Gjennomgang: ICS-JMR USB-C til SATA DriveLock forensisk diskkontroller

Hands-on: ICS-JMR USB-C til SATA DriveLock forensisk diskkontroller Siden SSD-er og tradisjonelle harddisker mangler en jumper eller bryter for skrivebeskyttelse, bruker rettshåndhevelse og etterforskningstjenester rettsmedisinske diskkontrollere for å unngå datakorrupsjon.

Et av problemene som IT-arbeidere står overfor innen digital rettsmedisin, er å samle inn data fra moderne harddisker på en sikker måte - i motsetning til disketter og SD-kort, er det ingen jumper å stille på moderne harddisker som forhindrer at skriver blir forpliktet til stasjonen.

Når du arbeider med stasjoner som er trukket fra datamaskiner som er lagt beslag på bevis, kan plugging av disse stasjonene til en annen datamaskin for analyse føre til utilsiktede konsekvenser, da Windows vil endre tilgangstiden på filer som er tilgang, og kan (over) skrive midlertidige filer på den monterte volum, og potensielt ødelegge tidligere slettede filer som kan tjene som bevis.

Rask ordliste: Solid State-stasjoner (TechRepublic Premium)

For å overvinne denne potensielle risikoen kan rettsmedisinske diskkontrollere montere stasjoner som skrivebeskyttet, og forhindre potensialet for overskrevne filer som et resultat av bakgrunnsprosesser på Windows. Bruk av rettsmedisinske diskkontrollere gir også et forsvar mot potensialet i påstander om at innholdet i stasjonen ble endret under etterforskningen.

ICS-JMR DriveLock: USB-C til SATA

Den nyeste versjonen av DriveLock er en USB-C til SATA-modell, og eliminerer behovet for den relativt stygge, og ikke helt vanlige USB 3.0-mikro-A-kontakten som ofte finnes i mainstream USB til SATA-stasjonskonvertere. Det er ingen kabinett for å låse stasjonen, noe som generelt gjør det enklere å bruke, selv om brukerne trenger en flat overflate å jobbe med for å unngå å koble fra stasjonen mens de er i drift.

Elektrisk sett er DriveLock ikke helt forskjellig fra standard USB til SATA-stasjonskonvertere - en SSD eller 2, 5 "HDD kan drives via USB, mens en 3, 5" HDD krever en (inkludert) 12V vekselstrømadapter. Status-LED-indikatorer indikerer om strømmen leveres, samt stasjonsaktivitet og tilstedeværelse av USB-tilkoblingen.

Det er også mulig å bruke SATA-broer med M.2 SSD-er (forutsatt at de innfødt støtter SATA-signalering), ICS-JMR tilbyr også IDE-, MicroSATA-, e-SATA-, ZIF- og 1, 8-tommers IDE-adaptere til bruk med DriveLock. Mens disse adapterne ble ikke testet, alle SSD-er og HDD-er som ble testet, fungerte perfekt med DriveLock, inkludert ikke-stasjonære stasjoner som Seagate ST1000DM003, en 3, 5 "stasjon, som er tynnere enn standard harddisker, og som ofte finnes i arbeidsformasjoner med liten formfaktor (SFF) fra Dell og andre.

På samme måte gikk tester av disker på Windows, Mac OS og Linux uten problemer med å oppdage stasjonen. Til tross for flere kreative forsøk på gparted og fdisk på Linux for å overbevise datamaskinen om å montere volumet med skriveprivilegier, kunne ikke data på teststasjonene overskrives.

USB-C til SATA DriveLock er tilgjengelig direkte fra ICS-JMR for $ 249.

For mer, sjekk ut "Skrivebordet er dødt, og Intels NUC drepte det: AMD for å bygge et SFF PC-sett" og "Kioxia avslører hva du kan forvente i det neste tiåret med flashlagring" på TechRepublic.

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com