Samsung Notebook 7 vs. MacBook Pro: Hvilke bærbare datamaskiner er bedre for bedriften?

Hva kan Apple gjøre for å få lynnedslag igjen for et produkt? Apples nye maskinvare har blitt stort sett mer iterativ enn transformativ, med salget krympet hvert år. Den avlange administrerende direktøren John Underkoffler snakker om hvordan selskapet kan vekke innovasjon.

Samsung kunngjorde nye 13-tommers og 15-tommers bærbare datamaskiner i forkant av WWDC 2019 på mandag, en passende (men litt nysgjerrig) tidspunkt, med tanke på deres visuelle likhetstrekk og lignende byggematerialer som MacBook Pro-enheter. Naturligvis leveres de fire nylig introduserte Notebook 7-modellene med Windows 10, mens eksklusiviteten til OS X er like mye uavgjort for MacBooks - eller andre Apple-datamaskiner - som selve maskinvaren.

TechRepublic gir en punkt-for-punkt-sammenligning av Samsung Notebook 7 mot MacBook Pro-modeller for å hjelpe deg med å bestemme hvilket system som er best for dine behov.

Vise

Samsungs Notebook 7 er utstyrt med ett skjermalternativ i begge størrelser - et standard 16: 9 1920x1080 panel, tilgjengelig på både 13, 3 "og 15, 6" varianter. Samsung betegner det som "en nydelig glassdisplay i full HD og slank kropp, " med "et høyt skjerm-til-kroppsforhold og knapt merkbare rammer, " i en pressemelding. Merkelig mangler er noen omtale av skjermtype - det er uklart om Notebook 7 er utstyrt med en IPS-skjerm, noe som vil gi bedre fargegjengivelse.

Til sammenligning er MacBook Pro-skjermer 16:10, og gir litt mer vertikal skjermbredde, ofte foretrukket av profesjonelle for brukervennlighet. På samme måte er MacBook Pro-enheter utstyrt med HiDPI (Retina) -skjermer, for høyere pikktetthet. 13, 3 "MacBook Pro er utstyrt med et 2560x1600 panel, mens 15.4" modellen bruker et 2880x1800 panel. I tillegg til den høyere pikktettheten, har MacBook-skjermer en "bred farge" (P3) -spekter, og 500-netts lysstyrke.

CPU, GPU og RAM

Samsung beskriver uklar på Notebook 7 som utstyrt med en 8. generasjons Intel Core-prosessor, men gir ingen spesifikke SKU-er. For grafisk maskinvare bruker 13-versjonen bare Intels UHD-integrerte grafikk, mens 15-versjonen gir muligheten til en NVIDIA GeForce MX250, og tilbyr beskjedne ytelsesøkninger. High-end Notebook 7 Force, rettet mot spill og innholdsoppretting, er utstyrt med en NVIDIA GeForce GTX 1650.

Apple Developer Program: En innsidehåndbok (gratis PDF) (TechRepublic)

Den 13 "MacBook Pro bruker Intels høyere ytelse Iris Plus 655 grafikkmaskinvare, mens 15" MacBook Pro er utstyrt med AMD Radeon Pro 555X, med programvare som bytter til den integrerte UHD Graphics 630 med lavere effekt, avhengig av arbeidsmengde, for å spare batteri liv. Avhengig av konfigurasjon, kan GPU-en oppgraderes til en Radeon Pro Vega 16 eller 20, for høyere ytelse.

For RAM kan Notebook 7 være utstyrt med opptil 16 GB LPDDR3 RAM, og Notebook 7 Force hadde ett SO-DIMM-spor, og enten 4 GB eller 8 GB ombord, for opptil 24 GB DDR4 RAM. Den 13 "MacBook Pro kan bestilles med 8 GB eller 16 GB LPDDR3 RAM, mens 15" kan bestilles med 16 GB eller 32 GB DDR4 RAM, men ingen av disse kan oppgraderes etter kjøpet.

