Raspberry Pi: Et jukseark

Raspberry Pi ... på mindre enn to minutter Lurer du på hva som er mulig med en Raspberry Pi? Finn ut på mindre enn to minutter!

Raspberry Pis suksess trosset forventningene. Opprettet som en rimelig datamaskin for å få barna til å lære å kode, trodde skaperne de ville selge 1 000. De har solgt mer enn 25 millioner. Dette juksearket forklarer hvorfor. Denne artikkelen er også tilgjengelig som nedlastning, Cheat sheet: Raspberry Pi (gratis PDF).

Kortfattet sammendrag

 • Hva er bringebærpien? En datamaskin med kredittkortstørrelse som koster så lite som $ 5, som skapte et samfunn med millioner av amatørutviklere og maskinvarehacker.
 • Hva gjør Raspberry Pi? Mye. Til tross for den lave prisen, kan Pi kjøres som en PC uten frills, en pocketable kodingsdatamaskin, et knutepunkt for hjemmelaget maskinvare og mer.
 • Hvorfor betyr Raspberry Pi noe? Pi er en flott maskin for å vekke interesse for programmering blant skolebarn over hele verden og bidra til å skape neste generasjons utviklere.
 • Hvem påvirker Raspberry Pi? Alle som har lyst til å hente en Pi og begynne å tulle.
 • Hva er Raspberry Pis konkurrenter? Noen brett slår Pi 4 på spesifikasjoner, for eksempel Rock Pi 4, og andre på pris, men få har Pis bredde av programvare og samfunnsstøtte.
 • Når er Raspberry Pi tilgjengelig? Akkurat nå. Mer enn 25 millioner Pi-brett har solgt siden maskinens lansering i 2012, og etterspørselen har økt med utgivelsen av Raspberry Pi 4 Model B.
 • Hvor brukes Raspberry Pi? Over hele verden, med Pis offisielle fora som støtter et samfunn med mer enn 260 000 aktive brukere.
 • Hvem får det til å skje? Et ikke for profit-veldedighet på et oppdrag for å få verden interessert i hvordan datamaskiner fungerer.
 • Hvordan kan jeg få Raspberry Pi? Online fra Raspberry Pi offisielle forhandlere.

Hva er bringebærpien?

En datamaskin med kredittkortstørrelse som ble den mest solgte britiske datamaskinen gjennom tidene.

Nøkkelen til Pis suksess har vært prisen. Det er ikke den kraftigste maskinen i verden, men for de mindre enn $ 60 tilbyr den en datamaskin som kan brukes til å bygge hjemmebryggende elektronikk og sette sammen programmer på et budsjett.

Den veldedige stiftelsen bak Pi har ikke hvilt på laurbærene, og oppgradert Pi's spesifikasjoner tre ganger siden lanseringen, samtidig som prisen holdt på $ 35 - $ 55. I den tiden har Pis prosessorkraft vokst mer enn tidoblet, og satt Pi i kategorien en maskin som kan brukes som en daglig PC. I harde spesifikasjoner har toppmodellen, Raspberry Pi 4 Model B, en 1, 5 GHz firkjerne, 64-biters Arm Cortex A72-basert, firkjerneprosessor, opptil 4 GB RAM, en VideoCore VI som kan 4K videoavspilling, 802.11ac Wi-Fi og Gigabit Ethernet, og to USB 2.0- og to USB 3.0-porter.

Tilleggsressurser

 • Raspberry Pi 4: Denne tingen er en PC, sier styrets skaper Eben Upton
 • Raspberry Pi 4 Model B anmeldelse: Dette brettet kan virkelig erstatte din PC
 • Raspberry Pi 4: En omvisning i det nye brettet
 • Bilder: Hva er Raspberry Pi 4 Model B? En nærmere titt på det nye styret og hva det kan gjøre
 • Raspberry Pi 3: Innerhistorien fra den nye $ 35 datamaskinens skaper
 • De 10 beste prosjektene du kan prøve med Raspberry Pi 3

Hva gjør Raspberry Pi?

Pi-en ble opprettet som en rimelig maskin som vil hjelpe barna å lære hvordan datamaskiner fungerer, men har uten tvil blitt langt mer enn det.

