Raspberry Pi 4: Denne tingen er en PC, sier styrets skaper Eben Upton

Raspberry Pi 4: En omvisning på det nye brettet En gjennomgang av alle funksjonene på den kraftigste Raspberry Pi som er utgitt ennå.

Mer om Open Source

 • 8 av tiårets verste open source-innovasjoner
 • Åpen kilde i 2020: Fremtiden ser lys ut
 • Linus Torvalds: "Git beviste at jeg kunne være mer enn et en-rart."
 • 20 raske tips for å gjøre Linux-nettverk enklere (gratis PDF)

Den nye Raspberry Pi 4 Model B er ute i dag, og ser lavpriscomputeren omgjort til en langt mer kapabel maskin.

Basert på en ny maskinvareplattform pakker det nye brettet i opptil 4 GB minne, USB 3.0, dual 4K skjermstøtte og en raskere og nyere CPU og GPU.

Hvis du er interessert i hva det nye brettet kan gjøre og hvordan det sammenligner med tidligere Raspberry Pi-datamaskiner, kan du sjekke gjennomgangen og benchmarks eller omvisningen vår på det nye brettet.

Pi 4 har vært tre år i produksjonen og kommer ett år tidligere enn noen forventet.

Vi snakket med Eben Upton, medskaper av Raspberry Pi og Raspberry Pi Trading CEO, om beslutningene som formet Raspberry Pi 4 og hvilken ny bruk den åpner opp for Pi.


Hvor lenge har Raspberry Pi 4 vært i utvikling?
Det har vært et langvarig program. Vi har gjort mange prototyper, og dette er det endelige resultatet. Hvis du inkluderer silisiumutviklingen, har det gått tre år. Det som skjedde er at silisiumet ble bra raskere enn vi ventet Pi 4s nye BCM2711-system-på-en-brikke, så vi har klart å dra planen i.

" it a realization of the vision that this thing is pc says pi co-creator eben upton. rel="noopener noreferrer nofollow">"data-credit =" Bilde: Raspberry Pi Foundation "> " it a realization of the vision that this thing is pc says pi co-creator eben upton. rel="noopener noreferrer nofollow">

"Det er en realisering av visjonen at denne tingen er en PC, " sier Pi-medskaperen Eben Upton.

Bilde: Raspberry Pi Foundation

Føles det bra å endelig slippe Pi 4?
Yeah. Dette har vært tre år i livet mitt. Tre år med mye av livene våre. Vi snakket om dette i halen slutten av 2015, så vi hadde ikke en gang lansert Pi 3 da vi begynte å tenke på det.

Det har vært i aktiv prosjektering siden slutten av 2016. Men disse tingene tar lang tid, og forventningen var at dette kom til å komme ut i 2020.

Hvorfor selger du en Raspberry Pi for mer enn $ 35 for første gang?
For første gang har vi SKU-er forskjellige alternativer. Det bør være et 1 GB produkt for $ 35, et 2 GB produkt til $ 45, et 4 GB produkt til $ 55.
Det synes jeg er ganske ivrige priser.

Vi ønsker å gjøre større minne-SKU-er, og i dag kan du ikke gjøre større minne-SKU-er til $ 35. Vi elsker prispunktet på 35 dollar, men vi vil også ha mer minne, den eneste måten å gjøre det på i dag er å ha SKU-er.

Hvorfor bestemte du deg for å legge til støtte for to skjermer til Pi 4?
Vi er en PC, og PC-er har to skjermutganger. Hvis du ikke har dobbel skjermutgang, er du ikke en PC, ikke sant? På kontoret vårt har mange mennesker to skjermer, en forankret bærbar datamaskin og deretter en ekstern skjerm. For strømbrukere er det en ting. Jeg tror folk kommer til å finne det veldig nyttig.

Hvilke nye bruksområder vil Raspberry Pi 4 gjøre?
Det er vel PC-lignende brukssaker. Dette er den jeg skal gi foreldrene mine til å erstatte deres 10 - 15 år gamle AMD Duron baserte PC som jeg bygde for dem for lenge siden. Dette er en PC.

Det er en realisering av visjonen at denne tingen er en PC. Du kan surfe på nettet, kjøre kontorapplikasjoner, åpne mange faner i Chromium, fordi, som du vet, "åpne mange faner" sannsynligvis er der den eksisterende faller ned. Dette føles subjektivt mer PC som når det gjelder ytelsen.

