Avstemning: I hvilket tiår kjøpte du den første ikke-IBM-PC-en din?

Lenge før jeg begynte i redaksjonen i TechRepublic jobbet jeg som en ansatt for et lokalt regnskapsfirma. Dette var 1980-tallet, og IBM PC var beregningsverktøyet du valgte. Kontoret hadde to av de originale IBM-PC-ene, begge med gult skjerm.

I dag er det 30-årsjubileum for IBM PC, og de av oss i riktig alder føler litt nostalgi for den gamle arbeidshesten stasjonære datamaskin. Hvis du føler deg følelsesmessig når det gjelder datamaskinens "gode gamle dager", bør du sjekke ut våre IBM PC fotogallerier:

  • IBM PC feirer 30-årsjubileum
  • Sprekker Åpne IBM PC Jr.

Ved ren tilfeldighet og blind flaks ble jeg de-facto IT-administrator for det lille regnskapsførerkontoret jeg jobbet for på midten av 1980-tallet. Det betydde at jeg også ble "go-to-fyren" da det var på tide å utvide kontoret og legge en annen datamaskin til operasjonen. Dette var rundt 1989, tror jeg.

På store deler av 1980-tallet var det et tankesett som bare IBM laget en pålitelig forretningsdatamaskin. Å antyde at en IBM-klon-PC kunne anskaffes til forretningsbruk var i likhet med lunskap. Jeg vet at dette var et skikkelig tankesett selv i 1989 fordi jeg naivt trodde sjefen min ville ønske å spare penger, så jeg anbefalte en PC-klon. Jeg hadde en IBM-klon-PC hjemme og var veldig fornøyd med den. Jeg ble overstyrt.

Så sjefen min, en veldig konservativ mann (noen kan kanskje si billig) beordret at jeg skulle få en IBM-PC, men en billig som mulig. Vi endte opp med en PS / 2 - det fungerte, men det var ikke den beste avtalen. Hvis han hadde tatt rådene mine, ville han spart penger og hatt en dyktigere PC, om enn ikke fra IBM.

Ikke lenge etter det forlot jeg regnskapsførerkontoret og var på egen hånd. Mitt neste PC-kjøp var fra Gateway, som var så lite den gangen jeg tror Ted Waitt faktisk tok bestillingen min. Jeg, som så mange andre, har kjøpt PC-er som ikke er produsert av IBM siden den gang. Det er ikke noe bank mot IBM; det er bare naturen til et meget konkurransedyktig datamaskinmarked.

Når kjøpte du en datamaskin som ikke er bygd av IBM? Hva kjøpte du? Tror du IBM faktisk bygde de beste PC-ene? Når mistet IBM dette skillet?

Les også

  • Ingeniør av original IBM PC erklærer slutten av PC Era
  • Hvordan IBMs 5150 PC formet datamaskinindustrien
  • TR Dojo Quiz: IBM PC feirer 30-årsjubileum

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com