Du kan bruke Pi som en stasjonær PC-erstatning, spesielt hvis du velger topp 4GB Raspberry Pi 4 Model B, selv om det er et utall mulige bruksområder for brettet.

Mediasenter, filserver, værstasjon, virtuell assistent, smarthus-hub, "high performance" -klynger, virtuell desktop-tynn klient, robothjerne, Lego-drevet bok-skanner, retro spillkonsoll, eye-in-the-sky, drone guide - du nevner det, noen har gjort det.

Hvis ingen av disse har lyst på det, er det alltid muligheten til å bruke vell av programmeringsorientert programvare som følger med Pis offisielle Raspbian OS for å lære om koding og maskinvarehacking.

Pi har vært grunnfjellet for noen spektakulære kreasjoner og har til og med tatt turen til den internasjonale romstasjonen.

Å sette opp Pi er litt annerledes, og muligens litt mer sammensatt, enn det gjennomsnittlige skrivebordet, men ikke så mye. Det er enkle å følge guider på nettet, og NOOBS (New Out-Of-Box Software) installasjonsprogrammet gjør det relativt enkelt å få datamaskinen i gang.

Avhengig av hva du vil gjøre, kan NOOBS installere forskjellige operativsystemer, for eksempel Raspbian for en stasjonær PC, eller programvaren OSMC for et mediesenter. Når du var i Pis offisielle Raspbian OS, har du alle de grunnleggende tingene du kan forvente fra en stasjonær PC, for eksempel tekstbehandler, nettleser og e-postklient, og kan velge flere apper fra menyen Anbefalt programvare. Ved første oppstart presenterer Raspbian også brukerne en installasjonsveiviser som håndterer Wi-Fi-tilkobling og andre innledende oppgaver.

Prisen på Pi er en krangel for noen, som påpeker at selv om brettet selv selger fra $ 35, for å få en Pi opp og gå krever et tastatur, sannsynligvis en mus, skjerm, strømforsyning og SD-kort. Kostnaden for dette utstyret gir mer enn Pi-en. Selv som det veldedige fundamentet som gjør at Pi med rette påpeker, har de fleste husholdninger noe, om ikke alt, av dette utstyret. Pis forskjellige skjermporter betyr også at den kan bruke gamle og nye TV-er, så vel som skjermer, som skjerm.

Etter hvert som Pis spesifikasjoner har blitt bedre, og samfunnet har oppdaget nye måter å tappe maskinvaren på, så har folk funnet nye bruksområder for brettet. Pi kjører allerede en mengde Linux-baserte operativsystemer, men stallen til operativsystemer den kan kjøre utvides hele tiden, og kjører allerede spekteret fra den ærverdige RiscOS til igangværende versjoner av Android til Chromium OS- basert FlintOS.

Windows kjører også på brettet. Pi kjører Windows 10 IoT Core, en avkappet versjon av Windows 10, ikke designet for å kjøre en stasjonær PC, men i stedet for å hjelpe maskinvare hackere å prototype Internet of Things (IoT) apparater som bruker Pi.

Ikke bare er det fire forskjellige generasjoner av Pi, men det finnes en rekke modeller. Raspberry Pi 4 er tilgjengelig som Model B, mens 3 selges som Model A, Model B og Model B +, i utgangspunktet en overklokket Model B med raskere Wi-Fi. I mellomtiden er Raspberry Pi 2 tilgjengelig som Model B, og Raspberry Pi 1 som Model B og den mindre spesifikke modellen A. Model A mangler Ethernet, har mindre minne enn B og har bare en USB-port. Imidlertid selger den til den lavere prisen på $ 25 og trekker mindre strøm.

Generelt er Pi 4 Model B det bedre valget enn Pi 3, ettersom den gir bedre spesifikasjoner for samme pris. Imidlertid er Pi 1, selv om den er mye mindre kraftig, billigere enn Pi 3, og den er også tilgjengelig i den mer kompakte, mindre effekt sultne modell A-konfigurasjonen.

