Pano Logic: Virtuelle desktops tilbyr løsning uten klienter

I følge Pano Logic er VDI-løsningen (Virtual Desktop Infrastructure) forankret av en ekte nullklient. Pano Device-maskinvaren har "ingen prosessorer, ingen operativsystem, ingen minne, ingen drivere, ingen programvare og ingen bevegelige deler." I hovedsak er det ganske enkelt en statsløs sluttpunktanordning som trekker en magert 3, 5 watt kraft.

På den annen side kjører tynne klientløsninger på egne operativsystemer, som vanligvis spenner fra Linux, Windows CE eller Windows XP Embedded. Dette representerer et ekstra lag som må startes opp først før du kobler til det virtuelle skrivebordet som kjører på serveren.

maskinvare

I figur A plasserte jeg Pano-enheten ved siden av min trådløse Microsoft-mus for sammenligning. Selv om jeg ikke hadde muligheten til å bruke den med Pano-enheten, betyr det optimaliserte USB-undersystemet at det burde være mulig å benytte seg av Logitechs nye Unifying USB Transceiver til å drive både tastatur og mus fra en enkelt USB-port.

Figur A

Figur B viser baksiden av Pano-enheten. Legg merke til Ethernet-porten, stereo mini-pluggkontaktene for mikrofon- og øretelefon-, VGA- og USB-porter. Den konsentriske serien med hull sett på undersiden er faktisk for en innebygd høyttaler.

Figur B

Arkitektur

Det er tre viktige komponenter som gjør det mulig for Pano Logic-systemet i nettverket, selve Pano Device-maskinvaren, den virtuelle Pano Manager-maskinen og Pano Direct Service, som er en Windows-tjeneste installert på den virtuelle stasjonære maskinen.

Pano-enheten er maskinvaren som brukes på sluttpunktet og gir brukerne tilgang til deres virtuelle skrivebord via tastatur, video og mus, samt lydinngang / -utgang og USB-enheter som kan være til stede. Strømforbruk med et tastatur og mus tilkoblet registrerer knapt 3, 5 watt strøm.

Pano-enheten kommuniserer ved hjelp av Pano Direct-protokollen, som er kryptert med AES-128 med offentlig / privat nøkkelutveksling. Pano Direct-protokollen inkluderer separate trafikkstrømmer for USB, lyd, tastatur, mus og video i en enkelt nettverkstilkobling. Video med opptil en oppløsning på WUXGA, eller 1920x1200, støttes.

Til slutt, fordi Pano-enheten ikke er i stand til å lagre data lokalt, blir sikkerheten tilsvarende økt.

Pano Manager kjøres på serveren og danner hjertet av Pano Logic-arkitekturen. Utover å tilby et sentralisert nettbasert styringsgrensesnitt, oppdager og kontrollerer Pano Manager også Pano-enhetene i nettverket og tjener rollen som en tilkoblingsmegler.

Pano Manager er forhåndsinstallert som en virtuell maskin, og kjører på toppen av enten VMware ESX eller ESXi hypervisorer. Når det gjelder styringsmuligheter, er den i stand til katalogintegrasjon med Microsoft Active Directory og integreres eventuelt med vCenter Server og View Manager for tildeling og administrasjon av virtuelle maskiner.

Pano Direct Service kjører som en Windows-tjeneste i hver virtuell stasjonær maskin som Pano-enheten får tilgang til. Driveren gjør det mulig å oppdage og få tilgang til eksterne enheter (inkludert USB) koblet til Pano-enheten av umodifiserte Windows-drivere installert på de virtuelle maskinene. Muligheten til å støtte opprinnelige Windows-drivere betyr at hvis en enhet kjører på en vanlig PC-arbeidsstasjon, vil den kjøre på en Pano-enhet. Støttede USB-enheter inkluderer blant annet DVD-lesere / brennere, USB-huber og smarttelefoner som BlackBerry eller forbrukerenheter som iPod.

Opptreden

Pano-systemet krever VMware ESX og ESXi på baksiden, men jeg hadde ikke den nødvendige maskinvaren satt opp. For å gi systemet et spinn, ordnet jeg en ordning for å låne gjennomgangshårdvaren til studieårstudenter som jobber med et prosjekt som involverer VMware ESX, og de klarte å få ting til å fungere relativt lett.

Jeg hadde også muligheten til å teste ut en WYSE-tynn klient separat, og det som overrasket meg var flytens opplevelse på Pano Logic. Jeg fikk tilgang til Pano-enheten og brukte den til å utføre grunnleggende systemoppgaver og bruke nettleseren. Så vidt jeg kan observere, er det ikke brukbarhet for generelle produktivitetsoppgaver å se fra bruken av en dedikert arbeidsstasjon.

Fordelen med null

En løsning med null klienter får full fordel av å bruke virtuelle skrivebord. Når det gjelder styring, tar distribusjonen av et enkelt apparat for sluttbrukere effektivt bort behovet for endepunktstyring; samt eliminere kostnadene forbundet med styring og vedlikehold.

Uten innloggingsskript som kan mislykkes, eller at noen avgjørende forhåndskonfigurerte innstillinger blir utilsiktet endret - er det absolutt ingen grunn til å lære brukere hvordan de skal håndtere systemet, noe som i hovedsak knytter treningskostnadene til null. I tillegg omgås en nullklient effektivt behovet for å betale for kostnadene for et operativsystem som Windows XP Embedded eller Windows CE som en ikke-Linux-tynn klient vil kreve.

Konklusjon

Til syvende og sist avhenger avgjørelsen om du vil gå med en standard stasjonær (eller bærbar PC) distribusjon eller å ta VDI-ruten veldig mye av hvordan kostnadsøkonomien fungerer for ditt selskap, samt arbeidsrollene som forventes av dem. På VDI-fronten er jeg imidlertid veldig imponert over Pano Logics løsning når det gjelder enkelhet og arkitektur.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com