Polycoms videokonferanseløsninger søkelys

Under mitt siste besøk i Asia Pacific hovedkvarter for Polycom i Singapore, ble jeg orientert om veksten av videokonferanser i regionen, og fikk en omvisning i selskapets viktigste produkttilbud. Jeg håper denne korte oversikten over Polycoms videokonferanseprodukter er nyttig hvis du er i markedet for denne typen løsninger.

Hovedproduktfamilier

Toppnivået i Polycom RealPresence-løsningene er RealPresence Experience (RPX), Open Telepresence Experience (OTX), og Architected Telepresence Experience (ATX), som alle er designet for å speile møtene mellom personer. Det mest oppslukende tilbudet er RPX, som er et spesialbygget miljø med flere HD-skjermer for en virkelig opplevelse for leder- og styreromsmøter ( figur A og figur B ). Dette blir fulgt av Polycoms OTX ( figur C ) med opptil tre 65-tommers LCD-skjermer, og ATX, som er et tilpassbart alternativ for systemintegratorer for å skape unike videokonferansemiljøer med de samme kjerneteknologiene. Figur A

Et direkte møte gjennomført på et RPX-system med et annet sted. (Foto: Paul Mah)
Figur B

Apparatene som driver RPX-løsningen er i et skjult skap. (Foto: Paul Mah)
Figur C

Et OTX-miljø med tre LCD-skjermer med to nivåer av deltakere. (Foto: Paul Mah)

En "Room" -serie i underenden kan distribueres i konferanserom, klasserom og møterom. Room-produktene er tilgjengelige som et telepresence-kit eller som en nøkkel-løsning som inkluderer skjerm og stativ.

Neste er stasjonære sentriske produkter som innkapsler frittstående enheter eller stasjonær programvare som kjører på standard forretnings-PCer.

Polycom har også et mobilsentrisk tilbud som benytter seg av nettbrett og smarttelefoner som mobile videokonferanser-endepunkter. Å utnytte selskapets teknologi gir sikre, videosamtaler i bedriftsklasse i ethvert miljø, sier Polycom.

Samarbeidsevner

En funksjon som spesielt imponerte meg er kamerasporingskapasiteten i EagleEye Director. Systemet er installert med et hvilket som helst Polycom HDX romtelepresenssystem for å skape et økt nivå av en oppslukende opplevelse. Bruken av stemmetriangulering og ansiktsfunnsteknologi gir kameraene en uovertruffen grad av nøyaktighet for å finne og zoome inn på talende deltakere. Systemet er smart nok til å inkludere mer enn en deltaker i tilfelle av raske verbale utvekslinger, og vil zoome tilbake til romnivået hvis flere deltakere begynner å snakke samtidig.

Et annet produkt som vakte oppmerksomheten min er Polycom UC Board, som forvandler en standard LCD-TV til et tavle for samarbeid ( figur D ). En sensorenhet klemmer seg fast på kanten av TV-en, slik at en deltaker kan bruke den som en tavle eller kommentere eksisterende innhold med en elektronisk pekepenn. Deltakerne vil kunne se innholdet fra sine egne videokonferansesystemer. Figur D

Et LCD-skjerm med UC Board-enheten festet i tavle-modus. (Foto: Paul Mah)

Mobilløsninger

Polycom støtter bruk av mobile enheter gjennom RealPresence Mobile-plattformen. Systemet gjør at forhåndskonfigurerte smarttelefoner og nettbrett kan brukes til videokonferanser utenfor selskapets brannmur gjennom et Wi-Fi eller mobilt datanettverk.

For mindre bedrifter lærte jeg at Polycom jobber med tjenesteleverandører for å til slutt levere videokonferanser til mobile enheter som en tjeneste. Når det skjer, kan mobile enheter integreres med eksisterende distribusjoner uten å måtte investere i dyre back-end bridge-utstyr.

Flere bilder fra mitt Polycom-besøk

En HD-visualiserer (takmontert) hjelper til med å lette eksternt samarbeid. (Foto: Paul Mah)

Takmonterte mikrofoner gir bedre lydkvalitet og eliminerer støy som vanligvis høres når mikrofoner er på bordplatenivået. (Foto: Paul Mah)

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com