Raspberry Pi 3 Model B +: Et jukseark

Slik konfigurerer du Raspberry Pi 3 Model B + Denne videoen leder deg gjennom alt du trenger å vite for å få Raspberry Pi 3 Model B + i gang.

Seks år siden Raspberry Pi ble lansert og den løpende suksessen til den bittelille $ 35-datamaskinen viser lite tegn på å bremse.

I dag markerer utgivelsen av det nye flaggskipet i Pi-serien, Raspberry Pi 3 Model B +.

Selv om det ikke er et generasjonssprang over 2016s Raspberry Pi 3 Model B, gir den et kjærkomment løft for Pis hastighet og Wi-Fi-evner. Her er alt du trenger å vite.

Hva er Raspberry Pi 3 Model B +?

Raspberry Pi 3 Model B + er for tiden den beste Raspberry Pi datamaskinen du kan kjøpe.

Mens prisen holder seg til $ 35, retter det nye styret sin forgjenger på flere måter, spesielt med en raskere prosessor og Wi-Fi.

Medskaperen av styret Eben Upton beskriver det som å ligge et sted mellom Raspberry Pi 3 fra 2016 og en fremtidig Raspberry Pi 4 når det gjelder makt og funksjoner.

Maskinvareforbedringene, sammen med forbedringer av Pi 3 B + 's offisielle Raspbian OS, hever brettet til status som en perfekt akseptabel hverdags PC - imponerende for en datamaskin prisen på et restaurantmåltid.

Hvordan er Raspberry Pi 3 Model B + bedre enn Raspberry Pi 3 Model B?

B + 's viktigste forbedring i forhold til Raspberry Pi 3 Model B i 2016 er et løft for prosessorhastighet - mens B + har samme firekjernede, 64-biters CPU, har den blitt klokket til 1, 4 GHz, en økning på 16, 7% over Pi 3 Modell B. Denne forbedrede ytelsen ble gjennomgått i TechRepublic-tester, hvor generell ytelse av B + trounced tidligere Pi-brett.

Den ekstra ytelsen kommer ikke på bekostning av stabilitet, med en ny heatspreader på toppen av CPU som hjelper til med å holde temperaturen under kontroll og redusere forekomster av gasspreg sammenlignet med Pi 3 Model B.

Tilkoblingsmessig bør brettet være i stand til å strømme data til og fra brettet raskere. En ny Wi-Fi-antenne med to bånd gir støtte for 2, 4 GHz og 5GHz 802.11 b / g / n / ac Wi-Fi. At 802.11ac Wi-Fi lover mer enn dobbelt gjennomstrømning av 802.11n Wi-Fi på Raspberry Pi 3 Model B. Dessverre falt hastighetene som ble oppnådd i første testing av TechRepublic noe korte, selv om andre har oppnådd mye bedre resultater.

Kablet Ethernet-ytelse økes også, med tillegg av Gigabit Ethernet over USB 2.0, med en maksimal gjennomstrømning på omtrent 300 Mbps, igjen vesentlig mer enn Pi 3 Model B.

En annen liten forbedring er tillegget av støtte for Bluetooth 4.2 / BLE, et steg opp fra Bluetooth 4.1-støtten i Raspberry Pi 3 Model B.

Hva kan Raspberry Pi 3 Model B + gjøre?

Pi-medskaperen Eben Upton forventer at den ekstra kostnaden som B + tilbyr, kan tillate Pi å utføre oppgaver som tidligere var utenfor rekkevidde.

For eksisterende Raspberry Pi-brukere vil B + være litt bedre for et bredt spekter av oppgaver: fra et mediesenter som kan spille av et bredere spekter av video, på grunn av B + 's bedre ytelse og nylig støtte for maskinvareassistert avkoding av HDCP- kryptert 1080p H.265-video, til en raskere hjemmeserver takket være tilkoblingsoppgraderingene.

Det kanskje største plusspunktet for B +, som de andre brettene i Pi-familien, er allsidigheten som kommer fra programvaren, så vel som maskinvaretilleggene som kan kobles til styrets 40-pinners topptekst.

I de seks årene siden den første Pi-lanseringen har folk funnet bruksområder for Raspberry Pi-brett som spenner fra mediesenter til lett datamaskin til generell bruk, og fra billig maskin for prototyping av gadgets til DIY-robothjerner. Listen over prosjekter er uendelig.

I den tiden har fellesskapet, operativsystemer, programvare og maskinvare tillegg for Pi-styrene fortsatt å vokse, til det punktet der Pi langt fra er den enkleste enkeltbrett-datamaskinen å komme i gang med, på grunn av stabiliteten og bredden av programvaren og mengden av brukeropprettede opplæringsprogrammer.

Pi og dets offisielle Raspbian OS utmerker seg når det gjelder å lære brukere om databehandling. OS er lastet med programvare for å lære og praktisere programmering - inkludert IDE-er for programmeringsspråkene Python og Java, og for å sammenstille Internet of Things-apparater ved hjelp av Node.js. For nybegynnere er det dra-og-slipp-kodingsverktøyet Scratch, som gir en enkel introduksjon til programmeringskonsepter, for eksempel tilordne verdier til variabler og kontrollflyt, og Minecraft Pi Edition, som lar brukerskrevne skript brukes til å manipulere spillet.

