Peter Cochrane's Blog: Tid for å stemple ut dyre skrivefeil

Skrevet i Washington DC og sendt til silicon.com fra en kaffebar i Pentagon City via en gratis wi-fi-tjeneste.

Typos har vært med oss ​​siden vi først skrev bokstaver på leirtavler, men først nylig utgjorde de en umiddelbar trussel mot verdensstabilitet.

Se ned på tastaturet ditt og legg merke til avstanden mellom B og M. Det er bare N mellom dem. Så det er ikke vanskelig å forestille seg hvordan noen uforvarende kan børste B i stedet for M. Og det må skje tusenvis av ganger per dag over hele planeten, sammen med andre skrivefeil. Forårsaker dette designproblemet vesentlige andre problemer enn mild ulempe? Stort sett ikke.

Forrige uke var et unntak. En handelsmann i New York laget tilsynelatende en enkel B-for-M-glippe som førte til et 1.000-punkts krasj i markedet. I kjølvannet beskyldte media maskinene for den automatiske handelsstemplingen som fulgte. Pundits har også diskutert den simmende trusselen om flere av disse typer hendelser i fremtiden. Men gjett hvem som skrev programvaren og bygde maskinene? Vi gjorde.

Hvorfor var det ikke en enkel linje eller to med sunn fornuft-programvare for å stille spørsmålet: er denne handelen rimelig, og har den involverte organisasjonen midler til å fullføre? Du kan tro at et spørsmål eller et felt i siste sekund også ville være obligatorisk: "Kontroller denne transaksjonen en gang til."

Med hell er det noen som oppretter den koden akkurat nå, fordi denne typen feil kommer til å skje igjen, og verre er at noen useriøse agenter dedikert til å generere privat formue kan utnytte den til personlig vinning.

Hvordan kan tastaturskip få lov til å forårsake slike katastrofale problemer?
(Fotokreditt: Shutterstock)

Har disse handelsfeilene skjedd før? Ja absolutt. De kalles ofte fete fingerfag. Og har slike feil skjedd i andre domener? Ja, og på en veldig stor måte. Forsvar og sivile systemer er blitt brakt ned av nøkkelfeil. Heldigvis har driftsstans hittil vært den eneste betydelige konsekvensen, men det er lett å forestille seg hvordan utfallet kan være mye verre.

Når vi blir stadig mer avhengige av maskiner som påtar seg mer menneskelige funksjoner, med langt høyere grad av nettverkstilkobling, må vi påta oss en større grad av designansvar fra begynnelsen. Vi må virkelig bli mer dedikerte i våre testregimer og forsøk før kommersiell utgivelse.

En annen bekymring, og paradoksalt nok, kanskje vår frelse, er at maskiner blir smartere og skriver mer kode. Men i motsetning til oss gjør de langt færre feil, blir ikke slitne eller distraherte og er foreløpig ikke dumme eller uekte.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com