Kriterier for valg av smarttelefon: Hvilke faktorer betyr mest for deg?

På begynnelsen av 2000-tallet var det ikke mange valg for de som ønsket en smarttelefon. Du kan kanskje velge fra en Symbian-modell, en Microsoft Pocket PC-telefon, en Palm og en Blackberry. Telefonene var dyre (min første kostet $ 600) og ble mest brukt av forretningsfolk. Så kom iPhone ut i 2007 og ble en kjempehit, og plutselig kjempet forbrukere om smartere og smartere mobiltelefoner.

I dag er det for mange smarttelefonmodeller å regne opp, laget av mange forskjellige selskaper og som kjører forskjellige operativsystemer. Å velge den rette kan være en utfordring, og til tross for populariteten til iPhone, er det ikke noe "én størrelse passer alle". Det er viktig å tenke nøyaktig på hva du vil gjøre oftest med telefonen, og hvilke kriterier som er viktigst for deg, fordi det er sannsynlig at du må foreta en avveining et eller annet sted.

Utvalgskriterier

Noen av faktorene å tenke på når du velger smarttelefon inkluderer:

 • Maskinvaredesign og funksjoner
 • Produsentens merkenavn
 • Nettverksteknologi - GSM, CDMA, 4G
 • Operativsystem og grensesnitt
 • Inkludert / tilgjengelig programvare
 • Trådløs transportør
 • Koste

I hvilken rekkefølge disse faktorene betyr noe for deg, vil bidra til å begrense valgene dine. Hvis du insisterer på en maskinvaredesign som inkluderer et fysisk tastatur, for eksempel, som eliminerer iPhone og mange andre berøringsfri telefoner. Hvis du er innelåst i Verizon eller Sprint som transportør, er alle GSM-telefoner ute og så videre. La oss se på hva hvert av disse kriteriene betyr.

Maskinvaredesign og funksjoner Droid 2 (Bildekreditt: Jason Hiner)

For noen brukere er den fysiske utformingen av enheten av største viktighet. Hvis du planlegger å skrive mye tekst, og de fete fingrene dine ikke fungerer bra med tastaturer på skjermen, kan et fysisk tastatur være en nødvendighet for deg. Du vil sannsynligvis også ha en sterk preferanse for om tastaturet befinner seg nederst på enheten (i stående modus) eller glir ut på siden (i liggende modus). Hvilke som fungerer best for deg, avhenger av størrelsen på hendene dine, layout og nøkkelutforming, og om du foretrekker stående eller liggende visning når du skriver. Tradisjonelt har BlackBerries lenge vært en favoritt blant de som vil ha et fysisk tastatur, men Motorola Droid 2 og Samsung Epic 4G har også gode fysiske tastaturer.

Displayet er en annen viktig maskinvarefunksjon. Hvis du skal se på bilder og videoer mye, eller besøke nettsteder, kan en ekstra stor skjerm, for eksempel de på HTC EVO og Motorola Droid X, fungere best for deg. På den annen side, hvis portabilitet er et problem, kan du foretrekke en mer kompakt enhet som Sony Ericsson Xperia X10 Mini med sin 2, 6 tommers berøringsskjerm og tilsvarende mindre størrelse.

iPhone 4 (Bildekreditt: Jason Hiner)

Nesten alle smarttelefoner i dag har et innebygd kamera, men kvaliteten varierer. Hvis du vil at telefonen skal erstatte point-and-shoot, vil du ha en med et godt kamera, for eksempel iPhone 4 eller Droid X. De som trenger å gjøre videokonferanser vil ha en av modellene som har en front -faseringskamera. Igjen fyller iPhone 4 regningen, det samme gjør EVO 4G, MyTouch HD, og ​​i det minste noen modeller av Samsung Galaxy S. På den annen side ønsker noen forretningsbrukere smarttelefoner som ikke har kameraer, fordi noen fasiliteter forby kamerautstyrte telefoner. I så fall finner du kanskje ikke mange valg, men noen BlackBerries, for eksempel Bold 9650, har ikke et kamera.

Et must for mange smarttelefon-elskere er en SD- eller microSD-kortspor for avtagbar lagring. Hvis du ikke vil sitte fast med hvor mye lagringsplass som er innebygd i telefonen, må du glemme iPhone - og, ifølge noen rykter, den første versjonen av Windows Phone 7. De populære Android-telefonene har microSD-støtte, men mange av dem krever at du tar ut batteriet for å bytte ut kortet. Hvis du liker å slå kortet ut ofte, kan det være lurt å sjekke inn et annet design, som for eksempel Samsung Fascinate. Du må fremdeles fjerne bakdekselet, men ikke batteriet.