Hva var prioriteringene for Raspberry Pi 4?
Jeg kommer til å bli fascinert av å høre hva som er galt med dette styret. Vi har fikset nesten alt jeg tror. Menneskenes innvendinger var ikke-multimedia I / O som alle gikk gjennom en USB 2.0-kobling, mangel på 4K-støtte, mangel på SKU-er med mer minne.

Noen av dem er legitime klager, så vi har prøvd å adressere alt vi kunne. Muligheten til å sette USB 3.0 på der var en overraskelse. Vi hadde i utgangspunktet følt at vi kanskje var forberedt på å stille opp med USB 2.0 for dette designet, men vi har en veldig god brobrikke som fungerer fint.

Vil Raspberry Pi 4 kunne kjøre Windows?
Jeg vet ikke. Det er en beslutning fra Microsoft. Jeg fortsetter å være entusiastisk. På noen nivå er Windows mindre interessant enn det kan ha vært for fem år siden.

Jeg tror vi har et Windows-ekvivalent miljø der. Å øke et operativsystem er noe som kjører i nettleseren min, og vi kjører Chromium veldig bra.

På den annen side ville det være flott, det ville være deilig å kjøre Windows. Men det er et spørsmål, det er et spørsmål til Microsoft egentlig. Jeg vil gjerne se det, men jeg tror det er mindre kritisk enn det pleide å være.

Kunne Pi 4 kjøre Windows on Arm?
Vel, kraften er definitivt der. Det har mye ytelse. Jeg tror det er et multimediaspørsmål. Hvordan får du DirectX der? Fordi det ikke er en DirectX-driver for GPU. Vi kan ikke utvikle en DirectX-driver for GPU, så hvor får du en fra? Det er sannsynligvis blokkeringen.

Hvor mange Raspberry Pi 4-brett vil være tilgjengelige ved lansering?
Vi vil prøve å bygge 100.000 enheter til 200.000 enheter før lansering.

Hvilket arbeid foregår for å gjøre Raspberry Pi og Raspbian mer åpen kildevennlige?
Det er kontinuerlig overgang på multimediasiden fra ting som er i BLOB ugjennomsiktig binær data til å være åpen, til å ta 3D ut av BLOB og deretter ta skjermadministrasjon ut av BLOB.

Du kan kjøre Pi 3+ nå, der BLOB ikke gjør noe på skjermsiden, slik at grafikken din er ferdig i Mesa åpen kildekode 3D-grafikkbiblioteket, og skjermutdataene dine er gjort med KMS.

Vi har aldri sendt en utgave av operativsystemet med denne modusen aktivert som standard. Håpet med denne Raspberry Pi 4 er at vi kan sende med 3D under kontroll av Mesa, og sannsynligvis skjermen fremdeles under kontroll av firmware for nå, men med et aktivt program for å få KMS gjort for denne plattformen .

Inside the Raspberry Pi: Historien om $ 35 datamaskinen som forandret verden (cover story PDF) (TechRepublic)

Åpner bedre open source support og en kraftigere Pi døren til nye operativsystemer?
Det gjør ting som Android litt enklere fordi det er mindre spesiell magi i plattformen, skjerm og grafikk er i åpen kildekode, slik at en driftig hacker kan sette sammen noe. Du har mye mer CPU-ytelse.

Så jeg tror det er mulig for dine BSD-er og Androids å komme lenger på denne plattformen, med mindre hjelp fra oss enn før. Det blir fint. Det er hyggelig å ha en rekke alternativer.

Blir det en Raspberry Pi 4 Model A + på et senere tidspunkt?
Jeg er ikke sikker på at vi har en åpenbar A + å slippe. Økonomien i A + fungerer ved å bli kvitt Ethernet og USB-huben, kutte av litt tavleområdet, ta ut støttekomponenter, miste noen kontakter, halvere minnet.

Jeg er ikke sikker på at vi har et åpenbart alternativ for en 512 MB LPDDR4 RAM, som er betydelig billigere enn en 1 GB LPDDR4.

Derfor er jeg ikke sikker på at vi har en måte å lage et A + -produkt med en salgspris på under $ 30 og det er bare $ 5 forskjell.

For meg må jeg være i stand til å komme opp til $ 25, og jeg tror ikke jeg har en rute til $ 25. Jeg mistenker at denne generasjonen ikke får A +.

Hva er fordelene med å bruke USB-C for strøm på Raspberry Pi 4?
Det gir oss enda en halv forsterker, så det er tre ampere. Det er egentlig ikke for makten i styret, det er for å øke vår margin som kan skyves til strøm nedstrøms.

