Raspberry Pi 3 Model B + anmeldelse: hands-on med det nye brettet

Slik konfigurerer du Raspberry Pi 3 Model B + Denne videoen leder deg gjennom alt du trenger å vite for å få Raspberry Pi 3 Model B + i gang.

Raspberry Pi er den lille datamaskinen som kunne.

Den britiske maskinen som ble solgt for bare $ 35, har blitt noe av et fenomen, og har solgt nærmere 18 millioner brett siden den første Pi ble utgitt i 2012.

I dag ser utgivelsen av den mest dyktige Pi ennå, Raspberry Pi 3 Model B +. B + tar 2016 Pi 3 Model B og øker prosessorkraften og Wi-Fi-hastighetene, sammen med noen andre mindre justeringer - som alle er beskrevet i detalj nedenfor.

Første inntrykk av B + er store. Ved lansering gir bruk av Raspberry Pi 3 B + med det offisielle Raspbian OS en merkbar bedre opplevelse enn å bruke en Raspberry Pi 3 Model B var på dag én, delvis som et resultat av B + 's ekstra kraft, men også på grunn av forbedringer av Raspbian OS i de mellomliggende årene.

Raspberry Pi 3 Model B

Bilde: Raspberry Pi Foundation

Ved testing - listet nederst i vurderingen - var boostet til prosessorkraft tydelig over hele linjen - fra bedre ytelse i benchmarks til raskere dataoverføring ved kopiering fra USB. En annen bonus er styrets medskapere Eben Upton sier at prosessoren bør ha mindre sannsynlighet for å trø til ytelsen under tung belastning - på grunn av en heatspreader på toppen av CPU. For meg var de eneste testene som ikke klarte å vise brettens muligheter, de som målte kablet og trådløs tilkobling - med B + som ikke virkelig skiller seg fra basen Raspberry Pi 3 til tross for sine overlegne spesifikasjoner.

Pis offisielle Raspbian OS er kjipt og enkelt å bruke - oppstart til et vinduet skrivebord med en hjørnemeny som skal se kjent ut for alle som har brukt en PC de siste 20 årene. Wi-Fi og kablet internett tilkoblet uten problem og programvare er samlet til daglig bruk - fra Chromium nettleser til LibreOffice-pakken.

Selv om det var en liten forsinkelse når jeg lastet tyngre nettsider som bruker mye skript eller video, fant jeg forsinkelser som mindre, og ingenting som virkelig forstyrret evnen til å bla gjennom disse nettstedene. Den eneste avviket jeg la merke til var at noen autospillende videoer ikke så ut til å laste, selv om dette kan være et pluss i mange menneskers øyne.

Når det gjaldt arbeidet, lastet Gmail og Google Docs inn i Chromium-nettleseren uten problemer, med bare en veldig liten forsinkelse i åpningen av meldinger sammenlignet med en moderne PC.

Etter streaming av video fant jeg at YouTube-avspillingen av video i 1080-oppløsning og nedenfor var jevn etter oppdatering av operativsystemet. Pi så ut til å slite med den høyere bitraten som kreves for 720 og 1080 strømmer med 60 bilder per sekund. Videoen var imidlertid ikke dust, i stedet spilte den jevnt i biter på noen få sekunder før den ble bufret for å laste den inn i neste seksjon, så uavbrutt jevn avspilling kan være mulig med noen få justeringer. Tilsvarende 3D-spillytelse er solid i eldre titler som Quake III, selv om de stort sett er de samme som tilbudt av vaniljen Pi 3.

Selve operativsystemet er veldig responsivt, raskt åpner menyer og programvare og flytter og endrer størrelse på vinduer uten noe merkbart etterslep.

Inntrykket er av en datamaskin som kommer beundringsverdig nær å tilby en sammenlignbar opplevelse som å bruke en moderne PC til en brøkdel av prisen. Å åpne en stabel med nettleserfaner og alt-fane mellom flere applikasjoner risikerer selvfølgelig å overbelaste Pi's 1 GB minne, og dette er ikke en maskin for tung foto- eller videoredigering, men hvis du er fornuftig med hvordan du bruker Pi det kommer ikke i veien.

