Gjennomgang: Acronis Snap Deploy 3 for PC-er

Imaging er vanlig praksis i mange IT-butikker i dag og har eksistert i ganske lang tid. Konseptet med å lage et hovedsystem og bruke et bilde av det systemet for raskt å få andre systemer til organisasjonens standardkonfigurasjon (eller en tilpasset konfigurasjon) er en stor hjelp for IT-personalet som har ansvaret for stasjonære systemer.

Konseptet er det samme uansett størrelse på organisasjonen eller applikasjonen du velger å administrere bildene dine. Nylig startet jeg på banen for avbildning i min nåværende organisasjon og kom over Snap Deploy fra Acronis og syntes det var veldig brukervennlig og rett frem. I dette søkelyset skal jeg se på Acronis Snap Deploy for PC-er som kun brukes til å avbilde arbeidsstasjoner.

spesifikasjoner

For å bruke Acronis Snap Deploy for PCer må du lage et hovedbilde av et system. Denne datamaskinen skal inneholde alle standardapplikasjonene som brukes av organisasjonen din for å lage et "gyllent bilde" for bruk over hele selskapet.

Det er veldig enkelt å lage et bilde for massedistribusjon. Med Snap Deploy-administrasjonskonsollen (eller oppstartbare medier) kan du lage bilder online og offline når hovedsystemet er konfigurert etter behov. Når du bruker frakoblet modus, når du er startet på Acronis media, velger du bare stedet for å lagre bildet ditt, og applikasjonen håndterer resten.

Støttede operativsystemer :
 • Windows 98
 • Windows 2000
 • Windows ME
 • Windows XP
 • Windows Vista
 • Windows 7

Hvem er det for?

Acronis Snap Deploy er for travle systemadministratorer eller IT-avdelinger som trenger å skaffe nye arbeidsstasjoner raskt til disposisjon for nye medarbeidere eller oppdatere eldre PC-er med minimal innsats. Snap Deploy-distribusjonsprosessen reduserer gjentatte systemdistribusjoner kraftig og kan konfigureres til å avbilde flere systemer samtidig, eller jobbe gjennom en liste over ventende PC-er én om gangen.

Hvilket problem løser det?

Gjentagende installasjoner er veldig kjedelige og tidkrevende å fullføre. Tenk på følgende eksempel: salgsavdelingen i en organisasjon får tre nye feltrepresentanter som starter om en uke. Når de kommer inn for orientering, trenger de bærbare datamaskiner konfigurert med organisasjonens salgsprogram og e-post. For en IT-avdeling med flere ansatte eller ingenting skjer, ville det ikke være noe problem å bygge disse systemene individuelt, men med konstant støtte og spørsmål er arbeidsdagen til IT-avdelingen sjelden så rolig.

Snap Deploy lindrer dette ved å la det lage et hovedbilde som inneholder alle applikasjoner som salgsteamet trenger. Når bildet er klart, kan arbeidsstasjonene målrettes ved å starte opp fra media eller en PXE-server (som leveres med applikasjonen). Når den er startet, vil PCen koble seg til et vertssystem som håndterer distribusjonen. administrator oppretter ganske enkelt en mal for salg, som forteller serveren hvor hovedbildet er og inkluderer lagringsdrivere som trengs. Når distribusjonen begynner, står IT-personalet fritt til å gå videre til andre oppgaver.

Utrolige funksjoner

Snap Deploy gjør det mulig å lagre maler på distribusjonsserveren. Disse malene inneholder informasjonen som er nødvendig for å få distribusjonen ferdig. Følgende er spesifisert i en mal:

 • Bildeplassering
 • Lagringsdrivere
 • Ytterligere filer du kan kopiere til målsystemet
 • Nettverksinformasjon for å bli med i domenet
 • Multicast / Unicast-distribusjon: Lar distribusjonen bruke all tilgjengelig svitsjebåndbredde for å øke hastigheten på distribusjonen i multicast-modus. Unicast-modus lar distribusjonen kommunisere direkte med målsystemet til en hastighet som er bestemt av administratoren.
Merk : Vær veldig forsiktig når du bruker Multicast-modus. Hvis du tar bilder over et produksjonsnettverk, kan bruk av denne metoden føre til at andre noder i miljøet ditt faller. Tilleggsfilkopi : Denne innstillingen lar deg spesifisere tilleggsfiler som skal kopieres til målsystemet som en del av bildeprosessen. Når en fil trekkes fra nettverket, kopieres den etter bruken av bildet til en katalog du spesifiserer. Planlagt eller hendelsesdrevet bildedistribusjon : I tillegg til alternativet "gjør det nå" manuelt distribusjon, kan du konfigurere Snap Deploy til å skyve bilder ut i en bestemt tidsplan, slik at et system kan avbildes over natten og klar for innlogging neste morgen. Du kan også bruke hendelsesdrevet bildedistribusjon slik at et bilde kan skyves til målsystemet etter en hendelse, i hvilket tilfelle et system vil koble seg til distribusjonsserveren og vente. Når et forhåndskonfigurert antall systemer kobler seg til (eller tidsavbruddverdien er nådd), begynner distribusjonen. Wake on LAN-distribusjon : Konfigurer planlagte distribusjoner til å vekke systemer som er slått av (hvis støttet) og skyv et bilde til målet.

Figur A

Acronis Snap Deploy administrasjonskonsoll

Figur B

Acronis Snap Deploy veier for medieoppretting

Hva er galt?

Snap Deploy har et flott funksjonssett, og med Universal Deploy-tillegget kan du skyve et bilde til mål med ulik maskinvare. Problemet med dette er ikke i programvaren, men at det ikke er inkludert i basiskostnadene for lisensiering. Snap Deploy koster omtrent 25 $ / målmaskin for å lisensiere, men hvis du vil skyve et bilde over maskiner med ulik maskinvare, må du lisensiere det også til omtrent $ 13 / target. Det er ikke en enorm kostnad, men kan bli dyrt avhengig av antall kunder som blir målrettet.

Hvis målene dine er de samme, er dette tillegget ikke nødvendig, men det ser ut til at PC-produsenter bytter deler og krav hver gang den neste versjonen av et system utgis. Universal Deploy løser problemet med å stadig lage nye bilder når du kjøper ny maskinvare.

Konkurransedyktige produkter

 • Symantec Ghost
 • Altiris

Ergo for virksomheten

Med hastigheten på teknologiendringer i dag og den konstante veksten av at organisasjoner kan administrere en rekke datamaskiner med minimal innsats er en stor fordel for det ofte travle IT-personalet. Å holde prosessen med å rulle ut nye (eller oppdatere gamle) arbeidsstasjoner på et minimum etter førstegangskonfigurasjon er helt sikkert en stor hjelp. Det er mye mer effektivt å planlegge en distribusjon når en ny bærbar PC leveres, koble den til nettverket og starte for å koble til serveren, enn å formatere og laste inn alt manuelt.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com