Og hvis du trodde $ 35 var så billig som en nyttig datamaskin kunne være, så tenk på nytt. Den enda mer reduserende Pi Zero er priset til bare 5 dollar. Til tross for at det koster mindre enn et Big Mac-måltid, kan Pi Zero gjøre nyttig arbeid, med tekniske spesifikasjoner som er litt bedre enn de fra den originale Raspberry Pi Model B som ble lansert i 2012.

Pi Zeros pris, ørsmå størrelse og lave strømforbruk betyr at den har åpenbare begrensninger sammenlignet med større søsken. Den har bare en USB On The Go-port og den originale Pi Zero mangler nettverkstilkobling. Raspberry Pi Zero W $ 10 støtter imidlertid 802.11b / g / n Wi-Fi og Bluetooth 4.0. Pi Zero er mindre egnet til å bli brukt som PC og mer til å pakkes inn i en frittstående IoT-enhet eller automatisert apparat, for eksempel en værstasjon, der det er behov for plass til et minimum eller minimalt strømuttak. Hvis du ønsker å koble Zero opp til hjemmelagde kretskort og annen DIY-maskinvare, må du imidlertid lodde pinnene på brettets upopulerte GPIO-topp.

Tilleggsressurser

 • Raspberry Pi 3 bilder: En nærmere titt på det nye brettet
 • http://www.techrepublic.com/pictures/raspberry-pi-3-photos-a-closer-look-at-the-new-board/Raspberry Pi Zero: Hva du trenger å vite
 • Hvorfor Android og til og med Windows kan gjøre det på Raspberry Pi 3
 • Raspberry Pi Zero W: Den smarte personens guide
 • Nye Raspberry Pi Zero WH lover å gjøre hacking av maskinvare enkelt

Hvorfor betyr Raspberry Pi noe?

Pi er en flott maskin for å lære om hvordan du får tak i datamaskiner og er tilgjengelig til en pris som gjør den enormt tilgjengelig.

Maskinens offisielle Raspbian OS er lastet med verktøy for å lære å programmere, fra dra-og-slipp-kodingen som Scratch tilbyr til forskjellige hjelpemidler for å skrive og feilsøke programmeringsspråket Python og Java. Arbeidet fortsetter med å forbedre hvordan OS yter og ser ut, inkludert en visuell overhaling med utgivelsen av Pixel-skrivebordet, pågående oppgraderinger til ytelsen til Chromium-nettleseren, nye oppstartsveiviser og et større programvare verifisert for å fungere godt på Pi . Men som overfloden av Pi-drevet elektronikk antyder, vil brettet la deg dyppe i mer enn bare programvare.

Hvis du vil bryte ut loddejernet og begynne å lære om brødplater, tenke pluggbare kretskort i stedet for nyklipte brød, så fikk også PI-ene deg dekket.

Mer om innovasjon

 • IBM kunngjør gjennomslag av batteriteknologi
 • Augmented reality for business: Cheat sheet
 • Bilder: Verdens 25 raskeste superdatamaskiner
 • Inside the Raspberry Pi: Historien om $ 35-datamaskinen som forandret verden

For maskinvarehacking er Pi utstyrt med 40 generelle inngangs- / utgangspinner, elektriske kanaler som gjør at brettet kan kommunisere med andre datamaskiner eller elektronikk og er nøkkelen til Pi's bruk i noen av de mer ambisiøse maskinvareprosjektene som involverer roboter og droner. . Det er relativt enkelt å komme i gang med maskinvare, takket være mengden av startpakker som pakker tavlene og annen elektronikk du trenger.

I dag er Pi mye mer enn bare et billig, lite brett som kjører Linux, takket være et økosystem av produkter - noen offisielle, noen uoffisielle - som utvider det brettet kan gjøre, fra kameraer til tilleggstavler som kombinerer Pi med Arduino-prototypeplattformen.

Ulike tredjeparter har bygget nye Pi-drevne kreasjoner med sikte på å fremme stiftelsens oppdrag om å utdanne en ny generasjon om databehandling - enten det er Pi-Top, en bygge den selv Pi-drevne bærbare datamaskin med en neon grønn sak, eller vennlig datamaskinsett Kano.

