Microsoft Surface Go: Et jukseark

Microsoft Surface Go: Hvorfor det budsjettvennlige nettbrettet kan passe til dine behov Hvis en Microsoft Surface eller en iPad Pro er utenfor budsjettet, kan du sjekke Microsoft Surface Go.

Microsofts utvalg av Surface-datamaskiner gir vanligvis en førsteklasses pris for å matche deres avanserte funksjoner.

Nå forsøker Microsoft å utvide markedet for sitt Surface-utvalg ved å lansere Surface Go, en ny tablet-bærbar hybrid som er betydelig billigere enn Surface Pro.

Det er ikke Microsofts første forsøk på å knekke den lave enden av PC-markedet, så hva skiller Surface Go fra de andre maskinene i serien?

Ny utstyrsbudsjettpolitikk (Tech Pro Research)

Hva er Microsoft Surface Go?

I utgangspunktet et budsjett Microsoft Surface. Surface Go tilbyr den samme hybrid-bærbare PC-en, men kjører startprisen ned til 399 dollar - det er $ 400 mindre enn den billigste Surface Pro. Det er det første Surface-merkede 10 "nettbrettet siden Surface 3 ble introdusert i mai 2015.

Tilleggsressurser

 • Surface Go, First Look: Liten, lett og den beste billige PC noensinne (ZDNet)
 • Microsoft tar sikte på skoler, forbrukere og bedrifter med Surface Go-nettbrett, fra 399 dollar (ZDNet)
 • Microsoft Surface Go: Hva proffene trenger å vite (TechRepublic)
 • Bilder: Den mindre og rimeligere Microsoft Surface Go (CNET)

Microsoft Surface Go

Bilde: Sarah Tew / CNET

Hvordan sammenligner Microsoft Surface Go med Microsoft Surface Pro?

Som du kan forvente gitt prisnedsettelsen, er Surface Gos spesifikasjoner en god del svakere enn $ 799 Surface Pro. Surface Gos 10-tommers skjerm er mindre enn Surface Pro-skjermen, og dens oppløsning på 1 800 x 1 200 er lavere enn Pro-skjermen.

Prosessoren, en Intel Pentium Gold 4415Y, har vist seg å ha "betydelig dårligere ytelse på en enkelt tråd" enn den raskere Intel Core m3-7Y30 CPU funnet i den billigste Surface Pro. Det er også mindre lagringsplass - 64 GB for Surface Go sammenlignet med 128 GB for Surface Pro - og batterilevetiden er lavere, med Microsoft som estimerer rundt ni timer for Surface Go sammenlignet med omtrent 13, 5 timer på Surface Pro.

Men Surface Go deler fortsatt mange funksjoner med Surface Pro, inkludert 5MP frontkamera med Windows Hello ansiktsgjenkjenning og 8MP autofokus bakkamera, i tillegg til den justerbare kickstanden, berøringsskjermen med Surface Pen-støtte, og en mindre versjon av det avtakbare tastaturet Type Cover. Det beholder også Surface Connect magnetisk lading og dockport. Hvis du ikke vil stole på Windows Precision Trackpad, som støtter fempunktsbevegelser med flere fingre, er det også en ny mindre Surface Mobile Mouse.

Surface Pro ligner på andre maskiner i Surface-serien, men den veier 1, 15 pund, noe lettere enn Microsofts siste 10-tommers nettbrett, Surface 3.

Surface Go forbedres til og med på Surface Pro på noen områder, ved å inkludere en USB-C 3.1-port sammen med microSDXC-kortleseren og en 3, 5 mm hodesettport. Det er også planer om å gi ut versjoner med en 256 GB SSD- og LTE-tilkobling på et senere tidspunkt.

Tilleggsressurser

 • Microsoft Surface $ 400 iPad-rival har Intel Pentium, Windows 10, antyder benchmarks (ZDNet)
 • Etter tre Microsoft-tap er det Surface Go-tid (ZDNet)

Hvilket operativsystem kjører Surface Go?

Basisen Surface Go kjører Windows 10 Home, selv om den kan oppgraderes til å kjøre Windows 10 Pro, som sannsynligvis vil være standardvalget for bedrifter.

Windows 10 Home blir låst i S-modus, noe som vil begrense operativsystemet til bare kjører apper fra Microsoft Store.

PC-er kan slås ut av S-modus gratis, selv om enheten ikke er slått av når den først er slått av.

Tilleggsressurser

 • Windows 10 S: Et jukseark (TechRepublic)
 • U-sving for Windows 10 S Mode: Å låse opp PCer vil være gratis, sier Microsoft (TechRepublic)
 • Hvorfor bygde Microsoft Surface Go? (ZDNet)

Hvordan sammenligner Microsoft Surface Go med Apple iPad?

