Gjennomgang: Microsoft Network Monitor 3.3

Microsoft Network Monitor er et gratis verktøy for Windows-PCer som lar deg se hver nettverkspakke som kommer til eller sendes fra PC-en. Det har robuste filtreringsalternativer og kan gi deg utmerket innsikt i funksjonaliteten til applikasjonene dine.

spesifikasjoner

 • Operativsystemer som støttes: XP, Vista, W7, 2003, 2008 (32-bit og 64-bit for alle systemer)
 • Krever maskinvare: 1 GHz CPU, 1 GB RAM, 25 MB stasjonsplass + ekstra stasjonsplass for lagrede bilder
 • Tilleggsinformasjon: Last ned, teamblogg
 • Hvis du vil se nærmere på, sjekk ut TechRepublic Spotlight Photo Gallery

Hvem er det for?

Nettverksingeniører og systemadministratorer vil finne dette verktøyet uvurderlig. Mange utviklere, kundestøttepersonell og QA-arbeidere vil synes det er nyttig i tillegg til å analysere applikasjonsatferd.

Hvilke problemer løser det?

Å ha innsikt i nettverkstrafikken gir en nøyaktig oversikt over applikasjons- og operativsystematferd, noe som gir mulighet for nøyaktig og rask problemløsning. Mange ganger vil pakkefangst og analyse avdekke årsaken til problemer som applikasjons- og operativsystemlogger ikke gir.

Utrolige funksjoner

 • Kostnad: Microsoft Network Monitor er gratis.
 • Kraftige filtreringsfunksjoner: Funksjonaliteten for å filtrere hvilke pakker som skal vises er veldig kraftig, og kan brukes på fangsttidspunktet eller bare for visning.
 • "Eksperter": Gjennom et API kan utviklere skrive avansert behandlingsfunksjonalitet for å utvide applikasjonen utover pakkefiltrene.
 • Kan se inn i VPN-trafikk: Hvis maskinen er på en VPN, kan den eksterne delen av VPN-trafikken overvåkes eller innholdet i tunnelen.
 • Samtaler: Trafikk er gruppert i "samtaler" etter den lokale prosessen som trafikken skal til / kommer fra, deretter av IP-adressen til den andre parten, og etter protokoll.

Hva er galt?

 • Pakkefiltrering er sammensatt: Å bruke pakkefiltrering er komplekst, og eksemplene viser ikke alle mulighetene; forventer å bruke litt tid på å lære inn og ut-filtrering hvis du vil gjøre noe komplisert.
 • Kan ikke se inne i SSL-krypterte pakker: Selv om det gir mye mening, på teknisk nivå, hvorfor applikasjonen ikke kan kikke seg inn i de krypterte delene av SSL-krypterte pakker (det vil trenge å proxy samtalen), ville det være veldig nyttig hvis det kunne . Etter hvert som flere og flere applikasjoner tunneler dataene sine over HTTPS, blir denne funksjonaliteten enda viktigere.

Konkurransedyktige produkter

 • Wireshark
 • Colasoft Capsa
 • WildPackets OmniPeek
 • PacketTrap pt360

Ergo for virksomheten

Hver systemadministrator og nettverksingeniør bør ha et pakkefangst- og protokollanalyseverktøy i settet. Microsoft Network Monitor gjør det grunnleggende godt, og funksjonaliteten gjør det enkelt å nullstille trafikken du leter etter. "Ekspertene" -systemet med plugins (noen få er allerede tilgjengelig gratis på CodePlex) betyr at du kan tilpasse funksjonaliteten til å dekke dine behov.

Microsoft Network Monitor er imidlertid ikke perfekt for alle omgivelser. Organisasjoner som trenger å fjernundersøke nettverksmaskinvare som brytere og rutere, vil ha et verktøy som støtter den type funksjonalitet. Hvis du trenger å jobbe med ikke-Windows-systemer, vil du ikke kunne bruke Microsoft Network Monitor. Endelig er det ikke godt egnet for å utføre applikasjonsovervåking, oppfølging av enheter / oppover og andre langsiktige eller varslende funksjoner. For det vil du se andre steder.

Samtidig er Microsoft Network Monitor et hendig verktøy i en klype. Hvis du har en feil oppførsel, kan det gi deg innsikt i hvorfor ting ikke fungerer riktig og hvordan du fikser dem. Det er et lett verktøy med nok kraft til å tilfredsstille behovene til mange.

Bruker vurdering

Har du brukt Microsoft Network Monitor? I så fall, hva tror du? Ranger det og sammenlign resultatene med hva andre TechRepublic-medlemmer mener. Gi din egen personlige anmeldelse av Microsoft Network Monitor eller gi oss beskjed hvis du tror vi har utelatt noe i anmeldelsen vår ovenfor.

Les våre feltprøvde anmeldelser av maskinvare og programvare i TechRepublics nyhetsbrev om produkt Spotlight, levert hver torsdag. Vi forklarer hvem som vil bruke produktet og beskriver hvilket problem produktet er designet for å løse.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com