Tilleggsressurser

 • Fem tips for å få mest mulig ut av en Raspberry Pi 3 som arbeids-PC
 • Raspberry Pi og Linux tar på seg bedriften med SUSE-støtte for $ 35-datamaskinen
 • Windows 10 skrivebord på Raspberry Pi: NComputing lanserer $ 99 RX300
 • Raspberry Pi PIXEL-stasjonær nå på Mac / PC, lover å gjenopplive gamle bærbare datamaskiner
 • Video: Slik konfigurerer du Raspberry Pi Zero W

Hvem påvirker Raspberry Pi?

Styret har vist seg å være en fast favoritt, ikke bare med samfunnet av amatørhackere som sprang på Pi etter utgivelsen, men også mange skolebarn over hele verden.

Nylig har Pi gått over sine røtter som en hobby-elskling og begynner å bli brukt av bedrifter til å drive apparater og prototypelektronikk, så vel som for industriell kontroll, som fabrikkautomatisering og DevOps-overvåking, og som en tynn desktop-klient.

For å komplementere bruken av virksomheten, ga stiftelsen ut Raspberry Pi-datamodulen, som pakker prosessoren og minnet til Pi på et tynt bord på størrelse med en minnemodul. Tanken med datamaskinkortet er å gjøre det enklere å bygge et tilpasset apparat rundt Pi, ettersom datamodulen kan kobles til en baseboard med alle nødvendige perifere kretsløp. En versjon av datamodulen basert på Raspberry Pi 3 ble utgitt tidlig i 2017.

Tilleggsressurser

 • Pi-Top-anmeldelse: En bærbar Raspberry Pi-bærbar PC for fiksing på farten
 • Bilder: Bygg en bærbar Raspberry Pi
 • Velge en Raspberry Pi OS? Her er den definitive listen
 • Raspberry Pi 4: En spesiell ønskeliste for neste $ 35 datamaskin
 • Raspberry Pi 3: Hvor mye bedre er det enn Raspberry Pi 2
 • Raspberry Pi i 2017: Nye brett, nye operativsystemer og mer

Hva er Raspberry Pis konkurrenter?

Mens Pi ikke var den første datamaskinen, hjalp suksessen med å spa en rekke konkurrenter.

Disse utfordrerne gjentar typisk styrets design, men enten til en høyere spesifikasjon, for eksempel Asus Tinkerboard eller Odroid-C2, eller til en lavere pris, for eksempel Orange Pi.

Tavler som Odroid-C2 avslører det faktum at Pi ikke nødvendigvis tilbyr det beste smell for pengene dine i denne ultra-lave prisklassen. Flipside er imidlertid at de fleste av disse Raspberry Pi-rivalene ikke liker rekke programvare av god kvalitet og sterk samfunnsstøtte som har vokst opp rundt Pi siden den ble lansert for fem år siden. Å kjøpe en Pi har også fordelen av å støtte Raspberry Pi Foundation, en veldedighetsorganisasjon forpliktet til å fremme informatikkutdanning. Spesifikasjonsark forteller ikke alltid hele historien, med tavler som ser kraftigere ut på papir som ikke alltid fungerer som forventet, på grunn av en flaskehals eller dårlig komponentvalg.

Det er også brett som noen ganger blir framstilt som konkurrenter til Pi, men som i stedet kompletterer Pis styrker. Eksempler inkluderer Arduinos, som er mikrokontrollbord som er egnet til enkle repeterende oppgaver som kontrollerer annen elektronisk maskinvare, i stedet for de generelle beregningsoppgavene Pi kan håndtere.

Tilleggsressurser

 • Billige Raspberry Pi-alternativer: 20 datamaskiner som koster mindre enn Pi 3
 • Bringebær Pi ikke kraftig nok? Sjekk ut disse 20 biffete tavlene
 • Raspberry Pi-rival: Asus lanserer Tinker Board, raskere, med 2X minne og 4k video
 • Venter du på en billigere bringebær Pi 3? Orange Pi PC 2 på $ 20 passer kanskje for regningen
 • Raspberry Pi drevet av Arduino: Nå kan du programmere Pi ved hjelp av Arduino Sketches

Når er Raspberry Pi tilgjengelig?

