Nanophotonics: Hva har lett med IT å gjøre?

Hvis du holder på med lysene i bedriften, vil du følge med på et nytt, lettbasert ingeniørgjennombrudd som IBM i dag kunngjorde.

Feltet er nanofotonikk. IBM kunngjorde i dag at det for første gang har verifisert teknologien i et produksjonsscenario. Fremtidig teknisk bruk av nanofotonikk vil være silisiumbrikker som bruker lys i stedet for eller i tillegg til elektriske signaler. Datamaskiner som bruker slik teknologi vil, sier representanter fra IBM, tillate at data beveger seg raskere på ikke bare servere utstyrt med silisiumbaserte nanofotoniske brikker, men også i systemer via datasentre - og også i superdatamaskiner.

Det mest interessante ved denne kunngjøringen er at teknologien vil fungere i standard 90 nanometer halvlederformfaktor.

I en uttalelse sa IBMs divisjonsdirektør og senior visepresident John Kelley: "Dette teknologisk gjennombruddet er et resultat av mer enn et tiår med banebrytende forskning." Klikk her for en hvitbok som går i dybden og forklarer hvorfor lyspulser vil øke hastighet for dataoverføring og hvordan det vil påvirke bedriften din.

Dette er et gjennombrudd ikke bare fordi teknologien beviselig fungerer, la han til, men fordi den tillater slike optiske komponenter (eller silisium nanofotoniske) komponenter som modulatorer og fotodetektorer å fungere side om side og i samsvar med tradisjonell chip tech - og å bli produsert i tradisjonelle brikkefabrikker og formfaktorer. Bunnlinjen:

Nanophotonics, lenge spådd, er nærmere og nå, tilsynelatende, billigere å produsere enn de fleste futurister har spådd. Vi følger med på mer analyse.

I mellomtiden kan du sjekke dette tverrsnittet av en silisiumbasert nanofotonisk del som IBM leverte i morges.

Figur 1 ovenfor: IBM sirkulerer dette skuddet av et 90nm silisiumbasert nanofotonisk brikketverrsnitt. Den røde fargen integrerer en optisk fotodetektordel. Det blå til høyre indikerer modulatoren. Begge optiske deler er integrert med tradisjonelle silisiumtransistorer, indikert av de røde gnistene. Ni nivåer av ledninger forbinder silisiumtransistorer med nanofotoniske kretser og silisiumtransistorer. Kreditt: IBM.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com