Når det er sagt, er hver persons toleranse forskjellig, og mange av oss har blitt litt bortskjemte med responsen til moderne PC-er, så det kan være slik at til og med de trivielle forsinkelsene du vil oppleve når du surfer på nettet med Pi 3 B +, ville begynt å bære tålmodigheten ned. For den korte tiden jeg brukte Pi, fant jeg den imidlertid å være relativt smertefri, og absolutt bedre enn tidligere utgivelser av brettet.

Mer om Open Source

  • 8 av tiårets verste open source-innovasjoner
  • Åpen kilde i 2020: Fremtiden ser lys ut
  • Linus Torvalds: "Git beviste at jeg kunne være mer enn et en-rart."
  • 20 raske tips for å gjøre Linux-nettverk enklere (gratis PDF)

Hvor Raspbian skiller seg ut fra konkurrerende operativsystemer, ligger i sine medfølgende pedagogiske verktøy. Poenget med Pi er å oppmuntre folk til å lære om hvordan maskinvare og programvare fungerer, og det skuffer ikke. OS er utstyrt med programvare for å lære og praktisere programmering - inkludert IDE-er for programmeringsspråkene Python og Java, og for å sammenstille Internet of Things-apparater ved hjelp av Node.js. For de som vil tulle med å lage sine egne dingser, tilbyr Pi 3 B +, som forgjengerne, en 40-pinners topptekst, inkludert 26 generelle inngangsutganger (GPIO), som gir en måte for Pi å bli hektet til og samhandle med annen elektronikk som sensorer, lys, motorer og andre tavler. For nybegynnere er det dra-og-slipp-kodingsverktøyet Scratch, som gir en enkel introduksjon til programmeringskonsepter, for eksempel tilordne verdier til variabler og kontrollflyt, og Minecraft Pi Edition, som lar brukerskrevne skript brukes til å manipulere spillet.

Som en pakke er Pi 3 B + ganske bemerkelsesverdig. Ja, det er kanskje ikke veldig forskjellig fra Pi 3 på papiret, men den kombinerte effekten av tweaks på maskinvaren og forbedringene av det offisielle Raspbian OS gjennom årene gir en datamaskin som føles som om den kan koste flere ganger prislappen. Det er uten å nevne Pi-esset i hullet: mengden av operativsystemer, programvare, opplæringsprogrammer, prosjekter og tilleggsutstyr til maskinvare som er tilgjengelig for familien av styrene.

Det hele legger opp til en bemerkelsesverdig allsidig datamaskin som også fungerer som en anstendig PC, alt for mindre enn kostnadene for en tank med bensin. Mengden smell du får for pengene dine i 2018 er ganske fantastisk, og det som er enda mer imponerende er at det bare kommer til å bli bedre.

Maskinvareforbedringer fra Pi 3 til Pi 3 B +

Raskere CPU

Pi 3 Model B + er basert på samme firekjernede, 64-biters prosessor, som Pi 3 Model B. I likhet med Model B er B +-ene basert på en Arm Cortex A53-arkitektur.

Imidlertid øker B + hastigheten til CPU til 1, 4 GHz fra 1, 2 GHz i den opprinnelige modellen B, en økning på 16, 7%.

Raskere Wi-Fi

Mens den originale Model B bare støttet 2, 4 GHz Wi-Fi, har Model B + en trådløs dual-antenne, som støtter 2, 4 GHz og 5 GHz 802.11 b / g / n / ac Wi-Fi.

5GHz 802.11ac Wi-Fi har vist seg å være i stand til rundt 100 Mb / s gjennomstrømning i testing, mer enn dobbelt så mye som for 2, 4 GHz 802.11n Wi-Fi funnet på Pi 3 Model B. Når det er sagt, kunne jeg ikke oppnå en betydelig forbedring i gjennomstrømning i testene mine nedenfor.

B + tilbyr også støtte for Bluetooth 4.2, en forbedring sammenlignet med 4.1-støtten som finnes i Pi 3-modell B.

