Raspberry Pi-rival: Android-vennlig, 4K-kapabelt Asus Tinker Board får oppgradering

Raspberry Pi ... på mindre enn to minutter Lurer du på hva som er mulig med en Raspberry Pi? Finn ut på mindre enn to minutter!


Asus har suppet opp sin Raspberry Pi-rival, Asus Tinker Board, og har lagt til lagring ombord som det vil gjøre styret enda raskere.

Det nye Asus Tinker Board S er stort sett lik spesifikasjonen som originalen, men legger til 16 GB eMMC-lagring, noe Asus lover vil øke ytelsen når du leser og skriver filer over SD-kortlagringen på originalplaten.

Tinker Board er både kraftigere og dyrere enn Raspberry Pi 3, bruker en raskere prosessor og tilbyr mer minne, men koster $ 79.99, betydelig mer enn £ 33 eller $ 35 Pi 3.

Mer om innovasjon

 • IBM kunngjør gjennomslag av batteriteknologi
 • Augmented reality for business: Cheat sheet
 • Bilder: Verdens 25 raskeste superdatamaskiner
 • Inside the Raspberry Pi: Historien om $ 35-datamaskinen som forandret verden

Som med det originale Tinker Board, har S en quad-core 1, 8 GHz Rockchip-prosessor, sammenlignet med quad-core 1, 2 GHz Broadcom-prosessor i Raspberry Pi 3. Datamaskinen har også 2 GB minne, dobbelt så stor som Pi 3, og bruker raskere DDR3-RAM. Det originale Tinker Board ble benchmarket til å være nesten to ganger raskt som Pi 3 i Geekbench, og ASUS hevder forbedret CPU, GPU og minneytelse i forhold til konkurrenter som Pi.

Ved siden av tillegg til lagring ombord, fremhever Asus forskjellige mindre nye funksjoner i S: HDMI-CEC-støtte for å la en enkelt fjernkontroll brukes både med Tinker Board S og en TV. For maskinvarehackere styrker S sin 40-pinners topp med 28 GPIO-pinner (generell bruk) med en på-pinne og forbedret I2S-pinne med Slave-modus, samt et forbedret programvare-API. Andre endringer er lavspenningsinngangsdeteksjon for å unngå strømproblemer og lydjekkstikkspeksjonsdeteksjon.

Tinker Board slår også Pi's spesifikasjoner ved å støtte 4k video, Gigabit Ethernet og 192kHz / 24-bit lyd.

Mens Pi 3s prosessor er basert på en nyere, 64-biters arkitektur, sammenlignet med den 32-biters baserte arkitekturen i Tinker Board, har Tinker Boards ARM Cortex A17-baserte brikkesett vist seg å overgå Pi 3s ARM Cortex A53- basert brikkesett i visse tester.

I likhet med Pi 3, kan Asus-styret også håndtere 802.11 b / g / n Wi-Fi, men gir støtte for byttbare antenner. Mens Pi 3 støtter Bluetooth 4.1, tilbyr imidlertid Tinker Board Bluetooth 4.0. I likhet med Pi 3 har Tinker Board også fire USB 2.0-porter.

Asus Tinker Board S er den siste i en lang rekke kraftigere alternativer til Raspberry Pi, som ikke skyldes en oppgradering til Pi 4 før 2019.

Som alltid, hvis du leter etter en billig datamaskin som er lett å komme i gang med, er Raspberry Pi 3 sannsynligvis det beste valget, på grunn av Pis omfattende utvalg av operativsystemer, programvare, prosjekter og samfunnsstøtte.

Når det er sagt, er Tinker Board bedre enn mange konkurrenter når det gjelder rekke operativsystemer det støtter, inkludert Android 6.0, Kodi-baserte mediesenter-operativsystemer og Chromium OS-baserte Flint OS. Den har også sitt eget Debian 9-baserte Tinker OS, selv om den innledende utgivelsen ble kritisert for å være langt mer nakne bein når det gjelder samlet programvare enn Pis offisielle Raspbian OS.

Til tross for at mange Pi-kloner nå går raskere på papir, forteller noen ganger ikke spesifikasjonsarket hele historien på grunn av flaskehalser andre steder i systemet.

Avslørt ved årets CES-arrangement i Las Vegas, Tinker Board vil være tilgjengelig i 1. kvartal i år for $ 79.99.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

Asus Tinker Board S.

Bilde: ASUS

Les mer om Raspberry Pi

 • Raspberry Pi: Den smarte personens guide
 • Vil du ha en kraftigere bringebærpi? Velg mellom disse 20 alternativene
 • GCHQ bygger monster Raspberry Pi-sky med OctaPi-formasjon (ZDNet)
 • 25 morsomme ting å gjøre med en Raspberry Pi (CNET)
 • Hvordan gi Raspberry Pi ditt moderne datamaskinvisjon ved å bruke Intels Neural Compute Stick
 • Raspberry Pi 3: Innerhistorien fra den nye $ 35 datamaskinens skaper
 • Raspberry Pi i 2017: Nye brett, nye operativsystemer og mer
 • Velge en Raspberry Pi OS? Her er den definitive listen
 • Raspberry Pi rival leverer en 4K Android-datamaskin for bare 25 dollar
 • Raspberry Pi and Docker: Tiny $ 35 datamaskin får større nyutgivelse av HypriotOS (ZDNet)
 • Gjør hvilken som helst harddisk til nettverkslagring med Raspberry Pi (CNET)

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com