Mer om Open Source

 • 8 av tiårets verste open source-innovasjoner
 • Åpen kilde i 2020: Fremtiden ser lys ut
 • Linus Torvalds: "Git beviste at jeg kunne være mer enn et en-rart."
 • 20 raske tips for å gjøre Linux-nettverk enklere (gratis PDF)

B + har fordelen av å dele disse fordelene, samtidig som den er den hittil kraftigste Pi.

Det er ikke å si at Pi 3 Model B + er det kraftigste brettet der ute, det er mange andre kraftigere enkeltbrettdatamaskiner, for eksempel Odroid XU4, men det er veldig vanskelig å finne et brett som slår den samme prisytelsen balanse som Pi.

B + vil være enda mer allsidig enn forgjengerne, med brettet som støtter et nytt tillegg som gir Power Over Ethernet (POE) -funksjonalitet, slik at brettet kan drives av Ethernet-kabelen.

Brettet vil sannsynligvis også være den siste Raspberry Pi-oppgraderingen på en liten stund, ettersom Raspberry Pi 4 er litt tid til.

Mens Upton tidligere har snakket om muligheten for en Raspberry Pi 4 i 2019, kan den datoen bli presset tilbake ved ankomsten av B +. På det siste sier Upton imidlertid at han håper Pi 4 vil bli utgitt innen 2021, og han sier at arbeidet de allerede har gjort for å frigjøre Pi-brett - for eksempel å oppnå samsvar med trådløse forskrifter - skal bidra til å strømlinjeforme prosessen av å frigjøre fremtidige styrer.

Men han sier at han ikke har noen interesse i å skynde seg ut et styre som han eller kollegene ikke ønsker å kjøpe selv, eller som vil skade Raspberry Pis omdømme.

"Du kan spam produkter ut i markedet veldig enkelt, men hvis du vil legge ut gode produkter som pakker mye inn i et lite prispunkt, og som du er sikker på at kommer til å fungere, tar det tid, " sa han.

Hvem bør kjøpe Raspberry Pi 3 B +?

Med nesten 18 millioner solgte brett vil det ikke være noen mangel på Raspberry Pi-fans som står i kø for å teste nykommeren til Pi-familien.

Men Upton mener det er de entusiastene som presset Pi 3 Model B til dets rammer som vil ha mest nytte av - på grunn av den økte kraften og den nye heatspreader.

"Selv om du fremdeles kan det hvis du har et helt sinnssykt mål, er det mye vanskeligere å presse en Pi 3 B + til termiske grenser enn den er en Pi 3, " sier Upton.

Organisasjoner som ønsker å bygge Raspberry Pi til apparater, kan også være opptatt av å feste B +. Det trådløse trådløse LAN-båndet har en modulær kompatibilitetssertifisering, slik at brettet kan utformes til sluttprodukter med betydelig redusert testing av trådløst LAN. Upton sier at denne funksjonen bør kutte kostnader og tid til å markedsføre når du bruker Pi 3 B + i et produkt.

Hvem er konkurrentene til Raspberry Pi 3 Model B?

Som nevnt er det veldig vanskelig å finne en annen enkelt tavlemaskin som treffer pris-ytelsesbalansen oppnådd av B + - i alle fall ikke uten å ofre på andre områder.

Et mulig alternativ er $ 25 Orange Pi Lite2, som har lignende spesifikasjoner som den dyrere Raspberry Pi 3 Model B +, med samme minne, en 64-bits firkjerneprosessor, rimelig GPU, 1 GB minne, støtte for 802.11ac Wi- Fi og Bluetooth-støtte. Det har til og med noen fordeler i forhold til Pi 3, i det minste på papir, for eksempel en enkelt USB 3.0-port og støtte for Android 7.0. Imidlertid sporer Pi på et par punkter, med færre USB-porter og færre pinner for å legge til maskinvare på brettet og mangler Ethernet.

Det er også en ganske stor ulempe, som generelt er at Orange Pi-tavleanmeldelser er kritiske til dårlig driverstøtte, mangler programvare og blir sittende fast med ustabile versjoner av eldre operativsystemer, så bare kjøp disse brettene hvis du er villig til å bruke mye tid på å prøve å få programvare til å fungere.

For samme pris som B +, $ 35, tilbyr Odroid-C1 + stort sett de samme spesifikasjonene, men legger til Gigabit Ethernet.

C1 + pakker en 1, 5-GHz firekjerners armbasert prosessor - raskere enn Pi 3, men basert på en litt eldre arkitektur - 1 GB DDR3 RAM, og den rimelige Mali-450 GPU-prisen.

Imidlertid sporer Odroid Pi 3 i en bemerkelsesverdig respekt, og mangler det styrets Wi-Fi-tilkobling.

