Gjennomgang: Onyx BOOX Max3, en 13 "E blekk Android-nettbrett

Gjennomgang: Onyx BOOX Max3, en 13 "E Ink Android Tablet. Hva skjer når du tar en mellomtone-smarttelefon SoC og legger den til det største bærbare E Ink-displaypanelet på markedet? Onyx BOOX Max3 er svaret.

Etter introduksjonen av den første generasjonen Amazon Kindle for 12 år siden, har interessen for E Ink-skjermer fått skyrocket, med forskjellige konkurrenter som Kobo, Nook og PocketBook i hovedsak som mål å konkurrere med Kindle spesifikt i e-lesermarkedet, mens Sony er sikter mot det digitale produktivitetsområdet med deres Digital Paper-produktlinje. E Blekkskjermer er et nisjemarked, selv om de er populær blant helsebevisste ettersom den passive skjermteknologien forhindrer behovet for

Onyx tar en annen tilnærming med BOOX-oppsettet, og tilbyr full Android-støtte på et 13, 3-tommers E Ink-nettbrett med BOOX Max3.

Offentliggjøring: TechRepublic kan tjene en provisjon fra noen av produktene som er omtalt på denne siden. TechRepublic og forfatteren ble ikke kompensert for denne uavhengige vurderingen.

Onyx BOOX Max3 spesifikasjoner

  • Skjerm: 13, 3 "E Ink Carta, 2200x1650 skjerm

  • CPU: Qualcomm Snapdragon 625

  • OS: Android 9.0

  • RAM: 4 GB LPDDR3

  • Lagring: 64 GB eMMC

  • Høyttaler og mikrofon: Stereohøyttalere, dual-array mikrofon

  • Nettverk: 802.1ac (Wi-Fi 5) + Bluetooth 4.1.

  • Batteri: 4300mAh

  • Størrelse: 309, 8 x 227, 8 x 6, 8 mm, ~ 490g.

Design og maskinvare

Dette er ikke Onyxs første gang rundt bygging av maskinvare, og den viser stort sett — BOOX Max3 er lett på rundt 490 gram, spesielt sammenlignet med 631 gram på 12, 9 "iPad Pro (2018). Når det er sagt, er Max3 anstendig Det hvite plastskallet det er designet rundt er ganske minimalistisk - jeg har sett mye maskinvare fra ikke-store merker som føles plastisk og skjør, og den fysiske følelsen av Max3 er langt mer betryggende.

Tips for å velge den beste VPN-en for dine behov (gratis PDF)

Det er noen få implementeringsmoduler - nettbrettet har høyttalere, og volumkontrollene håndteres i programvare. Det er en total sum av to knapper, strøm og en kombinert Hjem / Rygg-knapp (tror Samsung Galaxy S4), som også fungerer som en fingeravtrykksleser. Dette føles til tider litt sparsomt, selv om det er realistisk få ganger jeg bruker BOOX til lyd.

Systemet har en passiv pekepenn, som er anstendig størrelse, selv om det ikke er noe spor på systemet for å lagre det når det ikke er i bruk. Pekepennen er ikke påkrevd, skjermen er en standard berøringsskjerm som alle andre Android-nettbrett, selv om Onyx avslutter integrasjonen av en Wacom digitaliserer.

Programvare, ytelse og batteri

En av de mer interessante innbilningene rundt Android er at alt kan kjøre Android, og Onyx fortjener applaus for å sende et produkt med Android 9, som var den nåværende versjonen som var tilgjengelig da enheten ble vist frem hos IFA tidligere i år.

Når det er sagt, kan BOOX Max3 kjøre Android-apper, men det er ikke tydelig at det drar fordel av å kunne gjøre det. Android-apper er vanligvis ikke bygget med E Ink-skjermer i tankene, og det kan føre til inkonsekvent ytelse over den allerede inkonsekvente ytelsen som følger med nettbrettopplevelsen på Android.