Nå og i overskuelig fremtid. Mer enn 25 millioner Pi-brett har solgt siden maskinens lansering i 2012, med lite tegn på etterspørsel.

Den nylige utgivelsen av Raspberry Pi 4 Model B skulle øke det allerede imponerende salget ytterligere, mens Pis utvalg av formfaktorer hjelper den å bryte inn i nye markeder.

Tilleggsressurser

 • Vil du ha en spesialbygget Raspberry Pi? Bedrifter får bake sine egne
 • Windows 10 på Raspberry Pi: Hva du trenger å vite
 • Raspberry Pi får sin egen app-butikk med siste OS-oppdatering
 • SUSE Linux Enterprise Server 12 for Raspberry Pi: Et spennende alternativ for datasentre

Hvor brukes Raspberry Pi ?

Over hele kloden. Det som gjorde Pi til en massiv suksess og fortsetter å gjøre det til et godt valg for å lære om maskiner i dag, er styrken i samfunnet over hele verden. Pi selges i mange land, og Raspberry Pi-forumene har mer enn 260 000 medlemmer som deler tips og hjelper hverandre med prosjekter og feilsøking.

Pi har ikke bare et offisielt nettsted fullt av mods og hacks for folk å komme i gang, men det er også et offisielt magasin som publiserer nyheter og nye prosjekter.

Tilleggsressurser

 • Raspberry Pi 2 hands-on: Er det sammensveisede brettet klart til å ta på PCen?
 • http://www.techrepublic.com/pictures/raspberry-pi-2-hands-on-is-the-souped-up-board-ready-to-take-on-the-pc/Bilder: En nærmere titt på bringebær Pi 2
 • http://www.techrepublic.com/pictures/photos-a-closer-look-at-the-raspberry-pi-2/ Raspberry Pi 2 lansering: Seks ganger raskere med Windows 10 og Ubuntu-støtte

Hvem får det til å skje?

En britisk-basert, ikke for fortjeneste veldedighet kalt Raspberry Pi Foundation.

Stiftelsens oppgave er å fremme datavitenskapelig utdanning, og på den fronten har flaggskipsmaskinen absolutt hatt innvirkning.

Ikke bare brukes Pi på skoler, tilgjengeligheten har også falt sammen med en nesten tredobling av antall mennesker som søker å studere informatikk ved Cambridge. Denne boblingen av interesse er en stor seier for stiftelsens grunnlegger og styremedlemskaper Eben Upton. Pi-en ble delvis født av et ønske om å ta opp det svindrende sildringen av kandidater som søkte å studere informatikk ved Cambridge på midten av 2000-tallet. Upton beskrev det krympende inntaket på et av de beste datavitenskapskursene i landet som et 'Oh shit' øyeblikk som førte til at han begynte å designe styret.

Suksessen til Pi har gjort det mulig for stiftelsen å ansette omtrent et stort antall ansatte, fokusert på å skape undervisningsressurser og kjøre oppsøkende prosjekter med skoler og på utstillinger, mens stiftelsens datterselskap Raspberry Pi Trading fokuserer på prosjektering og salg av nye styrer og offisielle Produkter.

Tilleggsressurser

 • Raspberry Pi og to andre ARM-servere viser potensial som VPS-erstatninger
 • Fem flere operativsystemer for Raspberry Pi 2

Hvordan kan jeg få Raspberry Pi?

Pi er tilgjengelig online fra offisielle forhandlere av Raspberry Pi, samt den offisielle Raspberry Pi-butikken i Cambridge i Storbritannia og Micro Center-butikkene i USA.

Tilleggsressurser

 • 'Vi trodde vi skulle selge 1 000': Innvendige historien om Raspberry Pi
 • Raspberry Pi: Amazon slipper oppskrift for å bake en lavpris Alexa stemmeassistent
 • GCHQ bygger monster Raspberry Pi-sky med OctaPi-formasjon

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag The latest version of the Raspberry Pi, which came out earlier this year

" data-credit="Image: Matt Richardson [email protected]" rel="noopener noreferrer nofollow">

Den siste versjonen av Raspberry Pi, som kom ut tidligere i år

Bilde: Matt Richardson e-postbeskyttet

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com