Gjenfødsel av PC-markedet? Feriesendinger vokser for første gang på 6 år

Er nedgangen i PC-markedet en saga blott? Ny bærbar teknologi fører til at PC-salget blir rødt for første gang på mange år. Er det et tegn på ting som kommer?
Bygge et lysbilde dekk, tonehøyde eller presentasjon? Her er de store takeaways:
  • Utenlandske sendinger av PC-er inkludert stasjonære datamaskiner, bærbare datamaskiner og arbeidsstasjoner var 70, 6 millioner i 4. kvartal 2017, en økning på 0, 7% i året før - bedre enn forventningen om en nedgang på 1, 7%. - IDC, 2018
  • PC-forsendelser nådde nesten 260 millioner i 2017, noe som representerte en YOY-nedgang på 0, 2% og det mest stabile året for markedet siden 2011 .-- IDC, 2018

PC-markedet kan endelig stabilisere seg etter år med tilbakegang: I 4. kvartal 2017 økte forsendelser av PCer som stasjonære datamaskiner, bærbare datamaskiner og arbeidsstasjoner over hele verden 0, 7% YOY, og rammer 70, 6 millioner enheter, ifølge en ny rapport fra IDC. Gruppen hadde i utgangspunktet spådd en nedgang på 1, 7% for kvartalet.

Denne veksten indikerer at PC-markedet kan være jevn, selv om det fortsatt er svakt, ifølge IDC. Men kommersielle oppgraderinger og forbedret etterspørsel fra forbrukernes PC driver veksten. På CES 2018 kunngjorde for eksempel HP, Lenovo og Dell alle nye PC-modeller med funksjoner som Amazon Alexa-integrasjon, forbedret batterilevetid og LTE-tilkobling, som rapportert av søsternettstedet ZDNet.

Mer om mobilitet

  • Hvorfor Android vil ha et bannerår i 2020
  • 10 mobilitetsprognoser for 2020: AI, 5G, sammenleggbare telefoner med mer
  • Lær et språk før neste tur med disse appene
  • Bilder: De 10 beste alternativene til Apple Watch

Premium-bærbare datamaskiner og 2-i-1-enheter var også vanlig på utstillingen i år, noe som indikerer at selskapene faktisk returnerer energien sin til notisbokmarkedet for å appellere til profesjonelle, og utvide deres tilbud om slanke, konvertible og spillsystemer, slik IDC bemerket i rapporten.

"Resultatene i fjerde kvartal viste noe potensielt oppmuntrende fremskritt mot det vanskelige miljøet i detaljhandelen og forbruker-PC-er, " sa Jay Chou, forskningssjef med IDCs Personal Computing Device Tracker, i en pressemelding. "Tiltrukket av et voksende utvalg av produkter som lover batterilevetid hele dagen, høy portabilitet og adresserer nye brukssaker som krever mer datakraft, ser lommene på forbrukerbasen seriøst på disse fornyede PCene. Imidlertid er den generelle PC-en. markedet er fortsatt et utfordrende marked. "

Ingen av disse tech-gigantene ga imidlertid ut frittstående tabletter på CES i år, bemerket ZDNet. Dette antyder at nettbrettmarkedet fortsetter sin "spiralende nedgang", utenfor Apple og et par andre, ifølge en tidligere IDC-rapport.

Totalt sett ble det sendt 259, 5 millioner PC-enheter i 2017 - en nedgang på 0, 2% fra året før på 0, 2%, men likevel jevn etterspørsel - som gjorde det til det mest stabile året for markedet siden 2011, bemerket IDC. Mangel på komponenter som SSD-er bidro også til å drive PC-salg i 2017, da toppbedrifter konkurrerte om å låse inn forsyninger i forkant av prisøkninger, sa IDC i rapporten.

Toppen av listen over PC-forsendelser i 2017 var HP (58.800 forsendelser), Lenovo (54.857), Dell (41.821), Apple (19.661), Acer Group (17.564) og ASUS (17.109). Alle andre leverandører sto for de resterende 49 716 forsendelsene.

Når det gjelder geografi, hadde Asia / Stillehavs- og Latin-Amerika-regionene en positiv vekst for PC-forsendelser i 2017, mens Europa, Midtøsten og Afrika holdt seg jevn, og USA så nedganger, ifølge rapporten.

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com