Microsofts HoloLens 2: Hvorfor det egentlig handler om nettskyen

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på ZDNet.

Microsoft avduket sitt andre generasjons HoloLens augmented reality-headset på Mobile World Congress, og du skulle tro ved første øyekast at den augmented reality-enheten handler om maskinvaren. Du ville ta feil, og bedrifter ville være enige.

Mens den nye HoloLens inneholder en rekke forbedringer som er ment å gjøre den mer nyttig, behagelig og enklere å bruke, ligger den virkelige historien om denne enheten i programvaren på innsiden og tilkoblede tjenester utenfor. Med HoloLens distribuerer Microsoft sin velbrukte maskinvare-spillbok. Handler Surface egentlig om at Microsoft er en bærbar spiller eller får Office 365-abonnementet? Handler Xbox om konsollen eller Xbox Live og abonnementer og kjøp i appen?

Også: Mixed Reality 2019: Hvorfor året fremover vil være stort for enterprise AR / VR

HoloLens er lik - Microsoft kan gi bort maskinvaren og fortsatt dra nytte av Dynamics 365 eller Azure-abonnementet. HoloLens 2 - som teknisk sett er den tredje iterasjonen av HoloLens, da Microsoft hoppet over versjon to - ser noe annerledes ut enn den første HoloLens, som Microsoft begynte å selge i 2016. Den har et visir som lett kan bla opp; har et større vertikalt synsfelt; tilbyr artikulert hånd- og øye-sporing, noe som bør gjøre samspillet med hologrammer mer naturlig; og er bygget for å være lettere og bedre vektet. Den har en Snapdragon 850-beregnet motor (men ikke noe modem) og en tilpasset AI holografisk co-prosessor ombord. Det antas at Microsoft retter seg mot siste halvdel av dette året som HoloLens 2-skipets dato.

CNETs Scott Stein har gjennomgang av maskinvareendringene og den forbedrede opplevelsen. Men ikke bli distrahert. HoloLens 2s bedriftssuksess kjører med programvaren og tjenestene.

Kilder har sagt at HoloLens 2 også vil være en av de første enhetene som inkluderer Windows Core Operating System (WCOS) - den nyeste vanlige Windows 10-programvaren - i sitt hjerte. (Microsoft sier bare at HoloLens 2 vil omfatte en variant av Windows 10, så vidt jeg vet.) Microsofts holografiske skall sitter på toppen av WCOS. Fastvaren i enheten muliggjør teknologiske fremskritt for det nye displayet, kameraet og andre komponenter. Mens HoloLens 1 kunne koble seg til Azure og til andre Windows Mixed Reality-headset, er HoloLens 2 fra get-go bygget til å være en sky- og kanttilkoblet enhet. Microsoft vil tilby en frittstående versjon av HoloLens 2-maskinvaren for $ 3.500, som er $ 1.500 billigere enn den sammenlignbare kommersielle versjonen av HoloLens 1 som inkluderte bedriftssikkerhet, styring og en garanti. Men det vil også tilby to forskjellige HoloLens 2-abonnementsbunter: En HoloLens 2 pluss Dynamics 365 Remote Assist-pakke for $ 125 per bruker per måned (eller $ 1500 per år) for en treårsperiode; og en HoloLens 2 pluss Dynamics 365 Remote Assist-pakke for $ 325 per bruker per måned (eller $ 3 900 per år) for en ettårsperiode. (Ettårsbunten er ment for de som vil prøvekjørte den før de begår.)

Også: Topp skyleverandører 2019: AWS, Azure, Google Cloud; IBM gjør hybrid trekk; Salesforce dominerer SaaS

Når det gjelder avkastningen på investeringer, kan bedrifter som abonnerer på HoloLens 2 og tilknyttede tjenester spare på reise- og treningskostnader. Disse avkastningene brukes ofte for å rettferdiggjøre utvidede reality-piloter i bedriften. Noen nyere tilfeller med utvidet virkelighetsbruk inkluderer:

 • Digital garderobe: Augmented Reality-verktøy for små og mellomstore bedrifter
 • Verdens første menneskelige øyeoppløsnings VR-headset (beklager spillere, kun til industriell bruk)
 • Alternative behandlinger: VR & 5G for å redusere smerte og angst hos hospice-pasienter
 • Forsterket virkelighet invaderer konferanserommet
 • Walmart benytter 17.000 Oculus Go-headset for å trene sine ansatte
 • Wayfair satser på at Magic Leap One kan forbedre shopping

Dynamics 365 Remote Assist, som Microsoft introduserte i fjor, lar felttjenestepersonell koble seg til eksperter eksternt for å få hjelp og instruksjon. De kan samhandle håndfritt siden de bruker HoloLens. Remote Assist er et stykke av Microsofts strategi for å prøve å få programvaren og tjenestene i hendene på flere "førstelinjearbeidere."

