Totalt fordypning av Google mulig med enterprise-klare Chromebook og Chromebox

Tilbake i februar, i innlegget mitt, "Hvordan har Google tenkt å konkurrere med Microsoft i skyen?", Skrev jeg om hvordan Google hadde som mål å plassere operativsystemet Chromebook og Chrome som et alternativt middel til å koble til Google Apps, samt andre on-demand Google-tjenester. Selv om Chromebook måtte komme langt når det gjelder maskinvare, var Googles enterprise cloud-strategi tydelig - gi brukerne en rimelig, nedstrippet og enkel å støtte enhet med det eneste formål å koble seg til Internett. Dette ville sette scenen for umodifisert bruk av Googles SaaS-applikasjoner som kan utnyttes i stedet for hvilken som helst klient-server-programvare som tradisjonelt blir lagt merke til på et statsløst operativsystem som Microsoft Windows.

Så rett frem som det ovennevnte høres ut, var det en stor mangel ved å bruke utbredt bruk av Chromebooks på tvers av organisasjoner som forsøkte å fordype seg i Googles sky uten å måtte bruke tredjeparts maskinvare til en viss grad - det er tanken om at Chromebook er disse små maskinene av netbook-typen som kan skilte med en Wi-Fi-portabilitet. De var ikke ment for de innestengte kontorarbeidere som bare trenger å kunne ha telefonmottakeren i den ene hånden, og banker bort på et stort tastatur med den andre, alt sammen mens de er passende koblet til Internett på den gammeldagse måten, gjennom en Ethernet-kabel. Kunne du tenke deg et call center fullt med kundeservicerepresentanter som skriver bort, en pekefinger om gangen, på en Chromebook plassert på et hav av skrivebord?

Med den nylige utgivelsen av Samsung Series 5 550 bærbar PC og kompakt Chromebox stasjonær enhet (lignende stil og kapasitet som Apples Mac Mini), banker Google nå på døren til enhver bedrift som har til hensikt å drive sin virksomhet i Googles sky, sannsynligvis i en håper å skifte IT-ressurser til SaaS-basert applikasjonsutvikling, med så minimal maskinvarestøtte som mulig. De to, tør jeg si - datamaskiner - besitter mange av de samme funksjonene som du kan finne på din tradisjonelle PC: Intel Core-prosessor, 4 GB RAM, flere USB-porter, en HDMI, DVI og VGA-kompatibel skjermport, DVI-utgang, skjønnsmessig innebygd Wi-Fi 802.11 a / b / g / n eller Ethernet-port, Bluetooth 3.0-kompatibilitet og det viktige tastaturet for voksenstørrelse. I tillegg kan man nå også kjøpe et Chrome-tastatur og mus for forbedret surfing / navigering (gitt min erfaring med Samsung Series 5 Chromebook, er dette vel verdt pengene brukt fordi Chrome er vert for en serie funksjoner som ikke er lett å oppnå på vanlig måte tastatur og mus).

Prisene på begge enhetene er litt bratte for øyeblikket, med Chromebox priset til $ 329, og Samsung Series 5 550 til litt mer svimlende 449 dollar. Imidlertid må man ta tanken om at denne prisen kommer øyeblikkelig lastet med rimelig programvare som Google Apps for Business, som nå inkluderer Google Drive, så vel som en rekke fellesskapsstøtteressurser, som Chrome OS Help Center, Chromebook Central (forum), samt Chrome OS Wiki for utviklere. Hvis man vurderer kostnadene ved å installere Microsoft Office eller abonnere på Office 365, på tvers av et selskap med hundrevis eller tusenvis av arbeidere, kan det hende at denne prisen ikke akkurat virker som om Google gir enhetene bort, men den forblir absolutt konkurransedyktig. Når du dessuten vurderer det faktum at den eneste virkelige programvaren som må støttes, er et urolig Chrome OS som ble bygd under nøysomhet av å bare koble til Internett, kan man innse at det ikke er mye å støtte på i den første plass.

Det er tydelig at Google ikke ønsker å gi virksomheter noe forsvar for hvorfor de ikke skal bruke sine on-demand-tjenester. De nyutviklede utgivelsene av allsidige bærbare og stasjonære enheter som ikke gjør så mye å vekk fra Googles modell for å gi en tilnærmet maskinvareløs sky, vil skaffe mye oppmerksomhet fra både hardnøstede Google Apps-brukere og de som fremdeles evaluerer mulighetene for å konsolidere datasenteret. . For Google er det bare et spørsmål om kvalitetskontroll, og opprettholder brukervennligheten til både Chrome OS bærbare og stasjonære enheter. Det eneste veipunktet som gjenstår for å fullstendig runde Googles skyinfrastruktur er selve Internett, som Google bare skjer for å jobbe med mens vi snakker.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com