikke det at det nødvendigvis er noe galt med Mac for forretningsbrukere, men de fleste av dem har viktige apper bundet til Windows. Visst kan du bruke Bootcamp eller virtualisering til å kjøre Windows på Mac-maskinvare, men det tilfører for mye kompleksitet for den gjennomsnittlige forretningsbrukeren.

For de som er forelsket med 11-tommers MacBook Airs svelte formfaktor, men som fremdeles er bundet til Windows, har jeg to fine alternativer som er verdt å vurdere: Sony Vaio X1 og Acer Timeline X. Jeg har satt sammen et galleri med unboxing og produktbilder av begge maskinene, sammen med noen sammenligningsbilder ved siden av den 11-tommers MacBook Air.

Mens Sony Vaio X1 og Acer Timeline X begge er verdige konkurrenter til 11-tommers MacBook Air, er de to veldig forskjellige maskiner som vil appellere til forskjellige brukere. Her er min raske tak på de to.

Sony Vaio X1

Sony er kjent for sin stilige PC-maskinvare, men den kommer ofte med en førsteklasses prislapp - lik Apple. I dette tilfellet har imidlertid 11-tommers MacBook Air og Sony Vaio X1 lignende prislapper som Acer-tidslinjen X. Alle tre systemene har en grunnpris på omtrent $ 1000. Til den prisen har de tre bemerkelsesverdig forskjellige maskinvareprofiler.

Sony Vaio er den letteste av de tre maskinene, og den er også den mest lettdrevne. Den kjører en 2, 0 GHz Intel Atom-prosessor, den samme som driver mange netbooks (sammenlignet med den raskere 1, 4 GHz Core 2 Duo som driver 11-tommers MacBook Air). Her er noen av de ekstra spesifikasjonene til modellen vi testet (VPCX131KX / B):

 • 2 GB RAM
 • 11, 1-tommers skjerm med LED-bakgrunnsbelysning og 1366x768-oppløsning
 • Integrert Intel-grafikk
 • 64 GB flash-lagring
 • 2 USB-porter, VGA-port, Ethernet-port, SD-kortspor
 • 3 timers batterilevetid (standardbatteri) eller 12 timers batterilevetid (utvidet batteri)
 • Veier 1, 6 pund (med standardbatteri)

Vaio X1 er til og med litt mindre enn 11-tommers MacBook Air. En bedriftsfagmann kan lett skli den i en portefølje. Portabiliteten og vekten (eller mangelen på dem) er dens største eiendeler, og det er en solid maskin for e-post, nett og grunnleggende forretningsapper. Avveiningene er at det ikke er en veldig rask eller kraftig maskin, og at den føles litt overpriset for hva du får.

Min andre bekymring for denne maskinen er holdbarhet. I motsetning til MacBook Air, som er laget nesten utelukkende av aluminium, er Sony Vaio X1 helt plastisk og ikke en spesielt holdbar blanding. Det gjør det lett, men også at det føles veldig spinkelt. Jeg hadde en følelse av at jeg nesten kunne ha brutt den i to med de bare hendene mine hvis jeg vridde den hardt nok.

Likevel, hvis du ikke er opptatt av ytelse og trenger et superportabelt system, er Vaio X1 ganske imponerende og er verdt å se på.

Acer tidslinje X

Acer-tidslinjen X kan ikke matche Sony eller Apple for stil eller tynnhet, men den pakker mye mer kraft under panseret. Modellen vi testet (1830T-68U118) kjørte en Intel Core i7-prosessor (1, 46 GHz) og bød på veldig zippy ytelse for omtrent enhver oppgave. Resten av spesifikasjonene for tidslinjen X inkluderte:

 • 4 GB RAM
 • 11, 6-tommers skjerm med LED-bakgrunnsbelysning og 1366x768-oppløsning
 • Integrert Intel-grafikk
 • 500 GB harddisklagring
 • 3 USB-porter, VGA-port, HDMI-port, Ethernet-port, SD-kortspor
 • 8 timers batterilevetid

Tidslinjen X kan følge med mange stasjonære maskiner. Det er så raskt. Dette er systemet for noen som trenger å pakke mye ytelse, men vil gjøre det i en så liten pakke som mulig. Tidslinjen X er absolutt litt mer tung og klumpete enn MacBook Air på Vaio X1, men den er langt mindre enn de fleste andre bærbare datamaskiner i sin strømklasse.

Mine kokker med tidslinjen X er stort sett kvalitative. Pekeplaten er bare for liten til å være veldig nyttig. 11-tommers MacBook Air er bokstavelig talt omtrent tre ganger så stor som tidslinjen X - og selv om jeg ikke er tilhenger av berøringsputer generelt, er den på lufta en av få som er nyttige i en klype. Med tidslinjen X, sørg for at du har en god bærbar mus og planlegger å bruke den mesteparten av tiden. På et relatert notat er ikke tastaturet på tidslinjen X heller bra. Tastene er enorme, men de er veldig nær hverandre, noe som gjør det enkelt å slå feil nøkkel. Tastene er også stive og grunne, noe som ikke er veldig vennlig å skrive. Dette er et av hovedområdene der tidslinjen X ikke stemmer godt overens med MacBook Air, og i mindre grad, Sony Vaio X1.

Imidlertid, hvis du vil ha mye krefter i en liten pakke, og du vil at den skal kjøre Windows, er tidslinjen X en av dine beste spill.

Ta avstemningen

Les også

 • 11-tommers MacBook Air-anmeldelse: Slik ser en netbook ut
 • Apple MacBook Air Teardown (11-tommers 2010)
 • Netbooks er døde. Lenge leve den bærbare PC-en.
 • Den offisielle siden til Sony Vaio X-serien
 • Offisiell Acer-tidslinje X-side
 • Offisiell MacBook Air-side

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com