Prøv det gratis og fleksible skjermdumpverktøyet Greenshot

Hvis du trenger å bruke skjermbilder for dokumentasjon, utdanning eller bare for å fange et øyeblikk på et skrivebord, er det mange alternativer. Men når du vil ha noe raskt og som ikke krever ferdighetssettet med bildemanipuleringsprogrammer, er alternativene mer begrensede.

På noen plattformer, for eksempel Ubuntu Linux, kan du trykke på Print Screen-tasten to ganger og få et solid skjermbilde av hele skjermen, men hva om du vil ha en del av skjermen eller et enkelt vindu, eller du vil legge til visuelle elementer? Du kan laste ned og installere GIMP, men det kan være for mye for den enkle oppgaven med skjermbilder. Et annet alternativ er å bruke Greenshot, som er et fleksibelt skjermdumpverktøy som tilbyr et fint funksjonssett og er gratis å bruke.

Greenshots funksjonsliste inkluderer:

 • Lage enkelt fullstendige eller delvis skjermbilder (full, region eller vindu)
 • Kommenter, uthev eller skjul deler av et skjermbilde
 • Send skjermbilde raskt til forskjellige steder (til en fil, utklippstavlen, en skriver eller som et e-postvedlegg)
 • Lagre i forskjellige formater (PNG, JPG, GIF, BMP)
 • Tilpass filnavnmønstre
 • Administrer utskriftsinnstillinger
 • Rask tilgang fra systemstatus eller hurtigtaster

Installerer Greenshot

 1. Last ned den kjørbare filen fra nedlastningssiden fra Greenshot.
 2. Dobbeltklikk på den nedlastede filen for å starte installasjonen.
 3. Gå gjennom den brukervennlige veiviseren.
Når den er installert, vil Greenshot ligge i systemstatusfeltet som et lett tilgjengelig ikon ( figur A ). Figur A

Ikonet du leter etter er den grønne G.

Konfigurere Greenshot

Før du begynner å bruke Greenshot, kan det være lurt å bruke Innstillinger-dialogen ( figur B ) for å sette opp verktøyet som passer dine spesifikke behov. Figur B

Greenshots Innstillinger-dialogboks

For å få tilgang til vinduet Greenshot Settings, høyreklikk Greenshot-ikonet og velg Innstillinger. Du vil også legge merke til en hurtiginnstillinger i menyen. Fra hurtigvalginnstillinger kan du få enkel tilgang til skjermbilde-destinasjon, utskriftsalternativer og effekter. Effekter gjør knipsen av et skjermbilde mer tydelig. Fra hurtigvalgene Effekter-menyen, du kan legge til lyden fra et stillbilde av kameraet og / eller en blitseffekt for når skjermdumpet er tatt.

I Innstillinger-vinduet må du stille inn forsinkelsen før fangst (millisekunder), lagringsplassering og filnavnmønster. Du bør gi deg selv masse forsinkelse for skjermdumpen. Dette gjelder spesielt når du trenger skjermbilder fra menyer eller andre handlinger. Jeg synes at 5000 millisekunder gir meg nok tid til å sette opp skuddet. Hvis du trenger mer tid, gå til Innstillinger | Generelt og endre forsinkelsen.

Filnavnmønsteret er i formen:

 % Tittel% _% YYY %% MM %% DD %% _% tt %% mm %% ss% 

Du kan også legge til følgende felt:

 • NUM - inkrementell nummerering (opptil seks sifre)
 • bruker - Windows-bruker
 • domene - Windows-domene
 • vertsnavn - PC-navn

Du kan la Greenshot opprette dynamiske underkataloger ved å bruke motsnittet for å skille mapper. For eksempel vil følgende generere en mappe som heter 2012-10-1 og en fil innen basert på gjeldende tid:

 % YYY% -% MM% -% DD% \% hh% -% mm% -% ss% 

Bruker Greenshot

Det er to måter å ta skjermbilder på med Greenshot:

 • Høyreklikk på ikonet i systemstatusfeltet og velg hvilken type skjermbilde du vil ta fra Capture Region, Capture Last Region, Capture Window, Capture Full Screen.
 • Bruk snarveien som er knyttet til typen skjermbilde du vil ta

Tastatursnarveiene er som følger:

 • Fang fullskjerm - Ctl + Print Screen
 • Capture Region - Print Screen
 • Capture Window - Alt + Print Screen
 • Capture Last Region - Shift + Print screen
Når skjermdumpen er tatt, vil bildet åpne hvordan du har konfigurert det (innenfor Innstillinger). Som standard åpnes det i den innebygde Image Editor ( figur C ). Figur C

Et skjermbilde i et skjermbilde. (Klikk på bildet for å forstørre.)
Når skjermbildet er åpent i redigeringsprogrammet, kan du deretter legge til tekst, legge til objekter, beskjære bildet og enkelt obfuscere (skjule) deler av bildet. De fleste verktøyene er veldig enkle å bruke. Det eneste verktøyet du kanskje ikke er kjent med, er Obfuscation-verktøyet. Hvis du klikker på obfuscate-ikonet (det er det andre nedenfra på venstre kantverktøylinje), kan du dra verktøyet over delen du vil skjule. Når du har dimensjonert tilskuddsvinduet riktig (figur D ), slipper du venstre museknapp og seksjonen vil bli uskarp. Figur D

TechRepublic-logoen er tilslørt - ikke at du noen gang skulle gjøre det!

Prøv Greenshot, og se om det ikke blir det beste verktøyet for å ta bilder på skrivebordet ditt.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com