Renesas 10-årige Linux-støtte for 64-bit CPUer gjør det til et solid valg for langsiktig distribusjon

Inni i AWS Graviton: Armservere som er tilgjengelige i offentlig sky for første gang Amazons utvikling av en hjemmelaget Arm CPU, kombinert med nye AMD EPYC-drevne forekomster som ble kunngjort denne måneden, truer Intels hegemoni innen cloud computing og enterprise servere.

I forrige uke kunngjorde Renesas Electronics RZ / G2-serien av prosessorer, ved å bruke 64-bits Arm Cortex-A57 og A53 kjerner. Disse kjerneutformingene er velprøvde og sanne - brukt på smarttelefoner og andre enheter som selges over hele verden - og ikke seg selv bemerkelsesverdige. I en interessant tilbakeføring er fokuspunktet for den nylig annonserte maskinvaren programvaren som kjøres på den, da Renesas touts et 10-årig pluss "Super Long-Term Support" -vindu for Linux-kjernen, noe som gjør den ekstremt attraktiv i lang tid -term distribusjon.

Det kanskje største problemet med å bruke armdrevne datamaskiner er inkonsekvent støtte mellom produsenter og økosystemene rundt tavler. For enkeltbrettdatamaskiner (SBC-er) er problemet tydelig med Raspberry Pi-konkurrenter, med programvare på Orange Pi 3 "så buggy at til og med grunnleggende funksjoner blir hobblet og ødelagt, " ifølge TechRepublic's Nick Heath. På grunn av dette bør langsiktig støtte være det viktigste hensynet når du kjøper armdrevet maskinvare.

RZ / G2-serien er den første 64-bits referansemaskinvaren for Civil Infrastructure Platform (CIP) -prosjekt, en Linux Foundation-gruppe som tar sikte på å tilby langsiktige maskinvareløsninger for sivile infrastrukturbrukssaker, med vekt på sikkerhet og vedlikeholdbarhet av underliggende kode mens de adresserer sikkerhetsproblemer når de oppstår.

Skjønt RZ / G2-serien har funksjoner som er felles for A57 / A53 SoC-design, for eksempel 4K videoutgang, H.265 og H.264 maskinvaredekoder, og støtte for USB 3.0, SATA, PCIe, Gigabit Ethernet, MIPI-CSI og HDMI, den største maskinvaredifferensierende faktoren, er støtte for DDR3L- eller LPDDR4 ECC RAM-støtte, med ECC som jobber både med "on-chip L1 / L2-cache-minne og eksternt DDR3L- eller LPDDR4-minne, " ifølge en pressemelding. ECC har som mål å redusere potensiell risiko eller ustabilitet på grunn av korrupsjon av hukommelsesdata, et økende problem ettersom halvlederproduksjonsprosesser fortsetter å krympe.

RZ / G2-serien er planlagt delt mellom fire SKU-er: RZ / G2E, RZ / G2N, RZ / G2M og RZ / G2H. Eksempler på mellomtoner RZ-G2M og low-end RZ / G2E sendes nå, med bred tilgjengelighet planlagt innen Q1 2020. Renesas bemerker at Pioneer DJ er en tidlig adopterer av RZ / G2-plattformen.

I sin nåværende inkarnasjon er Renesas en supergruppe av halvlederdivisjonene til japanske elektronikkfirmaer NEC Electronics, Hitachi og Mitsubishi Electric. Renesas har også kjøpt det amerikanske firmaet Intersil i 2017, og planlegger å legge ned et oppkjøp av IDT i første halvår av 2019.

For mer informasjon om viktigheten av leverandør- og økosystemstøtte på Arm-enheter, sjekk Raspberry Pi: Ikke lenger den raskeste $ 35-datamaskinen, men fremdeles den beste, og Linus Torvalds berømmer Arm-servere, men hevder økonomien og økosystemet mangler.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com