Nettbrett og smarttelefoner har dømt den stasjonære PC-en - selv i bransjen, sier CIO-er

Den stasjonære PC-en er i skumringsårene, presset inn i irrelevans av bærbare datamaskiner, nettbrett og smarttelefoner - selv i dets tidligere høyborg av bedriften, ifølge fagdirektører.

Dommefylte spådommer om - mangel på - fremtid for stasjonære PC-er har sirkulert i noen tid nå. Mark Dean, en av ingeniørene som jobbet med den første IBM PC-en nylig, vekket debatt om den kommende post-PC-æraen da han sa: "Da jeg var med på å designe PC-en, trodde jeg ikke at jeg ville leve lenge nok til å være vitne til dens avslå." I mellomtiden kunngjorde HP nylig at de vurderer alternativer for sin egen PC-virksomhet, inkludert salg eller spinning av den.

En økende smak for smarttelefoner og nettbrett har skadet salg av stasjonære PCer Foto: Shutterstock

Mens noen kommentatorer har sett denne utviklingen som en grunn til å sørge over PC-en eller feire dens bortgang, trodde mange at foretaket vil forbli den siste bastionen på stasjonære PC-er.

Men selv her er det truet, som silicon.coms CIO-jury avslører.

Når du blir spurt: "Om fem års tid, vil stasjonære PC-en fortsatt være den dominerende dataenheten for forretningsbrukere?" silicon.com CIO Jury stemte nei med en margin på åtte til fire.

Martin Shaw, direktør for IT i TDX Group, spådde at de neste ti årene vil se en økende virksomhetsvekt på mobil, fremfor stasjonær databehandling.

"Det vil virke usannsynlig at PC-en vil overleve langt utover dette tiåret. Når mobile enheter øker i raffinement og reduserer pris, kombinert med økt, billigere og mer tilgjengelig båndbredde, vil vi uten tvil se dominansen til mobile plattformer."

Imidlertid la han til: "Nøkkelen til alt dette er datasikkerhet og behovet for en robust og overbevisende løsning som til slutt gjør det mulig for brukere å skyve dataene sine i skyen, komfortable i kunnskapen om at de er trygge."

Mike Roberts, IT-direktør ved The London Clinic, mener også mobil databehandling er en av de viktigste truslene mot den fortsatt dominansen av skrivebordet.

"De totale eierkostnadene for tynne klient- og mobilapper vil drive den vanlige PC-en ut. Det eneste behovet jeg har er for en stor skjerm og tastatur på skrivebordet, " sa han.

Stephen Potter, CIO i World-Check, var enig i at økningen av tynne kunder og mobil databehandling i bedriften vil komme på bekostning av skrivebordet: "Selv om det vil være mange stasjonære PC-er i bruk om fem år, vil bedrifter bli dominert ved en kombinasjon av forskjellige mobile enheter ... og tynne klienter for skrivebordsarbeidere, "sa han.

I følge flere CIO-er vil nettbrettet være ...

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com