De som liker å sende ut telefonens video til en skjerm eller TV, vil ha en enhet med en HDMI-port, som Droid X og EVO. En annen vurdering er om telefonen har flere maskinvareknapper, som Motorola Droids, eller tar en mer minimalistisk tilnærming til knapper, som iPhone. Noe annet å vurdere er om telefonen inkluderer Wi-Fi-tilkobling, eller bare mobiltelefon. Og hvis du vil kunne bruke en annen enhet, for eksempel en Wi-Fi iPad, ved å bruke telefonens nettverk, trenger du en som støtter Wi-Fi-hotspot-funksjonalitet, for eksempel Droid X eller EVO.

Når det kommer til stykket, kan maskinvaredesignet gjøre telefonen til en fryd å bruke eller en øvelse i frustrasjon.

Produsentens merkenavn

Vi ser ikke så mye kundelojalitet til merkenavn i dag som vi kanskje har gjort tidligere, men noen mennesker har sterke preferanser basert på opplevelsene. De fire siste telefonene mine ble laget av Samsung - i730, i760, Omnia og Omnia II. Det betyr ikke at jeg ikke ville kjøpe en telefon laget av et annet selskap (og faktisk ser jeg på Motorola og HTC modeller akkurat nå), men jeg vet og liker maskinvaren Samsung lager, og hvis jeg fikk det valget av telefoner med samme grunnleggende funksjoner laget av forskjellige leverandører, inkludert Samsung, vil jeg sannsynligvis gå med den produsenten igjen.

Nettverksteknologi - GSM, CDMA, 4G

I USA er det to grunnleggende typer mobiltelefonnettverk: GSM og CDMA. GSM er standarden i det meste av resten av verden, så hvis du planlegger å reise til Europa (hvor Group Special Mobile ble opprettet på 1980-tallet for å utvikle en standard for europeiske mobiltelefonsystemer, og hvor EU gir mandat til bruk av GSM), vil du sannsynligvis ønske en telefon som kan fungere i et GSM-nettverk. I USA driver AT&T og T-Mobile GSM-nettverk. GSM-telefoner bruker et SIM-kort for å lagre kontoinformasjon og personopplysninger. Hvis du vil være i stand til å enkelt kunne flytte informasjonen din fra en telefon til en annen, kan det hende du foretrekker GSM.

CDMA og CDMA2000 (EV-DO) brukes i USA av Verizon Wireless og Sprint og i noen asiatiske land. Samtalekvaliteten er generelt bedre på CDMA-nettverk, og datahastighetene har tradisjonelt vært raskere. Konto og personlig informasjon er programmert i selve telefonen, selv om noen CDMA2000-telefoner kan bruke flyttbare User Identity Module (R-UIM) kort for dette formålet.

Disse teknologiene forventes å konvergere, ettersom både GSM- og CDMA-operatører erstatter sine nåværende 3G-tjenester med Long Term Evolution (LTE), som er en 4G-teknologi som gir teoretiske datahastigheter på 1 Gbps. Både Verizon og AT&T planlegger å rulle ut LTE-nettverk de kommende årene. Verizon har kunngjort at den vil ha 4G-dekning i 38 større byer innen utgangen av 2010. Imidlertid regner ikke selskapet med å tilby LTE-telefoner før en gang i 2011.

Et annet 4G-alternativ er Mobile WiMax, som allerede er i drift noen steder av Sprint. Gjennomsnittlig nedlastingshastighet for Sprints 4G er 3-6 Mbps, med topphastigheter på 10 Mbps. 4G tilbyr raskere dataoverføringshastigheter enn 3G med høy servicekvalitet for multimedia som HD-videostreaming.

Operativsystem og grensesnitt

Operativsystemer kan være nesten som religioner når det gjelder lidenskapen som noen brukere forsvarer sitt operativsystem og denigrerer andre. Det er flere mobile operativsystemer i spill for tiden. De mest populære (i ingen bestemt rekkefølge) er:

 • Apple iOS
 • Google Android
 • Microsoft Windows Mobile og (kommer snart) Windows Phone 7
 • Symbian
 • RIM BlackBerry
 • HP (Palm) WebOS

Operativsystemet er med på å bestemme hvordan brukeropplevelsen vil se ut, så det er en viktig vurdering. Techie-typer har en tendens til å ha egne OS-lojaliteter (Apple, Linux, Windows) basert på deres samlede dataopplevelser. Imidlertid er det mange som bryter rekkene og får telefoner som kjører et operativsystem som er forskjellig fra deres foretrukne stasjonære / bærbare operativsystem.

