Gjennomgang: VanDyke Software's SecureCRT for Mac

En topp Windows SSH / Telnet-klient debuterer på Mac-en. SecureCRT er et flott verktøy for deg som bruker kommandolinjeapparater ofte.

spesifikasjoner

Støttet operativsystem: Mac OS X 10.6, Mac OS X 10.5 (Intel)

Det er en 30-dagers evalueringslisens tilgjengelig.

(Skjermbilde med tillatelse fra vandyke.com)

Hvem er det for?

SecureCRT for Mac lar IT-proffe administrere kommandolinjeenheter og SSH-verter med en veldig brukervennlig klient. Med alle enhetene som er i bruk i dag, er en klient som tilbyr rett frem styring et flott verktøy å holde seg i nærheten.

Hvilket problem løser det?

Det er en ting å koble seg til enheter sikkert, og det er andre produkter som kan oppnå dette målet, men med SecureCRT kan flere tilkoblinger administreres i faner slik at du kan jobbe mellom økter uten å skifte vinduer.

Utrolige funksjoner

  • Enkelt grensesnitt: Grensesnittet til SecureCRT har det som trengs for å koble til (og lagre tilkoblinger til) de fleste enheter, men det har ikke en hel masse ekstra GUI og fancy funksjoner å komme i veien.
  • Tilkoblinger med faner : Faner i applikasjonen for hver tilkoblede økt er fantastiske. Kommer fra Windows, har jeg funnet at dette er ganske nyttig i forhold til andre applikasjoner som krever at flere vinduer er åpne for flere økter.
  • Tilkoblingssparing: Mange Telnet / SSH-klienter lagrer tilkoblingsdetaljer, så det virker som om denne funksjonen er vanlig, men jeg har funnet denne funksjonen veldig nyttig og rent implementert i SecureCRT.
  • Automatiser repeterende oppgaver i SecureCRT ved å kjøre skript ved hjelp av VBScript, JScript, PerlScript eller Python. Windows Script Recorder bygger tastetrykkene dine til et VBScript.

Hva er galt?

Det er ikke mye jeg ikke liker med denne applikasjonen. Lisenskostnaden per bruker er litt høy (starter på $ 99 for en enkelt lisens; se priser), men det er ikke utilgjengelig for verdien programvaren har i funksjonssettet. Det kan være en god vei å lisensiere per bruker og ikke per maskin for brukere av PC-er, som også har produktet på en Mac, men for brukere som bruker applikasjonen mye for å administrere tilkoblinger, er det ikke så ille.

En annen funksjon jeg liker, men jeg er ikke sikker på ennå, er den komplette terminalutskiftningen. Hvis jeg installerer SecureCRT på Mac, fordi den kan utføre mange av funksjonene (og deretter noen) av det inkluderte Terminal-programmet, ville muligheten til å konfigurere den til å erstatte Terminal fullstendig være stor. Foreløpig har jeg lagt til dock-koblinger for CRT snarere enn Terminal og synes ikke dette er noen avtale. Kanskje den konstante standardleseren på alle datamaskiner har meg litt bortskjemt.

Konkurransedyktige produkter

Det er flere konkurrerende produkter på SSH-klientområdet for Mac:

  • RBrowser
  • MacSSH
  • Fugu
  • Terminal

Ergo for virksomheten

Selv om en Mac kan starte SSH-økter rett fra Terminal, er det funksjoner som bare skiller seg ut rundt SecureCRT for meg. Den største er flere SSH-økter spredt på tvers av faner. Øktstyring med faner er en flott funksjon for IT-proffe som jobber med SSH-tilkoblinger ofte, noe som ser ut til å være mer vanlig ettersom vi blir bedt om å gjøre mer med mindre.

Bruker vurdering:

Har du prøvd SecureCRT for Mac ennå? I så fall, hva tror du? Del tankene dine om SecureCRT i kommentarer.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com