Tre ting Chromebooks må fikse for å vinne kjøpere

Google Chromebook-enheter kom endelig i vår, og det første salget til forbrukerne har vært respektabelt, men Googles abonnementsplan for Chromebook for virksomheter har ennå ikke oppnådd. Jeg tilbrakte mye tid med Googles CR-48-prototype da den først ble utgitt og deretter med Samsungs Chromebook fra Series 5 mer nylig. Selv om Chromebook-maskiner har potensial til å vinne bedriftskunder, tror jeg fortsatt at tre ting må skje før Chromebooks vil tiltrekke seg forbrukere og bedrifter i stort antall.

1. Fix nettkompatibiliteter

Den største skuffelsen jeg hadde med å håndtere Chromebook, var at et overraskende antall nettsteder ganske enkelt ikke lastes riktig. Noe av dette har å gjøre med Google Chrome-nettleseren generelt. Det er nettsteder som bare ikke fungerer veldig bra i Chrome. Det meste av dette skyldes at nettstedene ikke oppfyller webstandarder (designing for IE) eller problemer med inkompatibilitet med plugins. Mye av dette er utenfor Googles kontroll, men det hjelper lite når et nettsted du trenger tilgang til for å gjøre jobben din ikke fungerer. Når det er sagt, er det også nettsteder som bør fungere i Chromebook, men uforklarlige. For eksempel laster ikke Google Analytics riktig (du kan for eksempel ikke endre datoperioden for å se). Dette er bisart, siden Analytics fungerer helt fint i Chrome på Windows og Mac. Google må jobbe med fikser og løsninger for å gjøre flere nettsteder tilgjengelige på Chromebook, siden nettet er den viktigste funksjonen.

2. Implementere offline tilgang

Det andre store funksjonalitetsproblemet med Chromebooks er at du til enhver tid må være online for å kunne bruke dem. Hvis tilkoblingen din blir flekkete, eller du er et sted som ikke har en god forbindelse (eller tilgangen er for dyr), er du fast og Chromebook er helt verdiløs. Google har lovet at offline-støtte kommer, i det minste for ting som Google Apps og Google Docs (og det er rapporter om at det er under testing), men vi venter fortsatt. Google vil også trenge å gjøre en innsats for å få viktige tredjepartsutviklere på bandwagon til å gjøre nettstedene sine tilgjengelige i offline modus i Chrome.

3. Slipp prislappen

Selv om Google løser problemer med sideinnlasting og offline, vil Chromebooks fortsatt trenge en stor endring for å gjøre dem mye mer attraktive for kjøpere: De må bli billigere. Samsung Series 5 er $ 430 (Wi-Fi) eller $ 500 (3G) og Acer Chromebook er $ 350. Det er fremdeles for mye å bruke på en underdrevet maskin som ikke gjør annet enn å surfe på nettet. For $ 200 - $ 300 ville Chromebook være mye mer interessant. Bedrifter kan leie Chromebooks for 28 dollar per måned i tre år, noe som inkluderer grunnleggende støtte og service. Det gir hver maskin en totalkostnad på over $ 1000 for leieperioden. Jeg tror vi vil se like mange (om ikke flere) bedrifter som er interessert i å kjøpe disse til to hundre dollar per pop og ganske enkelt bytte ut dem hvis de mislykkes. Google og dets maskinvarepartnere trenger fortsatt å få prisen riktig på Chromebook, og nyere indikasjoner er at de faktisk kan øke prisen på Chromebooks i neste iterasjon. Det ville være en stor feil.

Mer lesing på Chromebooks

  • Selv om IT-proffene håner, vil Google Chromebooks sannsynligvis forføre bedrifter
  • Apple-sky kontra Google-sky: De filosofiske forskjellene
  • ZDNet : Fremtidige Google Chromebooks som bytter fra Intel Atom til Core-serien prosessorer, skyver prisene over 500 dollar
  • CNET : Samsung, Acer Google Chromebooks er fremdeles sterke på Amazon
  • ZDNet : Fem Chromebook-bekymringer for bedrifter
  • ZDNet : Googles lune Chromebook vurderer meningsløst: Det handler om forretninger
  • ZDNet : Chromebooks: Valget av AARP-generasjon?
  • ZDNet : Den første Chromebook-gjennomgangen: Samsung Series 5
  • ZDNet : Hva om Chromebook ble laget av Apple?
  • ZDNet : Google Chromebooks tar av med Virgin America

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com