Etter mange mening mener iPhone den jevneste opplevelsen; dette er delvis fordi Apple lager maskinvaren og programvaren og utøver stiv kontroll over den og over tredjepartsprogramvaren du installerer på den. Mange tåler denne overbeskyttende tilnærmingen, og liker ikke det faktum at du må bruke iTunes for å synkronisere telefonen din med datamaskinen. Du kan jailbreak telefonen for å få administrativ kontroll og installere uautoriserte apper, men det annullerer garantien.

Android er, i det minste i konseptet, mye mer åpen og gir brukeren mer kontroll, selv om de trådløse transportørene kan og låse Android-telefoner og "lemme" noen av funksjonene sine, slik at de kan tilby de samme funksjonene som ekstrautstyr mot en ekstra avgift . Som med iPhone, kan du overvinne begrensningene og få administrative rettigheter, som kalles rooting, men igjen ofrer du støtte fra operatøren din, og avhengig av kontrakten din, kan transportøren til og med avslutte tjenesten din (selv om det siste sjelden skjer).

Windows Mobile-operativsystemet led av designet som i utgangspunktet en "neddimensjonert" versjon av Windows desktop OS. Windows Phone 7 har blitt redesignet helt fra grunnen til å være berøringsvennlig og svært brukbar på den lille formfaktoren. Grensesnittet er et avvik fra den "app-sentriske" tilnærmingen tatt av iPhone og Android, og bruker i stedet en datasentrisk tilnærming som samler innhold fra forskjellige datakilder.

Symbian er et åpen kildekode-operativsystem som har eksistert siden 1990-tallet (tidligere kalt EPOC OS) og ble kjøpt opp av Nokia i 2008. Det har den største installerte basen i hele verden, men markedsandelen har falt.

Research In Motion (RIM) lager smarttelefoner som kjører Blackberry OS, tidligere brukt til sine personlige digitale assistenter. RIM-smarttelefoner er optimalisert for forretningsbruk og er spesielt flinke til å håndtere e-post.

Palms webOS ble introdusert på Palm Pre i 2009 og ble kjøpt opp av HP tidligere i år da det kjøpte Palm. HP forventes å bruke den på forbrukermålrettede skifer som vil konkurrere med iPad, parallelt med sin Windows 7-baserte skifer for bedriftsmarkedet. HP har også indikert at de vil bruke webOS utelukkende på smarttelefonene sine.

Grensesnittet til en smarttelefon har mye å gjøre med hvor brukervennlig den oppleves å være. IPhone har ett sett grensesnitt som du ikke virkelig kan endre. Android-telefoner kan ha grensesnittoverlegg installert av telefonprodusentene, for eksempel SenseUI på HTC-telefoner og TouchWiz 3 på Samsung-telefoner. Disse gir telefonene et annet utseende og inkluderer ofte spesielle widgeter for ekstra funksjonalitet. I skrivende stund er Windows Phone 7 ennå ikke utgitt, og det er motstridende rapporter om telefonleverandører vil få ta med brukergrensesnittoverleggene eller i det minste noen av dem.

Inkludert / tilgjengelig programvare

For noen smarttelefonbrukere handler det om appene. Det er et stort antall apper tilgjengelig for iPhone; Apple hevder "hundretusener." Android Market hevder bare "tusenvis av" apper. En fordel med Android er at utviklere kan distribuere appene sine utenfor Android Market, mens Apple bare tillater installasjoner fra App Store (med mindre du jailbreak telefonen).

Det er titusenvis av applikasjoner for Windows Mobile, tilgjengelig fra en rekke kilder som Handango, men disse kjører ikke på den nye Windows Phone 7-plattformen som lanseres denne måneden. Microsoft har aktivt oppfordret utviklere til å porte sine iPhone- og Android-apper til Windows Phone 7, og oppfordret sine egne ansatte til å skrive apper for Windows Phone 7. Som jeg diskuterte i den siste kolonnen min, Windows Phone 7: Er Microsoft "alt i?" har over 300 000 utviklere lastet ned beta-utviklingsverktøyene.

Handango og andre nettsteder har gratis og betalte Symbian- og BlackBerry-apper tilgjengelig for nedlasting. HP har bekreftet at selskapet ikke har noe problem med at brukere installerer såkalte "homebrew" -apper som kommer fra andre kilder enn App Catalog, og Palm Pre trenger ikke å være "forankret" for å gjøre det.

Så hvis det store antallet tilgjengelige apper betyr noe for deg, er Apple det beste alternativet. På den annen side, hvis det å være mulig å få appene dine hvor du vil, er viktig for deg, vil du sannsynligvis ikke ønsker å få en iPhone. Det er ennå ikke sikkert om Windows Phone 7-enheter må bli fengslet for å installere apper som ikke kommer gjennom Windows Marketplace.

