Avstemning: Hvis HP er ute av PC-virksomheten, hvor vil du få din neste PC?

Det er august 2011, og Hewlett-Packard, en eldste statsmann for datamaskinprodusenter, har kunngjort at den ønsker å kaste sin personlige datamaskinvirksomhet til fordel for en programvare- og servicemodell på bedriftsnivå. Denne avsløringen, sammen med kunngjøringen om at selskapet også dropper sin nye WebOS- og TouchPad-virksomhet, har satt informasjonsteknologiverden på øret.

Min personlige mening er at HP laget de beste Windows-baserte personlige datamaskiner, og det var det merket jeg anbefalte til venner og familie når jeg ble bedt om å få min "ekspert" mening. Forutsatt at HP selger PC-driften deres, må jeg revurdere alle de andre produsentmerkene på markedet.

Det er interessant å merke seg at med HP ute av bildet, vil det bare være to store amerikanske baserte merker igjen som selger PC-er: Dell og Apple. De andre store produksjonsmerkene er lokalisert i Asia. Selvfølgelig gir dette en slags mening, fordi de fleste PC-komponenter og det meste av produksjonen uansett skjer i Asia. Men en slik hendelse indikerer hvor mye av en vare den personlige datamaskinen har blitt.

På mange måter er merkevarer, bortsett fra i det velkroniserte tilfellet med Apple, praktisk talt meningsløse. Maskinvaren i en moderne datamaskin er nesten den samme uansett hvilket merke du ser på. Ta en titt på Bill Detwiler's Cracking Open og Teardown Photo Galleries, og du vil merke konsistensen av komponenter på tvers av merker.

Så det fører meg til et par spørsmål: Når organisasjonen din skal erstatte en stasjonær arbeidsstasjon eller en bærbar PC, hvilken produsent vil komme til toppen av listen i et HP-fritt univers? Er en Acer-datamaskin like god som en fra Dell eller ASUS? Vil prisen kanskje være den avgjørende faktoren eller tjenesten etter salget? Hvordan kan en produsent skille seg fra resten av pakken, eller har PC-en blitt en slik vare at du anser dem som de samme?

HP TouchPad

Les også:

  • HP punts på WebOS, avbryter styreputen, kutter Outlook (ZDNet)
  • Hva vil HP gjøre med sin PC-virksomhet? (CNET)
  • HP skaffer seg autonomi - er dette HPs IBM-øyeblikk? (ZDNet)
  • HP buer ut av nettbrettkrig (CBS News)

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com