Gjennomgang: IS Beslutninger RemoteExec 5

Fra å få oppdateringer distribuert til en vanlig tidsplan til å sikre at brukere kan få tilgang til alle applikasjonene sine, er administrasjon av datamaskiner en tidkrevende oppgave. Med den siste utgivelsen av RemoteExec fra IS-beslutninger, kan det hende at du kan gjøre det lettere å administrere servere og arbeidsstasjoner ved å bruke noen av de nyeste funksjonene.

spesifikasjoner:

Målsystemer krever Windows 2000 eller høyere, og vertssystemet for RemoteExec krever Windows 2000 med SP4 og MDAC 2.6 eller Windows XP eller høyere.

Fildeling og skriverdeling og ICMP-porter, samt administratoradgang er nødvendig på alle måldatamaskiner.

Prisene er basert på antall eksterne mål, som starter på rundt $ 23 USD for mindre enn 20. For mer informasjon om prisnivåene, besøk http://www.isdecisions.com.

Hvem er det for?

RemoteExec 5 er et flott verktøy for administratorer eller helpdesk-ansatte som administrerer systemer på flere steder.

Hvilket problem løser det?

De to største problemene jeg ser er løst av RemoteExec 5 er PC-tilgjengelighet og generell fjernstyring. Anta at jeg vil installere et program på en ekstern PC og har planlagt (og påminnet) brukerne om at denne oppdateringen vil finne sted, men PCen jeg trenger tilgang til er slått av.

Remote Exec støtter Wake on LAN, som lar meg som administrator få tilgang til en PC selv om noen utilsiktet slo av den, utføre oppdateringene / installasjonene som trengs, og om nødvendig slå av PCen igjen. Dette tillater ekte fjernadministrasjon, ikke bare fjernadministrasjon så lenge PC-en er slått på.

Utrolige funksjoner

  • Flere handlingshendelser : RemoteExec støtter flere actionjobber for å la administrator gruppere handlinger sammen. Ved hjelp av denne funksjonen kunne jeg bruke Wake on LAN til å slå på en mål-PC, en MSI-oppgave for å installere et program, og en avstengningsoppgave for å slå av mål-PC-en når jeg er ferdig.
  • Forbedret brukergrensesnitt : Da jeg snakket med Francois på IS-beslutninger, var dette en av favorittforbedringene hans. Etter å ha sett tidligere versjoner av denne applikasjonen, er brukergrensesnittet i versjon 5 fullstendig omgjort og gjør verktøyet mye enklere å bruke.
  • Resultatrapportering : Jeg var en fan av Active Directory og egenskapene som leveres av Group Policy-installasjoner, og var ikke sikker på at jeg ville finne dette verktøyet som en verdig erstatning for å administrere MSI (og andre) installasjoner, og da fant jeg resultatrapportering. Med gruppepolicy er den vanligste måten å lære om en mislykket installasjon å høre fra den berørte brukeren. Den distribuerte policyen spores for modellering og resulterende sett med policyer, for å vise hvilke retningslinjer som ble brukt eller ikke, men dette er ikke detaljert om installasjonen mislyktes eller ikke. Remote Exec gir suksess eller feilrapportering for alle jobber den utfører. Hvis jeg bruker det til å installere Office, og jobben mislykkes, vil jeg se det i rapportering og vet med en gang.
  • Lister : Handlinger kan utføres mot alle slags datamaskinmål. Noen ganger er det enklest å oppgi et enkelt datamaskinnavn for en handling, eller angi et IP-område, men å lage en liste over spesifikke mål kan være ekstremt nyttig hvis det er handlinger du gjentar på et sett datamaskiner.

Hva er galt?

Ingen jobbutførelse på connect : Fordi RemoteExec er agentløs, er det ingen gjeldende metode for rapportering om at et system har koblet seg til nettverket og å la planer om at jobber skal kjøres ved tilkobling. Dette vil være en flott funksjon å legge til i tilfeller der et berørt system er ute av kontoret (dvs. en bærbar datamaskin) eller tilfeldigvis er frakoblet under en planlagt operasjon. Kanskje ville en ICMP-agent, bundet til en planlagt jobb, fungere her.

Konkurransedyktige produkter

Jeg klarte ikke å finne konkurrerende produkter som bare samsvarer med funksjonen til RemoteExec. Produktene listet nedenfor kan utføre et distribusjonsarbeid eller brukes bedre i et spesifikt scenario.

  • GFI Languard: Denne applikasjonen lar administratorer skanne etter sårbarheter eller manglende oppdateringer. Den kan distribuere lapper og tilpassede filer / applikasjoner også, men er fokusert på sårbarhetsutbedring.
  • Microsoft System Center Configuration Manager (SCCM): Dette er Microsofts distribusjonsplattform som utnytter gruppepolitikk og andre teknologier for å administrere installasjon av applikasjoner og oppdateringer i et miljø. Mens den vil håndtere distribusjon, er den fokusert på store utrullinger og kan være tungvint å konfigurere for engangsinstallasjoner eller små utrullinger.
  • Altiris Deployment: Dette er Symantec-distribusjonsplattformen og er ideell for utrulling av bilder og systemvedlikehold. Som SCCM gjør det ikke lite så bra. Du kan få det til å fungere, men konfigurasjonen for en liten utrulling er kanskje ikke ideell.

Ergo for virksomheten

Fordi IT-administratorer ikke er noe unntak fra regelen om "Gjør mer med mindre", kan RemoteExec absolutt bidra til å oppnå noen av disse målene ved å hjelpe til med automatisering av oppgaver som vanligvis kan kreve et skrivebordbesøk eller kanskje til og med tid planlagt etter timer; applikasjonen er et flott tillegg for IT-butikker som ønsker å fylle et behov uten å fylle et sete. Jeg kunne se at dette ble mest brukt i mindre butikker fordi de har mindre personale til å hjelpe med disse funksjonene.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com