I noen tilfeller kan det være spesielle apper som du må ha. Etter at jeg forelsket meg i Swype på Omnia II, vil jeg for eksempel ikke ha en telefon som ikke kan kjøre den. Heldigvis er Swype tilgjengelig for Android (og kommer allerede installert på Droid X). Produsentene av Swype sies å jobbe med en versjon for iPhone og iPad, men Apple må godkjenne den. Og det har vært mye spekulasjoner om Swype vil være tilgjengelig på Windows Phone 7-enheter, spesielt etter at det ble sett i demonstrasjonen av en Windows 7-multitouch-skjerm på Microsoft Worldwide Partners Conference.

Trådløs transportør

Noen mennesker er villige til å bytte trådløse transportører for å få den telefonen de ønsker. For andre handler det ikke om enheten, det handler om nettverket. Dette er et vanlig klagesang fra Verizon-kunder som vil ha en iPhone, men som ikke er villige til å gå til AT&T for det. Basert på min erfaring og forskning, varierer kvaliteten på nettverket blant alle de fire store amerikanske transportørene mye avhengig av området i landet du befinner deg i.

Noen mennesker er innelåst i en bestemt transportør fordi de andre ikke betjener områdene deres eller har svake signaler der. Noen holder seg til en bestemt transportør fordi det selskapet gir dem dype rabatter gjennom arbeidsgiverne sine eller på grunn av deres yrke. Andre er lojale mot transportøren som har gitt dem god kundeservice. Og enda andre er innelåst i transportørene sine av kontrakter som har sterkt straff for tidlig avbestilling.

Uansett grunn, hvis transportøren er dine viktigste kriterier, vil du være begrenset i telefonmodellene du må velge mellom. Det kan imidlertid være en fordel å være lojal mot en bestemt transportør, selv etter at avtaleperioden er oppe. For eksempel kan du være i stand til å fornye den kontrakten med de samme vilkårene (for eksempel en ubegrenset dataplan), selv om disse vilkårene ikke lenger er tilgjengelige for nye kunder.

Koste

I dette økonomiske klimaet er kostnadene for mange mennesker en viktig faktor, om ikke den viktigste. De populære smarttelefonene har en tendens til å bli priset på samme måte etter tilskuddstilskudd (rundt $ 200), men det er mulig å få et godt kjøp ved å kjøpe et pusset håndsett, og hvis du venter til de siste og beste modellene kommer ut, kan de litt eldre slippe drastisk inn pris. For eksempel: Omnia II på Verizon, som jeg betalte 199 dollar for da den kom ut for et år siden, kan nå være for $ 49. Du kan også finne populære smarttelefoner som er til salgs under forskjellige kampanjearrangementer som Best Buys gratis telefonfredager som går gjennom slutten av oktober.

Noe å huske på, hvis penger er en stor faktor i valget ditt, er at kostnadene på forhånd av telefonen bare er en liten del av kostnadene. Du må også ta med i kostnadene for dataplanen (for eksempel tar Sprint $ 10 / måned mer for sin 4G EVO enn for de andre smarttelefonene - selv om du er på et sted der 4G-nettverket ikke er tilgjengelig) . Husk også å redegjøre for kostnadene for ekstra funksjoner du måtte ønske deg og hva du vil ha ut av disse funksjonene. Sprint belaster for eksempel $ 30 per måned for Wi-Fi-hotspot-funksjonalitet på EVO, mens Verizon belaster $ 20 for Wi-Fi-hotspot på Droid X. Imidlertid kan du koble åtte enheter til EVOs hotspot og bare fem til Droid X-er . Hvis du er en modig sjel, kan du rote enten til telefonen og installere Wifi Tether-appen for å gi deg samme funksjonalitet uten å betale en ekstra månedlig kostnad, men det kan være i strid med serviceavtalen din og / eller annullere garantien.

Det er gode tilbud å ha når det gjelder serviceplaner - hvis du er villig til å gå utenfor "Big Four" -leverandørene. For eksempel tilbyr Virgin Mobile Samsung Intercept som kjører Android med en $ 40 / måned plan for 1200 minutter taletid, ubegrenset tekst, e-post (inkludert selskap), data og nett.

Sammendrag

Ulike mennesker har forskjellige prioriteringer når de velger en smarttelefon, og det er derfor ingen telefoner som er best for alle. Denne artikkelen diskuterer noen av kriteriene som du kanskje vil vurdere før du forplikter deg til å kjøpe en smarttelefon.

Ta avstemningen

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com