Den kan kjøre Amazon Kindle og Google Play Books-appen, med letthet. Gjennomgangsenheten min inkluderte Onyx sin egen app-butikk i tillegg til Google Play-butikken, selv om andre korrekturlesere har tatt seg til rette.

Det er en innebygd butikk av offentlige bøker, selv om BOOX-programvaren lett kan lese hvilket som helst filformat - PDF, EPUB, DJVU, MOBI og CBR - så vel som standard TXT / RTF-filer. Med 64 GB lagringsplass er dette virkelig rikelig for de fleste tilfeller, selv om en USB-C til microSD-leser var i boksen. Med tanke på hvor sjelden en e-leser krever å være koblet til, er dette sannsynligvis greit, selv om det ville være fint å ha et microSD-kortspor.

Det er tidspunkter der lager-ROM-en (selv om det sannelig er, vil jeg bli overrasket hvis det var ROM-er på ettermarkedet), viser rare papirkut-lignende regresjoner, spesielt med skrifter og innstillinger. Når systemspråket er satt til engelsk, viser det japansk tekst inkonsekvent - Kanji vises i en sans-serif-font, mens Katakana og Hiragana serifiseres. Onyx informerte meg om at problemet forsvinner hvis du setter systemspråket til japansk, og lager noe som et titalls brukere noen gang vil møte, selv om det reiser ytterligere spørsmål om hvordan denne implementeringen er så konkret ødelagt.

Brukergrensesnittet er faktisk litt mer fornuftig for meg på japansk - bæreraketten på siden var ikke tydelig skrevet med engelsk i tankene, så alternativene "Innstillinger" og "Lagring" går til kanten av skjermen. (Dette er ikke et problem på kinesisk eller japansk.) Dette er ikke en feil, det er bare visuelt distraherende. For et nettbrett på 13, 3 "er det rikelig med skjermplass å jobbe med, så det å skvise grensesnittet er noe særegent.

Batterihåndteringen er som regel ganske aggressiv, og systemet slås helt av etter 15 minutter. Dette kan endres til 30 minutter, en time, 12 timer, en dag, to dager eller aldri. Det er også en "timeout for nettverksaktivitet", som jeg mistenker at deaktiverer Wi-Fi. Selv med denne deaktiverte koblet den tilfeldig ut en gang. Det er noen særegenheter for hvordan dette blir presentert, også - hvis det er aktivert, vil "timeout for nettverksaktivitet" si "inaktivere etter 30 minutter, " som jeg ikke er overbevist om er grammatisk.

Systemet har en microHDMI-port, slik at den kan brukes som en sekundær monitor. Igjen, dette er noe som opplever problemer med programvare - det er ikke mye programvare som er rettet mot denne brukssaken, så det er teoretisk kult, men ennå ikke praktisk mulig. Det krever også DPI-bevissthet, da lesbarhet på et 2200x1650-panel for programvare forutsatt at 90d-stil 72dpi-gjengivelse ikke er nyttig.

Dommen: Bør du kjøpe den?

Det er ikke en bedre implementering av denne ideen - et Android-drevet E Ink-nettbrett - i denne størrelsen. Som det er, er programvareopplevelsen på Max3 fylt med mindre papirsnitt, noe som indikerer mangel på polering for opplevelsen generelt. Gitt at Onyx har vært på dette i flere år, virker det som noe som bør tas opp på dette tidspunktet.

Maskinvaren er svært sjenerøs for hva den er - systemet bruker en Snapdragon 625 og 4 GB RAM, som lett vil overgå mulighetene til skjermpanelet. Dette bidrar sannsynligvis også til materialregningen når du monterer enheten, noe som påvirker den ganske høye utsalgsprisen på 860 dollar.

Hvis du har tenkt å få E Ink for å redusere belastningen på øynene, er det sannsynligvis verdt det. Hvis du leter etter et generelt nettbrett, er det ikke sikkert dette er løsningen for deg.

5G og Mobile Enterprise Nyhetsbrev

Mobilsikkerhet, fjernstøtte, 5G-nettverk og de nyeste telefonene, nettbrettene og appene er noen av temaene vi dekker. Leveres tirsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com