Remote Assist er bare en av en håndfull Microsoft-utviklede, Dynamics 365-merkede HoloLens-apper som retter seg mot dette markedet. Andre inkluderer Dynamics 365 Layout, en 3D-layout-app som også ble introdusert i fjor; Dynamics 365 Product Visualize for fremvisning av produkter i 3D, som Microsoft kunngjorde forrige uke; og en kommende Dynamics 365 Guides-applikasjon for 3D-opplæring i skala. Forrige uke kunngjorde Microsoft-tjenestemenn også at en Dynamics 365 Remote Assist-app kommer til Android-enheter og Dynamics 365 Product Visualize-app kommer til iOS-enheter. Det tjenestemennene ikke forklarte den gangen, er hvordan brukere på disse mobiltelefonene vil kunne se hologrammer med høy tro. Det er her Azure spiller inn. Microsoft introduserer to nye Azure-tjenester for å muliggjøre mer intelligente sky-intelligente kantscenarier. De vil i utgangspunktet være tilgjengelige som forhåndsvisninger. For øyeblikket kan holografiske applikasjoner dele romlige forankringer seg imellom, slik at brukere kan gjengi et hologram på samme sted i den virkelige verden på tvers av flere enheter. Men med Azure Spatial Anchors - en ny tjeneste som Microsoft kunngjør på Mobile World Congress - vil brukere av HoloLens, iPhone og Android kunne jobbe med hologrammer som kan vedvare på tvers av plattformene ved å bruke et delt koordinatsystem. Tjenesten vil gi tilgang til en database med steder som kartlegger Wi-Fi SSID-er. Telefonbrukere trenger bare å laste ned en app for å være en del av det delte fysisk og digitalt blandede miljøet.

Også: 5 strategier for å navigere i VR i bedriften TechRepublic

I tillegg vil Azure Remote Rendering, en annen ny tjeneste, tillate brukere å se superhøyt troskaphologrammer med utmerket oppløsning på iPhones og Android-telefoner. (Jeg tenker at dette er det som gjør at Dynamics 365 Remote Assist og Visualiserer produktprogrammene kan være nyttige på telefoner.) Microsoft vil gjøre den nødvendige bildebehandlingen på Azure GPUer i skyen og strømme resultatene tilbake til telefonene via denne tjenesten. . Microsoft introduserer også et par nye utviklersett på Mobile World Congress som er relatert til HoloLens og den intelligente sky-intelligente kantstrategien. Husker du "Project Kinect for Azure", en pakke med sensorer, mikrofonarrayer og datamaskiner om bord som Microsoft-tjenestemenn sa at utviklere ville kunne bruke til å bygge avanserte datavisjons- og taleløsninger? Den er endelig klar og vil bli kjent som Azure Kinect Developer Kit. Microsoft er klar til å begynne å ta forhåndsbestillinger for $ 399-settet. HoloLens 2-tilkoblingen er at dette settet bruker samme kamera som HoloLens 2 gjør. Microsoft vil også gjøre tilgjengelig Azure System Builder-settet for kunder som ønsker å bygge tilpasset HoloLens-utstyr, som Trimble hardhat med HoloLens innebygd inni.

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

Relaterte historier:

 • HTC lanserer VIVE Focus Plus, et frittstående VR-system
 • Med AI og VR bringer Breeders 'Cup teknologien til hesteveddeløp
 • Enterprise VR: Hvordan selskaper piloterer teknologi brukt av NFL-team
 • AR og VR: Framtiden for arbeid og lek?
 • Forskning: 67 prosent vurderer å ta i bruk augmented reality i bedriften
 • Executive's guide to the business value of VR and AR (gratis eBok)

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com