Utsiktene for tynne kunder i 2010 og utover

Tynne klienter har eksistert i noen tid nå. Faktisk har de fleste IT-fagfolk med litt erfaring under beltet noen kunnskap om dette databehandlingsparadigmet. Imidlertid, med fremkomsten av lavdrevne prosessorer og den økende populariteten til bærbare datamaskiner, har spillfeltet endret seg mye for tynne klienter?

Jeg trodde det ville være interessant å finne ut litt mer om tilstanden til tynn klientberegning, og jeg henvendte meg til Wyse Technology, den anerkjente globale lederen innen tynn databehandling, for å finne ut litt mer. Dette er hva jeg oppdaget.

Lover av tynne klienter

Energiforbruk

Til tross for den nylige populariteten til ultra-lave drevne prosessorer, bemerket Wyse at tynne klienter fortsetter å bruke CPU-er på den laveste strømkonvolutten. Dette er fordi tynne klienter ikke trenger å gjøre så mye behandling sammenlignet med en tradisjonell PC. Som et eksempel sier Wyse at en typisk tynn klient bare trekker i gjennomsnitt syv watt i frontenden, og avhengig av den faktiske backend-plattformen, bruker (gjennomsnitt) server watt i området 10-30 watt. Dette sammenlignes veldig gunstig når det måles mot 70 til 120 watt som brukes av en typisk forretnings-PC.

Denne reduksjonen i energiforbruket gjør dramatiske kostnadsbesparelser mulig. Kunder har rapportert at datamodellen sparer dem i gjennomsnitt 52 dollar per sete per år. Ekstrapolerer fra dette tallet, sier Wyse at de forskjellige besparelsene gjør at kostnadene for en tynn klient kan betales på så få som tre år bare i energibesparelser.

Det må imidlertid bemerkes at dette gapet i energieffektivitet har redusert seg betydelig de siste årene. Til sammenligning tok PC Magazine nylig en nettop basert på den nye D510 Intel Atom-prosessoren for noen tester, og fant ut at systemet bruker bare 19 watt strøm som går på full gass. Dette vil være på nivå med strømforbruket til den nåværende generasjonen av tynne klienter.

Sikkerhet og ledelse

Siden faktiske data lagres og behandles på servere, reduseres risikoen for datatyveri eller tap kraftig. Dette gjør også tynne klienter til den logiske løsningen du velger for nettsteder med høy sikkerhet. I motsetning til bærbare datamaskiner eller netbooks, trenger administrative oppgaver som OS-oppgraderinger, service pack-installasjon eller installasjon av ny programvare for den tynne klienten bare å utføres en gang på en sentral server - uten å måtte besøke individuelle arbeidsstasjoner.

Hvem bruker tynn databehandling?

Er det noen spesifikke næringer eller nisjer som drar nytte av tynn databehandling mer enn andre, kanskje? Ifølge Wyse er det største kundegrunnlaget i offentlig sektor, spesielt helse, utdanning og myndigheter. De finansielle tjenestene og detaljhandelens vertikale ligger like bak - i utgangspunktet er organisasjoner der "sikkerhet, brukervennlighet og avkastning" er av største betydning.

Framtiden til tynne klienter

Wyse tror at tynne klienter vil oppleve en økning i opptaksfrekvensen når organisasjoner omfavner desktop virtualisering de kommende årene. Dette er delvis på grunn av måten denne datamodellen fokuserer på å konsentrere kompleksiteten i datasenteret og fordelene som ligger i å konsentrere sikkerhet på et enkelt sluttpunkt.

For å støtte påstanden om globale tynne klientforsendelser og fremtidig vekst, sendte Wyse meg diagrammet nedenfor av en studie av Gartner. Selv om den fremtidige vekstfremskrivningen av tynne klientforsendelser neppe kan støpes i stein, vil en økning i markedsinntrengningen for tynne kunder bare hjelpe årsaken til grønn databehandling.

Foreløpig kan vi trygt konkludere med at tynne klienter langt fra å dø ut fortsetter å glede seg over en sterk tilstedeværelse i globale sendinger. Og for organisasjoner som vurderer desktop virtualisering, kan det være på tide at de tar en ny titt.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com