Mycroft Mark II tilbyr noe de digitale assistentkonkurrentene ikke kan: Personvern og åpenhet

Bilde: Mycroft

For ganske lang tid ble Mycroft personlig assistent løslatt. Dessverre klarte ikke den første utgivelsen å oppnå mye trekkraft. For mange i open source-verdenen var det en overraskelse, med tanke på at det var mulig å installere Mycroft på et skrivebord uten å måtte kjøpe maskinvaren, selv om det var ganske utfordringen. Faktisk kan du få Mycroft-opplevelsen på en rekke plattformer.

Den første utgivelsen som var mer rettet mot utviklere og entusiaster, viste mye løfte. Det var grovt rundt kantene, men ånden til åpen kildekode var tykk i prosjektet og Mycroft tilbød noe konkurrentene ikke kunne: Personvern.

Den offentlige opinionen er fortsatt splittet om slike som Amazon Echo og Google Home. Hvorfor? Fordi de lytter og spiller inn. Hvor mye de registrerer og hvor lenge disse opptakene beholdes, er et spørsmål om spekulasjoner. Likevel vil alle som har øye på personvernet, finne begge produktene mistenkte.

Det er her Mycroft Mark II kommer inn for å spille ( figur A ).

Figur A

The Mycroft Mark II.

Denne utviklingen av originalen, som er rettet mot forbrukere, ser alvorlig lovende ut. For øyeblikket fremdeles i sin Kickstarter-fase, selv om den nådde sitt finansieringsmål på 6, 5 timer, er Mycroft Mark II en forbrukerklart smarthøyttaler som tilbyr en innebygd skjerm, valgfritt kamera og moderne mikrofonserie med støydemping og stråleformende. Mycroft Mark II er en trådløs smarthøyttaler som kan:

  • Spille musikk
  • Angi tidtakere
  • Få tilgang til kalenderhendelser
  • Søk etter generell kunnskap

Mycroft kan med andre ord gjøre alt publikum har kommet til å forvente av en topp moderne assistent. Men for å hjelpe til med å skille seg fra Echo and Home, tilbyr Mycroft:

  • Personvern ved å slette spørsmål når de kommer inn.
  • Muligheten til å tilpasse våkne ord, stemme og til og med brukeropplevelsen.
  • En nøytral plattform. Mycroft representerer brukeren, ikke et selskap.
  • Mycroft bruker data (bare fra brukere som velger å publisere et åpent datasett) som kan brukes til å forbedre ordspotting, tale-til-tekst-transkripsjon, naturlig språkforståelse og talesyntese.
  • En helt åpen plattform (programvare, maskinvare og data).

åpenhet

For meg representerer Mycroft Mark II noe hverken Echo eller Home muligens kan tilby. Åpenhet. Hjemme har vi to ekko, og hver dag skulle jeg ønske at disse enhetene bedre kan integreres med andre teknologier. I noen tilfeller kan det, men i de fleste er det en oppgave som ender i skuffelse. Misforstå ikke, Amazon Echo er et utrolig produkt - men sammenlignet med utsiktene til Mycroft, faller det litt kort.

Med Mycroft Mark II i horisonten, kan utviklere av alle slag arbeide med sin magi for å skape nye evner og integrere produktet med annen programvare og tjenester. Mulighetene er tilsynelatende uendelige.

Se for deg dette: Du er i et rom der en Mycroft Mark II-enhet venter på kommandoen din. Du har klart å integrere Mycroft på skrivebordet ditt, slik at det kan fungere som tale-til-tekst-verktøy og lagre filer i .odt-format. Du får en ide, åpner en ny fil og begynner å diktere til Mycroft. Diktatet ditt lagres på skrivebordet ditt, i et format som deretter kan åpnes i LibreOffice.

Med Mycroft kan det være en mulighet. Faktisk er omtrent alt mulig med dette åpen kildekode-prosjektet. Enda bedre, med Mycroft, blir ikke dine dikterte ideer lagret på en tredjepartsserver. Det hele er privat. Samtalen din med Mycroft blir ikke solgt til selskaper som data som skal brukes til målrettet reklame. Når du spør Mycroft om noe, sa det ikke at noe dukker opp på Facebook- eller Twitter-feeden din senere.

For å være helt klar sender Mycroft imidlertid dataene dine til en skyserver for å behandle forespørsler. Forskjellen mellom Mycroft og Echo eller Home er at forespørslene blir slettet umiddelbart. Mycroft-utviklerne sier at de aldri lagrer data eller bruker data i reklameformål med mindre du velger deg inn (på hvilket tidspunkt kan du like godt jobbe med enten Amazons eller Googles produkt).

Den store gevinsten for forbrukerne er at Mycroft er standardhandlingen for ikke å lagre data. I stedet for å velge bort, er Mycroft en opt-in. Hvis du vil at dataene dine skal lagres, kan du konfigurere Mycroft til å gjøre akkurat det. Ellers blir ikke dataene lagret eller brukt.

Når det gjelder selskaper? Din virksomhet kan benytte meg av Mycroft (på mange smarte måter ... takket være at den er helt åpen) uten bekymring for personvern som finnes i Echo eller Home. Eller enda bedre, virksomheten din kan integrere Mycroft i et prosjekt for å utvide sine evner ytterligere. Faktisk kan du lage en oppstart, basert på å bygge bro mellom Mycroft med et annet produkt, tjeneste eller server. Det er det vakre ved at dette prosjektet er helt åpent.

Det blir en treg start

Jeg mistenker at Mycroft Mark II vil ha en langsom start ut av porten. Prisen er på poeng. For et løp på $ 129, 00 kan du reservere en Mycroft Mark II (estimert frakt er desember 2018), som er på nivå med konkurransen. Det vil ta litt å gjøre for å oppnå trekkraft i et marked dominert av Amazon og Google, men når publikum når en konkurrent som ikke registrerer og redder kommandoene sine (og hvem vet hva annet), bør Mycroft ta av. Så lenge de første utgivelsene er solide og ikke krever mye i veien for ferdigheter å sette opp, kan dette være den neste store tingen i personlige assistenter. Jeg håper bare selskapet bak Mycroft er klar for en rekke bestillinger når ordet kommer ut.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com