Det er en vertsport også, så det er enhetsporten. Den har den gamle, gamle USB 2.0 OTG-kontrolleren som alle elsker så mye, som nå er koblet til den porten, noe som kan tillate oss å gjøre morsomme ting som å starte den over USB fra en PC.

Hvordan Raspberry Pi 3 Model 3 B + banet vei for Raspberry Pi 4
3B + var et interessant produkt fordi det var ganske inkrementelt på mange måter. Den la til veldig nyttige ting på tilkoblingssiden og litt av en bonus når det gjelder ytelse, delvis fordi vi hadde mer klokkehastighet og delvis fordi vi hadde bedre termaler, så du kan opprettholde topp ytelse lenger.

Men det var også interessant fordi det trakk seg mye teknisk risiko fra dette prosjektet, så 802.11ac dual-band Wi-Fi på Pi 4 er nøyaktig det samme som 3B +. PMIC Power Management Integrated Circuit, som var ny for 3B +, er nøyaktig den samme. Den har det samme kompakte Power-over-Ethernet MagJack, som var en nyvinning for 3B +.

Det er ganske mange steder der vi hadde nytte av det. Det er tydeligvis mange nye ting på denne plattformen Pi 4, og jeg tror at hvis vi pakket alle de nye tingene i ett produktutgivelse, ville det ha vært for mye utvikling.

Vil de forrige styrene forbli i salg?
Ja, vi EOLing End of Life noe. Raspberry Pi 1 er fremdeles tilgjengelig.

Det vi pleier å gjøre er fem år fra å produsere brett fra lanseringen, fordi vi kan være sikre på det. Da prøver vi å gjøre det bedre enn det.

Raspberry Pi 1 B + kommer opp på femårsdagen i juli, men vi kan fortsatt skaffe sjetongene, så vi fortsetter å lage det.

Hvor mange Raspberry Pi-brett har du solgt?
25 millioner, omtrent seks millioner i året. Vi har generert 28, 5 millioner pund utbytte til stiftelsen. Noe som er ganske bra. Vi har gitt mye penger til veldedighet. Det er fint. Det handler om et pund en enhet.

Ser du Raspberry Pi-salget fortsette med dagens kurs?
Jeg håper det. Disse tingene er industrielle enkle tavlemaskiner. De er mer robuste og kraftig testet enn de fleste ting folk setter i naturen og sier at det er industrielt.

Når det gjelder kontroll av fabrikker og skilting og alle disse tingene, er de gode maskiner. Vi har solgt tre millioner datamaskiner til industrisektoren i fjor, så halvparten av volumet mitt, jeg tror at dette Raspberry Pi 4 vil gjøre er at dette åpner for et nytt marked for oss, som vi da må utvide til.


Hvilke nye markeder ser du for Raspberry Pi?
Jeg tror det er mange interessante nye nisjer i industrielle og kommersielle sektorer. Jeg er håpefull for dette i det tynne klientmarkedet, selvfølgelig er dobbel skjerm nyttig for det, vi tror at dette vil tillate oss å adressere en større brøkdel av det markedet.

Så hver tynne klient er sannsynligvis $ 300 - $ 400. Hvis vi kan bringe under 100 dollar produktet inn i den plassen så a): Jeg tror vi over tid kan ta en god del av det markedet, og b): vokse markedet, fordi vi vil endre kostnadsberegningen for en PC på hvert skrivebord kontra en tynn klient på hvert skrivebord og en PC i et datasenter.

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

Les mer om enkle tavlemaskiner

 • Rock Pi 4 anmeldelse: Er dette Raspberry Pi-utfordreren du har lett etter?
 • Rock Pi 4: En nærmere titt på den nye Raspberry Pi-utfordreren
 • Raspberry Pi 3 Model A + anmeldelse: En $ 25 datamaskin med mye løfte
 • Raspberry Pi 3 Model B + anmeldelse: hands-on med det nye brettet
 • Hvordan Raspberry Pi ble opprettet: En visuell historie på $ 35-brettet
 • Billig, men kraftig Raspberry Pi-rival: $ 45 NanoPi Neo4 er seks-kjerne Android-kort med USB 3.0 og 4K-støtte
 • En Raspberry Pi-stil datamaskin du kan bygge selv: Blueberry Pi (ZDNet)
 • Hva er de beste Raspberry Pi-alternativene? Alt du trenger å vite om Pi-rivaler (ZDNet)

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com