Raspberry Pi 3 B +: Medskaperen Eben Upton avslører alt om det nye brettet

Raspberry Pi 3 Model B +: En guidet omvisning i det nye brettet Se nærmere på alle forbedringene på det siste Raspberry Pi-brettet.

I 2016 sa Eben Upton, medskaperen av multi-millionene som solgte $ 35 Raspberry Pi, at det var lite mer krefter som kunne vrenges fra den lille datamaskinen uten større gjennomgang.

Det viser seg at det var mer uutnyttet potensial i brettet enn først antatt, ettersom dagens i dag så utgivelsen av den kraftigste Pi ennå, Raspberry Pi 3 Model B +.

Upton beskriver brettet som et slags Raspberry Pi 3.5, ikke et generasjonssprang over 2016s Pi 3, men et steg opp som gir et anstendig løft til ytelse og Wi-Fi-hastigheter.

Overskriftsforbedringene til Raspberry Pi 3 Model B + er at prosessoren er overklokket til 1, 4 GHz - et sprang på 16, 7% - og tillegg til 802.11ac Wi-Fi - som nesten tredobler gjennomstrømningen til Pi 3-modellen B's 2, 4 GHz 802.11n Wi-Fi - mens prisen forblir på $ 35.

"Det er ikke en Raspberry Pi 4. Jeg tror det vi har endt opp med er noe som er en virkelig god B +, litt for bra for en B +, men det ville egentlig ikke være noen steder i nærheten nok for en Raspberry Pi 4, " sa Upton.

"B + er vår oppmerksomhetsdetaljspinn for produktet, der vi tar alle tingene vi har lært de siste par årene og smører sammen og lager en ny ting som løser noen av bekymringene eller drar nytte av av noen av mulighetene som har fulgt i mellomtiden. "

B + vil være av spesiell interesse for entusiaster som presser den eksisterende Pi 3 til sitt ytterste, sier Upton, og gir dem overhead for å prøve ut nye ting med Raspberry Pi.

"Hvis du har 15 prosent mer CPU, en haug mer nettverk og bedre termiske elementer. Så plutselig ting som virket og var marginale, ble veldig komfortable på plattformen."

Den gode nyheten for de som ønsker å se hvor langt de kan skyve den nye Pi 3 B +, er at CPU-en er mindre utsatt for å stryke hastigheten når den er under langvarig belastning, takket være en ny heatspreader på toppen av brikken.

"Selv om du fremdeles kan det hvis du har et helt sinnssykt mål, er det mye vanskeligere å presse en Pi 3 B + til termiske grenser enn den er en Pi 3, " sier Upton.

Disse nye bruksområdene kan omfatte et mer dyktig mediesenter, med B + som kan spille av et bredere spekter av video komfortabelt på grunn av sin bedre ytelse og nyere støtte for maskinvareassistert dekoding av HEVC 1080p H.265-video. Kraftbumpen kan også utvide Pis bruk i å kjøre maskinlæringsmodeller, sier Upton, som siterer denne Pi-drevne agurksorteren som en av hans favorittbruk av AI på brettet til dags dato.

B + vil også sørge for en bedre hjemmeserver enn vaniljen Pi 3, takket være den forbedrede dataoverføringen. Tilsetningen av 802.11ac Wi-Fi-støtte tredoblet den trådløse gjennomstrømningen effektivt til omtrent 100Mb / s under testing, mens tillegg av Gigabit Ethernet over USB 2.0 øker den maksimale kablede gjennomstrømningen til omtrent 300 Mb / s, mer enn det dobbelte av det som tidligere var mulig .

Mens USB og Ethernet deler den samme databussen, slik at du ikke vil kunne opprettholde hele Gigabit Ethernet-hastigheter, sier Upton at den tilbyr en "merkbar forbedring i mange tilfeller av bruk". Et annet pluss for de som bruker Pi med en kablet Ethernet-tilkobling er inkludering av støtte for en Power Over Ethernet POE-maskinvare festet på toppen HAT -kortet, noe som vil gi muligheten for Ethernet-kabelen til å drive styret.

Nye operativsystemer og full Windows 10

Pi kjører allerede en mengde Linux-baserte operativsystemer og stasjonære maskiner, og de ekstra reservene i B + -tanken skal bidra til å utvide spekteret av levedyktige valg.

Mer om Open Source

  • 8 av tiårets verste open source-innovasjoner
  • Åpen kilde i 2020: Fremtiden ser lys ut
  • Linus Torvalds: "Git beviste at jeg kunne være mer enn et en-rart."
  • 20 raske tips for å gjøre Linux-nettverk enklere (gratis PDF)

"Som jeg sier, alle får et skudd i armen. Vi liker tingene fra Ubuntu, det har vært veldig populært, Fedora-gutta har gjort noe godt arbeid i det siste. Hver eneste lille hjelp, " sa Upton.

Og selv om utgivelsen ikke utvider Windows 10-tilbudene til Pi, sier Upton at han fremdeles vil ha flere alternativer for folk som vil kjøre tradisjonelle x86 Windows-apper på Pi.

"Det er fremdeles noe jeg vil se. De menneskene som vil ha muligheten til å kjøre Microsoft Windows-applikasjoner, spesielt x86 Windows-applikasjoner, det er en befolkning av disse menneskene, og de er folk vi ikke virkelig kan adressere for øyeblikket, " han sier.

Hva er planen for Raspberry Pi 4?

Upton indikerte opprinnelig Raspberry Pi 4 ville bli utgitt rundt 2019, men han sier at gitt utgivelsen av Pi 3 B +, "Jeg lurer på om dette strekker seg litt til", vil det å legge til det neste store nye styret sannsynligvis være basert på et nytt system-på-en-brikke.