Hvis du er forberedt på å vente og betale litt mer penger, så har Odroid løftet muligheten for at den vil gi ut N1 Lite i år, som de regner med vil bli et $ 75-bord, med en hexacore-prosessor støttet av 2 GB minne, to USB 3.0-porter, Gigabit Ethernet, vil kjøre Android 7.1 og Ubuntu 18.04, støtter 4K-skjermer via HDMI 2.0, og 40 har en 40-pinners topptekst for tilkobling av maskinvare.

Hva er de andre Raspberry Pi-brettene?

Det har vært flere generasjoner av Raspberry Pi-brett som ble utgitt siden lanseringen av en-tavlemaskinen i 2012.

Hovedutgivelsene inkluderer Raspberry Pi Model B +, Raspberry Pi 2 Model B, Raspberry Pi 3 Model B. Det har vært flere spin off boards, for eksempel den bittesmå og ultra billige Raspberry Pi og Raspberry Pi Zero W.

Det er også Raspberry Pi Compute Module 3 (CM3), som pakker den samme 1, 2 GHz, firkjernede Broadcom BCM2837-prosessoren og 1 GB minne som brukes på Pi 3 på et slankere og mindre kort.

CM3s kompakte design, i samme størrelse som en DDR2 liten disposisjon dobbel in-line minnemodul, er egnet til å bygges inn i elektroniske apparater. Den originale Raspberry Pi Compute Module ble brukt i forskjellige IoT-, hjemme- og fabrikkautomatiseringsprodukter, så vel som en mediaspiller.

Plusset for eiere av tidligere Raspberry Pi-brett er at det ikke er tegn til offisiell støtte eller programvareutvikling for eldre styrer som skal droppes i løpet av en nær fremtid.

Utgivelsen av B + vil heller ikke føre til at eldre styrer blir tatt av salg, eller at prisene deres endres. B + vil forbli i produksjon til minst januar 2023.

Kommer eksisterende Raspberry Pi-tilfeller og tilleggspakker til å passe til B +?

De fleste tillegg og tilfeller for eldre Pi-brett skal passe til B +.

Det største problemet vil være for de maskinvaretilleggene som kolliderer med fire pinner på B + som legger til støtte for et Power over Ethernet-tillegg, selv om Upton sier at dette bare skal påvirke ett eller to produkter.

De mest populære Pi-sakene som ser ut som om de kan slite med å passe B + er Flirc-linjen, på grunn av å trykke ned på toppen av brettet, men igjen bør de fleste tilfellene og alle kjølerommene være fine.

Når er Raspberry Pi 3 Model B + tilgjengelig?

Styret er nå tilgjengelig fra CPC, RS Components, Pi Hut, Pimoroni, Pi Supply og ModMyPi i Storbritannia, og Adafruit, Micro Center, element14, PiShop.us, Chicago Electronic Distributors og CanaKit i USA.

For alle andre land, besøk denne siden på Raspberry Pi Foundation-nettstedet, så blir du omdirigert til de rette butikkene.

Hva er spesifikasjonene for Raspberry Pi 3 Model B +?

Prosessor : Broadcom BCM2837B0, firkjerne A53 (ARMv8) 64-bit SoC @ 1, 4 GHz

Minne : 1 GB LPDDR2 SDRAM

Tilkobling : 2, 4 GHz og 5 GHz IEEE 802.11 b / g / n / ac trådløst LAN, Bluetooth 4.2, BLE. Gigabit Ethernet over USB 2.0 (maksimal gjennomstrømning på 300 Mbps).

USB : 4 x 2, 0

Utvidbarhet : Utvidet GPIO-topptekst med 40 pinner

Video og lyd : 1 x HDMI-port i full størrelse, MIPI DSI-skjermport, MIPI CSI-kameraport, 4-polig stereoutgang og kompositt videoport.

Multimedia : H.264, MPEG-4-dekode (1080p30), H.264-kode (1080p30); OpenGL ES 1.1, 2.0-grafikk

SD-kortstøtte : microSD-format for OS og datalagring

Inngangseffekt : 5V / 2, 5A DC via microUSB-kontakt, 5V DC via GPIO-topptekst, Power over Ethernet (PoE) -aktivert (krever separat PoE-tillegg).

Miljø : Driftstemperatur 0 - 50C

Samsvar : Lokale og regionale godkjenninger listet her.

Produksjonslevetid : Raspberry Pi 3 Model B + vil forbli i produksjon til minst januar 2023.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

Les mer om Raspberry Pi 3 Model B +

  • Raspberry Pi 3 Model B + anmeldelse: hands-on med det nye brettet
  • Raspberry Pi 3 B +: Medskaperen Eben Upton avslører alt om det nye brettet
  • Raspberry Pi 3 Model B +: Se alle de nye funksjonene på brettet
  • Raspberry Pi 3 Model B +: En omvisning i det nye brettet
  • Slik konfigurerer du Raspberry Pi 3 Model B +

  Raspberry Pi 3 Model B

  Bilde: Raspberry Pi Foundation

   © Copyright 2021 | pepebotifarra.com