Raspberry Pi-konkurrenten Khadas VIM3 inkluderer 4K, M.2 PCIe-støtte

Video: Hvordan en tynn klient fra Raspberry Pi stabler seg opp mot en Windows 10 bærbar PC Se hvordan hver sammenligne når det gjelder å kjøre Windows 10.

Khadas, produsent av enkle tavlemaskiner (SBC) i konkurranse med Raspberry Pi, kunngjorde lanseringsdatoen og prisen for den første modellen av deres VIM3-serie av SBC-er. Khadas VIM3 Basic - utstyrt med 16 GB eMMC Flash og 2 GB LPDDR4 RAM - vil være tilgjengelig for $ 69.99, starter 24. juni. Khadas VIM3 Pro, som tilbyr dobbelt lagring og RAM, er priset til $ 99.99.

Dessverre er disse prisene bare for den første produksjonsgruppen, og prisene vil øke den 22. juli.

Så hva gjør Khadas VIM3 så spesiell?

VIM3 bruker en Amlogic S992X system-on-a-chip (SoC), den samme SoC i kjernen av Odroid-N2, som har fire Cortex-A73 ytelseskjerner og to Cortex-A53 effektivitetskjerner, samt en Mali -G52 MP4 GPU, med støtte for 4K 10-bits videodekoding ved 75 fps for H.265-innhold.

Sammenlignet med Odroid-N2, inneholder VIM3 Pro også 16 MB SPI-blits, mens Odroid-N2 bare har 8 MB. Den har også en MIPI-DSI skjermkontakt, et tre-akset akselerometer og en dual-channel IR mottaker.

De beste alternativene til Raspberry Pi (gratis PDF)

Det er en M.2 PCIe-kontakt, selv om dette er en enkelt bane, og kan bare brukes hvis USB 3.0 er deaktivert. Dette er en begrensning av S992X, selv om M.2-kontakten ikke støtter USB 2.0, for ikke-SSD M.2-enheter som kobles til via USB.

Hvilke OS-bilder er tilgjengelige?

Khadas gir støtte for Android 9.0 Pie, Ubuntu XFCE 18.04 og LibreELEC. Merket er at Amlogic S992X er målrettet mot set-top-bokser for Android TV, som påvirker hvilke verktøy som er tilgjengelige fra SoC-leverandøren.

Hvordan kan det sammenlignes med Raspberry Pi 3B +?

Raspberry Pi 3B + mangler mange tilleggsfunksjoner som følger med Khadas VIM3, som støtte for USB 3.0 eller M.2, så vel som ombord eMMC-lagring eller 4K-utgangsstøtte. Raspberry Pi 3B + er imidlertid halvparten av prisen på Khadas VIM3 basic, noe som gjør utelatelsen av støtte for dette mer velsmakende.

Samfunnsstøtten til Raspberry Pi-enheter generelt gjør det lettere å komme i gang med prosjekter som bruker disse brettene. Tredjeparts tilbehør til Raspberry Pi er også mer vanlig, på grunn av omfanget av disse brettene.

For mer kan du sjekke "Atom-drevet $ 34 Atomic Pi: En musikkvennlig SBC for skapere som kjører Windows 10, " og "Inside the Raspberry Pi: Historien om $ 35-datamaskinen som forandret verden" på TechRepublic.

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com