Microsoft Surface Pro 6 og Surface Book 2-enheter er gasslåst til 400 MHz

Microsofts Surface Pro 6: Ta en titt på forbedringene av den bærbare datamaskinen Hvis du ønsker å oppgradere din aldrende Surface Pro, vil Microsofts siste modell av hybrid / bærbar PC gi deg grunner til å gjøre nettopp det.

Eiere av Microsofts Surface Pro 6 og Surface Book 2-systemer befinner seg fast i Pentium 2-hastigheter, ettersom mange brukerklager indikerer at ultraportablene smitter prosessoren ned til 400 MHz, en tilstand som - i noen tilfeller - vedvarer over omstarter . Mens lignende problemer med Surface-enheter har oppstått i det siste, har rapporter om problemer økt i frekvens etter en firmwareoppdatering for Surface Pro 6.

Gasslåsen ser ut til å være forårsaket av et Intel CPU-flagg kalt BD PROCHOT (toveis prosessor hett), som kan stilles inn av en hvilken som helst periferiutstyr, og ber prosessoren om å smøre inn for å senke systemtemperaturen - et nyttig flagg i tilfeller der CPU opererer innenfor termiske grenser, men andre komponenter knyttet til CPU kjører for varmt på grunn av kravene som stilles til andre komponenter av prosesser på CPU.

Windows 10-apper: Hvilken bør du beholde og hvilke bør du dumpe? (gratis PDF)

Mens BD PROCHOT-flagget ikke er unikt for Surface-enheter - eller til og med spesielt nytt - det store antallet rapporter om gassproblemer på Microsoft Surface-systemer, kombinert med tidspunktet for rapporter i forhold til utstedelsen av ny firmware, innebærer minst mulig sammenheng .

Nesten ti år gamle rapporter om BD PROCHOT som resulterer i trottling på spillfokuserte ASUS-notatbøker indikerer også at denne funksjonaliteten er et kjent antall.

Å bestemme hvilken komponent som er (feilaktig) innstilling av BD PROCHOT er vanskelig, med brukere av Surface Pro 6-systemer som legger merke til at gasspedalen deaktiveres etter at du har koblet fra Surface Dock eller annen AC-adapter, mens andre peker på tredjeparts antivirusprogramvare som den skyldige.

ThrottleStop er et tredjepartsverktøy som (blant andre funksjoner) avskjærer endringer i MSR 0x1FC Bit 0, som kontrollerer BD PROCHOT-flagget og forhindrer at overflateenheter sperrer seg. Hvis et overflatesystem virkelig overopphetes, vil det ganske enkelt slå seg av for å forhindre skade.

"Vi er klar over at noen kunder rapporterer et scenario med Surface Books der CPU-hastighetene er redusert, " sa en talsperson fra Microsoft til TechRepublic. "Vi jobber raskt med å adressere via en firmwareoppdatering."

Problemet med gasslåsen er det siste problemet som berører Microsoft Surface-enheter, som har vært utsatt for en rekke problemer med programvare eller firmware siden introduksjonen. Før dette oppsto Surface Book 2 problemer med at GPU forsvant i oppdateringen av Windows 10. mai 2019, og en feiloppdatering som forårsaket utbredte BSOD-er. Surface Pro 5 opplevde problemer med ACPI-drivere, noe som fikk tilfeldig dvalemodus eller hvilemodus til å påkalle tilfeldig.

Motsatt, Surface Pro 4 og Surface Book ville ofte ikke våkne opp fra hvilemodus i det hele tatt, og Pro 4 opplevde voldelig skjermflimring. Strømproblemer på Surface Pro 3 resulterte i at batterier ble tappet av under søvn og nektet å holde lading, og strømledningen på Surface Pro, Pro 2 og Pro 3 ble tilbakekalt på grunn av fare for elektrisk brann.

Problemer med pålitelighet med overflateenheter førte til at forbrukerrapporter trakk "anbefalte" rangeringer i august 2017, og fikk igjen skillet i september 2018.

For mer, sjekk ut TechRepublics jukseark for Microsoft Surface Pro 6.

Microsoft Weekly Newsletter

Vær din virksomhets Microsoft-innsider ved hjelp av disse Windows- og Office-opplæringsprogrammene og våre eksperters analyser av Microsofts bedriftsprodukter. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com