Porter, lagring og oppgraderbarhet

MacBook Pro-enheter er utstyrt med fire USB-C-porter og en 3, 5 mm hodetelefonkontakt. Apples bruk av USB-C er et poeng av strid, ettersom eksisterende enheter overveldende bruker standard USB Type-A-porter, som krever bruk av dongler for å koble til eksisterende enheter.

Samsung tilbyr et fyldigere utvalg av porter, med en USB-C-port, to USB 3.0-porter (Type-A), en HDMI-port og en HDMI-port for tilkobling til en projektor eller ekstern skjerm. Det er også en 3, 5 mm hodetelefonkontakt.

Notebook 7 kan bestilles med opptil en 512 GB NVMe SSD, med ett utvidbart SSD-spor tilgjengelig på 15 "-modellene. Notebook 7 Force legger til en ytterligere 2, 5" SATA-stasjonsplass, noe som gjør det mulig å legge til en tradisjonell tallerkenharddisk.

MacBook Pro-enheter er bare SSD-systemer, og kan ikke oppgraderes etter kjøp, men tilbys i større kapasitet enn Notebook 7. Den 13 "modellen kan utstyres med en 256 GB, 512 GB, 1 TB eller 2 TB SSD, mens 15" modellen legger til alternativet for en 4 TB SSD, til en betydelig prispremie på $ 2800.

Vekt og batteri

Samsungs Notebook 7-serie er generelt lettere enn MacBook Pro, men er utstyrt med et mindre batteri. 13-tommers-modellen veier 1, 29 kg (2, 84 pund), og 15-tallsmodellen veier 1, 69 kg eller 1, 79 kg (3, 72 eller 3, 94 pund), for henholdsvis Intel og NVIDIA GPU-modellene. Notebook 7 Force er oppført på 1, 85 til 1, 91 kg (4, 07 til 4, 21 pund), avhengig av konfigurasjon. For batterier er Notebook 7 utstyrt med et 55Wh batteri, bortsett fra Notebook 7 Force, med et mindre 43Wh batteri.

MacBooks er bare en tyngre berøring, med 13 "-modellen oppført som 1, 37 kg (3, 02 lb) og 15" modell oppført som henholdsvis 1, 83 kg (4, 02 lb). 13 "og 15" -modellene er utstyrt med et 58Wh og 83.6Wh batteri, noe som gir en lengre batterilevetid enn Notebook 7.

Dommen

Notatbok 7 vil kanskje vinne på pris - CNET rapporterer at de vil starte på $ 1000, selv om konfigurasjonen for det prispunktet er uklart. 13-tommers MacBook Pro starter på 1 229 dollar, noe som er en betydelig prispremie.

MacBook Pro-systemer tilbyr høyere kvalitet for prisen - spesielt for skjermkvalitet - selv om mangelen på ettermarkedsoppgraderbarhet stikker, med tanke på prisene Apple krever for mer RAM- eller SSD-lagring.

Til tross for en fjerde revisjon er Apples sommerfugl-tastatur fremdeles et bekymringspunkt for potensielle kjøpere, da støvrelaterte tastaturfeil i beste fall er en ulempe. Tastaturet på Notebook 7 er litt merkelig med hverandre for å imøtekomme fingeravtrykksleseren, som (spesielt for en PC) ikke er innebygd i pekeplaten.

For kreative arbeidsmengder - spesielt foto- og videoredigering - er du kanskje allerede investert i Apple-økosystemet. Samsungs Notebook 7 er sannsynligvis ikke et overbevisende alternativ i så fall. For brukere av Windows 10 kan Notebook 7 tilby en MacBook-lignende byggekvalitet, men bortsett fra det er det i grunnen en PC.

Apple Weekly Newsletter

Enten du trenger tips om iPhone og Mac eller oversikt over bedriftsspesifikke Apple-nyheter, har vi deg dekket. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com