Nettbrett kontra Ultrabooks i bedriften

Akkurat da mange bedrifts-IT-ledere følte seg kjent med nettbrettmarkedet og begynte å forstå samspillet mellom nettbrett og mer tradisjonelle bærbare datamaskiner, har tech-produsenter brakt oss den "Ultrabook", en Intel-drevet (og heleid varemerke) bærbar datamaskinliknende form faktor.

Fotokreditt: James Martin / CNET

På papiret virker Ultrabook som en netbook og tradisjonelt skrivebord ble kombinert for å levere en slank bærbar bærbar datamaskin med rimelig levetid. Ultrabooks lover ganske tynn og lett databehandling, og tar sikte på å adressere de opplevde manglene ved netbooks som hadde tastaturer i størrelse, skvisinduserende skjermer og understyrte prosessorer.

Jeg har lurt på hvordan Windows-plattformen vil svare på Apples MacBook Air, og Ultrabook-formfaktoren er et fullstendig frontalangrep. På den positive siden adresserer Ultrabook-plattformen forbrukernes og bedriftens krav til en rimelig lett og kraftig plattform som kan vare fra JFK til LAX med mer enn et par minutters batteri til overs.

Men hvordan sammenligner Ultrabooks med nettbrett? Jeg tror at Intel ikke har klart å vokse utover skrivebords- / laptop-røttene, og ganske enkelt prøver å gjøre om netbookformatet på nytt mens de har jobbet frem knekkene på nettbrettet og smarttelefonbrikken. I større skala er en vanlig klage på nettbrett mangelen på et kjent OS, tastatur og muligheter for "ekte" databehandling. Så en hurtigstartende, fullfunksjonær bærbar datamaskin som kommer innenfor unser med et nettbrett i stedet for pund, kan gi mye mening for noen brukere og bedrifter.

Smaker bra eller mindre fylling?

Ovennevnte tagline var fra en markedsføringskampanje rundt umerkennelige fordeler med om det var viktigere at et lett øl smaker godt eller er mindre mettende. Det kanskje mest spennende med Ultrabooks er at de adresserer noen av hullene til en tradisjonell dataenhet kontra et nettbrett med et spesialisert operativsystem. Jeg har lenge holdt fast at de kritiske differensiererne mellom nettbrett og tradisjonelle bærbare datamaskiner var starthastighet, lett vekt, batterilevetid og lave kostnader.

Mens det var bærbare datamaskiner som tok for seg et par av disse faktorene, ville de ofte svake en annen. Hyppige reisende kunne få tynne og lette bærbare datamaskiner hvis de var villige til å skrive en ekstremt stor sjekk. Rask støvel og lave kostnader var rimelig enkle å skaffe seg for folk som var villige til å nøye seg med et båtanker.

Ultrabooks bryter ikke noe nytt terreng, men de ser ut til å vinne på alle disse kritiske frontene, samtidig som de opprettholder et rimelig prispunkt. I stedet for å forsvare valget av et tradisjonelt nettbrett eller en bærbar PC, forskyver Ultrabook argumentet mer mot hvordan enheten brukes, slik at det kan fremmes et overbevisende argument for begge enhetene.

Teknikk som støtter prosess

Bortsett fra svært sjeldne tilfeller, bør et teknologiverktøy aldri drive en forretningsprosess; snarere bør teknologien gjøre det mulig for en prosess å utføre raskere og mer effektivt. I hovedsak eliminerer Ultrabooks noen av de kvantitative argumentene for bruk av nettbrett - som lett vekt og lengre batteri - og lar en fokusere på forretningsproblemet i stedet for å jobbe rundt tekniske mangler.

Selv om Ultrabooks absolutt ikke vil løse debatten om nettbrett eller mer tradisjonelle enheter er de beste verktøyene i bedriften, gjør de et evolusjonært skritt mot å ta opp noen av de grunnleggende fordelene med nettbrett. Enten Intel har et ulteratisk motiv eller "Ultrabook" -skillet er nyttig for diskusjonen, kan diskuteres, men denne plattformen gir oss absolutt flere valg når det gjelder å takle utfordringer i bedriften.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com