PC-forsendelser vokste i andre kvartal, drevet av tariffproblemer og Windows 7-migrasjoner

Utover PC-en: Lenovos ambisiøse plan for fremtiden for databehandling Lenovo er en ledende PC-produsent, en topp-fem-aktør i servermarkedet og har nylig gitt smarttelefongruppen sin fortjeneste. Her er selskapet som skal videre.

Rapporter om tilstanden på PC-markedet har det siste tiåret fulgt et mønster av undergang og tungsinn, som deprimert salg over dårlig mottak av Windows, og bekymringer som følge av den generelle tilstanden i økonomien, så vel som (hittil overdrevne) prognoser for nettbrett som øker PC-markedet, blir sjeldent punktert av korte øyeblikk av glede over at PC-forsendelsene øker.

Forsendelser av PC-er vokste med 4, 7% året før i 2. kvartal 2019, ifølge IDC, med estimater fra Gartner som indikerer en mer beskjeden vekst på 1, 5%. Denne negativiteten vedvarer om prognosene til tross for at forsendelsene øker, ettersom usikkerheten i markedet vokser som et resultat av en potensiell handelskrig mellom USA og Kina.

Utover PC-en: Lenovos ambisiøse plan for fremtiden for databehandling (cover story PDF)

"Mens handelskrigen mellom USA og Kina ikke hadde innvirkning på PC-markedet i andre kvartal av 2019, kan den neste fasen av tariffer ha betydelig innvirkning, " sa Mikako Kitagawa, senior rektoranalytiker i Gartner, i en pressemelding. "De fleste bærbare datamaskiner og nettbrett produseres for tiden i Kina, og salg av disse enhetene i USA kan møte betydelige prisøkninger hvis straffetakstene blir pålagt og leverandørene ikke tar raskt grep for å svare."

Lenovo toppet markedet og sendte 15, 8 millioner enheter i 2. kvartal 2019 - noe som representerer en fjerdedel av markedet totalt sett. Lenovo viste også den største veksten året før, på 15, 9%. Som en kinesisk multinasjonal, er det mulig selskapet kan møte ytterligere granskning, men som Gartners Kitagawa bemerket, er avhengigheten av kinesisk produksjon potensielle problemer for industrien for øvrig, inkludert HP og Dell, den nest største og tredje største leverandøren. Til sammen utgjorde de tre beste 64, 1% av de globale PC-forsendelsene siste kvartal, mot 60, 7% i 2018.

Apple ble fjerde etter Gartners estimat, med 3, 7 millioner enheter (5, 9%), mens Acer var femte på 3, 4 millioner enheter (5, 4%). IDCs estimater bytter de to, med Acer på 4, 3 millioner enheter og Apple til 4, 1 millioner — mens metodologier varierer mellom markedsanalysefirmaer, er det bemerkelsesverdig at IDC indikerer at Acers forsendelser sank 1, 7% år over år, mens Gartner tapper Acers nedgang på et betydelig høyere 14, 4% år-over-år.

Økt tilgjengelighet av Intel CPUer etter langvarig mangel bidro også til å øke forsendelsene i 2. kvartal 2019. Intels urolige overgang til en 10nm produksjonsprosess, kombinert med dens prioritering av produksjonskapasitet for server CPUer over lavere strømdeler brukt i stasjonære og bærbare datamaskiner, resulterte i forsyningsbegrensninger som resulterte i et betydelig overforsyning av DRAM i mars.

På samme måte forlater den forestående slutten av utvidet støtte for Windows 7 foretak som har en beslutning om å registrere seg for (betalte) sikkerhetsoppdateringer, som vil utvides til 2023, eller bytte ut systemer med ny maskinvare som kjører Windows 10. (Spesielt den sørkoreanske regjeringen evaluerer å ta i bruk Linux på eksisterende maskinvare som kjører Windows 7.) I april spådde Gartner at bare 75% av profesjonelle PC-er vil kjøre Windows 10 innen 2021.

For mer, sjekk ut "Epson har nettopp kunngjort den perfekte forretningsnotatboken, men lykke til med å prøve å kjøpe en" og "Øke lagringstettheten krever aggressiv programvarehåndtering for å opprettholde ytelsen" på TechRepublic.

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com