Synkronisering av nøkkelringer mellom Mac-maskiner ved hjelp av Dropbox

Normal 0 0 1 516 2945 The Vimarc Group 24 5 3616 11.1282 0 0 0

Før advent av iCloud tilbød Apples Mobile Me-tjeneste en gang muligheten til å synkronisere data fra utvalgte applikasjoner som Keychain Access mellom Mac-maskiner. Siden har funksjonen blitt satt til side, men ingen grunn til å frykte, med hjelp av Dropbox og litt god, gammeldags kunnskap, kan vi stille ting riktig igjen.

For de av dere som kanskje ikke er kjent med Keychain Access-applikasjonen, er det et flott lite verktøy levert av Apple for å lagre passord og annen sensitiv informasjon i et sikkert format, som du kan få tilgang til fra applikasjoner som Safari når et passord er nødvendig. Nøkkelring finner du i Verktøy-mappen i Programmer-mappen på harddisken.

Før vi setter i gang med synkroniseringen av nøkkelringer mellom Mac-maskiner, må vi opprette en Dropbox-konto, laste ned og installere Dropbox-applikasjonen og endre noen innstillinger. For å gjøre det, gå videre til http://www.dropbox.com/ og klikk “Logg inn” øverst til høyre på siden, klikk deretter “Opprett en konto” og følg instruksjonene på skjermen. Etter at du har opprettet kontoen din, kan du laste ned en kopi av Dropbox-applikasjonen og installere den på to eller flere Mac-maskiner du vil synkronisere nøkkelringen med.

Klikk på Opprett en konto

Når du har installert Dropbox på minst to Mac-maskiner, velger du Mac-en du anser som den primære arbeidsstasjonen du skal begynne. Årsaken til at du vil gjøre dette er fordi hvis du tidligere har brukt Keychain Access-appen, kan du bevare passordene du tidligere har lagret ved å synkronisere den eksisterende Keychain-filen.

Hvis Dropbox-applikasjonen ikke allerede kjører (se etter et ikon som ser ut som en åpen pappeske i systemmenylinjen), åpner du Finder, naviger til applikasjonsmappen og dobbeltklikker på Dropbox-appen. Du skal nå se hva som ser ut til å være en åpen pappeske i øverste høyre hjørne av systemmenylinjen.

Klikk på ikonet og velg preferanser fra rullegardinmenyen. Dette vil åpne Dropbox Preferences-ruten. Her vil du bare sørge for at Start Dropbox On System Startup og Enable LAN Sync er merket. Ved å krysse av for Enable LAN Sync, kan Dropbox synkronisere informasjon over det lokale nettverket i stedet for å synkronisere over Internett, og spare tid og båndbredde.

Innstillinger for Dropbox

Gå deretter tilbake til Finder, klikk på Gå fra Finder-menylinjen og velg Gå til mappe fra rullegardinmenyen. En dialogboks vises. Skriv ~ / Library / og trykk retur, som tar deg til bibliotekmappen som ligger i hjemmemappen din. Herfra naviger du til mappen Nøkkelringer. I de fleste tilfeller bør du se en login.keychain- fil i Nøkkelring-mappen. Hvis ikke, trenger du ikke å få panikk. Du kan prøve å finne nøkkelringfilen din ved å gjøre et søk i søkelyset etter. Nøkkelring eller opprette en ny i nøkkelringprogrammet. Dra filen fra sin plassering og plasser den i den nye Dropbox-mappen, som er plassert inne i Hjem-mappen som standard.

De tre siste trinnene her er enkle. Åpne Keychain-appen ved å navigere til Applications / Utilities. Når du er åpen, velger du påloggingsnøkkelringen til venstre som nå skal synes å mangle (merket av ikonet) og trykk på slett på tastaturet.

Merk at ikonet mangler. Slett denne nøkkelringen.

Klikk på Slett referanser i dialogboksen.

Klikk på Slett referanser i dialogboksen.

Til slutt, klikk på Fil fra menylinjen og velg Legg til nøkkelring fra rullegardinmenyen. Naviger til Dropbox-mappen og velg login.keychain-filen som vi tidligere har plassert inne. Det er det! For å fullføre prosessen, gjenta de tre siste trinnene her på en hvilken som helst annen Mac som du ønsker å synkronisere nøkkelringen med og ha Dropbox installert på.

Naviger til login.keychain-filen inne i Dropbox-mappen

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com