"Vi har funnet noen ekstra triks i ermet for å få en halv generasjons forbedring ut, " sa han.

"Det er ganske åpenbart at vi virkelig er på den termiske grensen nå. Vi kan legge til så mange ekstra transistorer som vi vil, men vi har ikke råd til bompengene i enhetens termiske fotavtrykk.

"Jeg tror det er uunngåelig at vi for neste brett må ha noe annet brikkesett. Du kan trygt si innen 2021 vi sannsynligvis vil sende en Pi 4, og det er konservativ håper jeg.

"Hvordan kommer det til å se ut? Jeg tror det vil se ut som en Pi 3, men mer, " sa han og la til at han følte at Pi nå var en funksjon som var komplett, etter at Wi-Fi ble lagt til med utgivelsen av Pi 3 .

Raspberry Pi er medskaper Eben Upton på en fabrikk der brettene er laget i Wales.

Bilde: Nick Heath / ZDNet

Lanseringen av Pi 3 B + betyr ikke at de eldre modellene vil bli tatt av markedet. Alle de forrige generasjonstavlene vil forbli i salg, og deres respektive priser forblir uendret.

Selv om det kan virke motstridende, sier Upton at det er fornuftig å holde prisene de samme, mens mens de tidligere generasjonsstyrene er billigere å lage, reduserer etterspørselen at kostnadene forblir ganske statiske.

Mens det store flertallet av eksisterende Pi-tilfeller og tilleggsprogrammer vil være kompatible med den nye Pi 3 B +, vil tillegget til et keep-out på bunnen av 4-pinner som gir støtte for POE HAT, og den nye kjøleribben på CPU betyr at noen ikke lenger vil passe - selv om Upton sier at ikke mer enn en håndfull vil bli berørt. Den mest brukte saken som sannsynligvis vil bli berørt vil være Flirc-serien, som kan komme i kontakt med varmeapparatet på toppen av brikken.

Den gode nyheten for eiere av eksisterende Pi-styrer er at Raspberry Pi Foundation har forpliktet seg til at intet Pi-styre vil treffe End of Life før 2022, med en forpliktelse om å produsere Pi 3 B + til minst januar 2023.

18 millioner styrer og teller

Pi har vist seg å være noe ustoppelig, og solgte mer enn 18 millioner styrer siden lanseringen i 2012, og med det momentumet viser det lite tegn på å bremse.

"Forhåpentligvis går vi forbi 20 millioner poeng i første halvår i år, med hell, " sier Upton.

"Det er et herlig tall du kjenner, " og legger til "det er langt fra 1000 rett?", Et nikk til stiftelsens ganske konservative forventning om hvor mange styrer de ville selge.

Penger fra salg av Pi blir pløyd tilbake til Raspberry Pi Foundation, et registrert veldedighetsorganisasjon som har som mål å oppfordre flere til å lære om databehandling ved å gjøre billige datamaskiner allment tilgjengelige. I dag sysselsetter stiftelsen, og Raspberry Pi Trading, som håndterer prosjektering og salg av styrene, rundt 120 personer, og stiftelsens utdanningsoppsats hjelper rundt 100 000 barn hver uke.

Utover den pedagogiske suksessen, tar Upton litt glede av å hjelpe til med å få kostnadene for databehandling ned til det punktet hvor en faktisk nyttig maskin kunne kjøpes for mindre enn en tank med bensin.

"Det som er veldig fint, er at før vi begynte å gjøre dette, var det at det ikke var disse små tavlene for under $ 100.

"Nå er det mange ting for under $ 100, og folk utforsker mange poeng med pris og kvalitet."

Det er et vitnesbyrd om suksessen til Pi, hvor mange av disse rivaliserende brettene sport på samme fruktige navn, fra Orange til Banana Pi.

Upton sier imidlertid at han ennå ikke ser et styre som treffer den samme balansen mellom pris og ytelse som Raspberry Pi tilbyr.

"Jeg har ikke sett noe som får meg til å tenke 'Wow, jeg skulle ønske jeg bygde det'.

"Det er ingen som har landet på et punkt i det flerdimensjonale rommet som jeg skulle ønske jeg fikk først. Jeg tror vi fortsatt bygger produktet som jeg og de andre menneskene på dette kontoret ville kjøpe oss, og det har vært en stor ting for oss. "

Utgivelsen av Pi 3 B + vil sannsynligvis føre til en ny topp i Pi-salget, selv om Upton og kollegene hans er ganske beskjedne om det nye styret.

"Vi er ganske britiske om det og er ganske tilbakeholdne med å selge dette. Det er en trinnvis oppdatering, det er ikke Pi 4 riktig?

"Men faktisk ser det ut til at denne store bunken med trinnvise oppgraderinger har skapt noe der menneskene vi har sendt dem ut for å ha blitt psyket om det."

Til tross for oppgraderingen vil brettet selge for $ 35, samme pris som for Raspberry Pi 3 Model B.

Bilde: Nick Heath / TechRepublic

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

Les mer om Raspberry Pi 3 Model B +

  • Raspberry Pi 3 Model B +: En innsideveiledning (gratis PDF)
  • Raspberry Pi 3 Model B + anmeldelse: hands-on med det nye brettet
  • Alt du trenger å vite om Raspberry Pi 3 Model B +: En guide til den raskeste Pi ennå
  • Raspberry Pi 3 Model B +: Se alle de nye funksjonene på brettet
  • Raspberry Pi 3 Model B +: En omvisning i det nye brettet
  • Slik konfigurerer du Raspberry Pi 3 Model B +

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com