Raskere kablet Ethernet

På toppen av Wi-Fi-oppgraderingen har det kablede internett også en fartshump, takket være styrets nye Gigabit Ethernet over USB 2.0-bro, som øker den maksimale gjennomstrømningen til omtrent 300 Mbps.

Et annet pluss for de som bruker Pi med en kablet Ethernet-tilkobling er inkludering av støtte for en Power Over Ethernet POE-maskinvare festet på toppen HAT -kortet, noe som vil gi muligheten for Ethernet-kabelen til å drive styret.

Hvordan sammenlikner Raspberry Pi 3 Model B + med tidligere Pi-brett?

Generell ytelse

Sysbench er et annet mål på generell CPU-ytelse - her viser ytelse med en kjerne og flerkjerner for forskjellige generasjoner av Pi-kort.


Dhrystone-referansemålet måler den generelle ytelsen til CPU-en - med fokus på hvordan den håndterer beregninger ved bruk av heltall.


Whetstone-målestokken måler et annet aspekt av prosessorytelsen, denne gangen hvordan den håndterer flytende punktberegninger.

Linpack-testen måler også hvor raskt en maskin kan håndtere flytende punktberegninger. Den siste versjonen av referanseindeksen brukes til å samle listen over de raskeste superdatamaskinene i verden.

Mens kompilering av kode til et kjørbart program ikke er en vanlig aktivitet for folk flest, er Pi rettet mot å hjelpe folk å lære om datamaskiner. Her er hvor lang tid det tok å bygge Quake III-koden fra denne GitHub-repo.

tilkobling

Dette iPerf-referansemålet måler hastigheten på dataoverføring mellom to datamaskiner, i dette tilfellet mellom en Ethernet-kablet Ubuntu bærbar datamaskin og en Pi 3 Model B +, en Wi-Fi-tilkoblet Raspberry Pi 3 Model B og Pi Zero W, samt et Ethernet -koblet Pi 1. Disse tallene er ikke ment som absolutte mål, siden nettverkshastigheten kan påvirkes av så mange lokale faktorer, men en indikasjon på relativ ytelse.


I disse testene klarte jeg ikke å oppnå den slags datamengde B + skulle oppnå på papir, og hvis jeg er i stand til å løse disse problemene, vil jeg oppdatere gjennomgangen.

nettsøking

Octane-referanseporteføljen avslører hvordan Chromium-nettleseren i Pis standard Raspbian OS håndterer JavaScript, som er standard skriptspråk på nettet.


Resultatene fremhever både tilleggskraften til B + og forbedringene av Chromium-nettleseren over Epiphany-nettleseren i operativsystemet som Pi 3 lanserte med. JavaScript er kjernen i det moderne nettet, med tunge sider lasting i titalls skript som igjen henter mer JavaScript. Hvis nettleseren din er treg med JavaScript, er den treg full stopp.

3D-grafikk

For å måle 3D-ytelse kjørte vi førstepersonsskytteren Quake III, ved å bruke standard 'timedemo' i 1920 × 1080 oppløsning og innstillinger satt til høy geometrisk, maksimal teksturdetalj, 32-biters teksturkvalitet og trilinær filtrering.

Data overføring

Vist er hvor lang tid det tok å overføre en 1, 3 GB Raspbian img-fil fra Pi's microSD-lagring til en påmontert 16 GB USB-pinne.

Raspberry Pi 3 B + spesifikasjoner

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

Les mer om Raspberry Pi 3 Model B +

  • Raspberry Pi 3 B +: Medskaperen Eben Upton avslører alt om det nye brettet
  • Alt du trenger å vite om Raspberry Pi 3 Model B +: En guide til den raskeste Pi ennå
  • Raspberry Pi 3 Model B +: Se alle de nye funksjonene på brettet
  • Raspberry Pi 3 Model B +: En omvisning i det nye brettet
  • Slik konfigurerer du Raspberry Pi 3 Model B +
  • Raspberry Pi 3 Model B +: En innsideveiledning (gratis PDF)

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com