Den beste sammenligningen innen Apples nettbrettrekkevidde er iPad 329 dollar, som klokker inn til litt lavere pris. Når det er sagt, har denne iPad bare 32 GB lagring sammenlignet med Surface Gos 64 GB, og Microsofts nettbrett pakker også en USB-C-port og et mikro-SD-utvidelsesspor.

Et faktum som teller i Surface Go's fordel er det brede spekteret av programvare den vil kjøre. Mens Apples App Store er full av anstendige apper, vil Surface Go kunne kjøre Windows-programvare som strekker seg flere tiår tilbake - en faktor som kan appellere til firmaer som har virksomhetsprogramvare som kjører på Windows. Ulempen er selvfølgelig at hoveddelen av eldre Windows-programvare heller ikke var designet for å kjøre på et nettbrett, så å få mest mulig ut av denne programvaren på Surface Go vil kreve avskalling av ytterligere 100 dollar for et Type Cover-tastatur.

Det store ukjente som kan drepe appellen til Surface Go er hvor godt Windows kjører på budsjettenheten. Microsoft har hatt blandet suksess med budsjettoverflate-maskiner i det siste, men de har ofte lidd av begrensninger som ikke ble delt av Surface Go. For eksempel var Surface RT hardt låst til Microsoft Store på en måte Surface Go ikke er.

Budsjettenden på PC-markedet er imidlertid en overfylt plass, og Surface Go konkurrerer med langt mer enn iPad, med et bredt spekter av gjennomgåtte bærbare datamaskiner, inkludert Google Chromebooks, som faller inn i den priskategorien.

Tilleggsressurser

 • Beste nettbrett for 2018 (CNET)
 • Regnskapspolitikk for mobilenheter (Tech Pro Research)

Hvor godt passer Microsoft Surface Go bedrifter?

JP Gownder, hovedanalytiker hos Forrester, mener Surface Go "har et spesielt sterkt spill i bedriftsområdet" - spesielt gitt hvor utbredt Windows er innen virksomheter.

"Den lette vekten kombinert med foretaksvennlig sikkerhet og håndterbarhet vil gjøre det til et ønskelig valg for å utstyre mobile arbeidere, " sa han.

"For eksempel kan en leder som går rundt i et kundesenter holde enheten hele dagen, eller en butikk som knytter konfigurering av produkter og utfører mobil salgssted, kan bruke den med kunder."

Mer om Windows

 • Slik bruker du God Mode i Windows 10
 • Windows 10 PowerToys: Et jukseark
 • Microsofts største flopper i tiåret
 • 10 triks og finpusse for tilpasning av Windows 10 (gratis PDF)

De beskjedne spesifikasjonene til Surface Go betyr at det sannsynligvis vil trenge å bli brukt i kombinasjon med kraftigere maskiner for å imøtekomme behovene til enkelte fagpersoner. For eksempel mangler det GPU for å håndtere gjengivelsen som er nødvendig av 3D-artister og CPU-en som er nødvendig av utviklere for å kompilere tungvektkode. For andre fagpersoner kan 10-tommers skjermen være for liten til å fungere komfortabelt, og Type Cover-tastaturet er ikke robust nok for et hovedtastatur eller stivt nok til at maskinen kan brukes som en ekte bærbar enhet. Det er også rapporter fra tidligere overflateenheter av type deksler som slites ut over tid.

ZDNets Mary Jo Foley fremhever også Microsofts beslutning om ikke å pakke Microsoft 365 - som inkluderer Windows 10, Office 365 og Intune-administrasjon av mobile enheter - med Surface Go, noe hun sier kan være en savnet mulighet i bedriftsområdet .

Tilleggsressurser

 • Microsoft Surface Go-spesifikasjoner (CNET)
 • Microsoft Surface Pro (2017) anmeldelse (CNET)

Kan Microsoft Surface Go erstatte din bærbare datamaskin og nettbrett?

"Forbrukerbildet forblir litt mer oppe i luften enn bedriften, " sier Foresters Gownder.

"Så mange forbrukere elsker allerede iOS- og Android-smarttelefonene sine at iPads og Android-nettbrett ofte gir mening. Og det er uklart om Surface Go kan fungere som en virkelig levedyktig erstatning for en bærbar datamaskin (som Surface Pro gjør det så bra)."

Gownder sier suksessen til Surface Go som forbrukerenhet vil være sterkt avhengig av ytelsen.

Ranjit Atwal, forskningsdirektør med analytikerhuset Gartner, mener den "attraktive prisen" på Surface Go vil øke installasjonsbasen til Microsoft Surface-maskiner og kan dekke etterspørselen som ikke blir tjent med den nåværende avling av enheter.

Han sa at Surface Go "serverer et spesifikt segment av markedet som ønsker mobilitet (ikke portabilitet) og den samme Windows-opplevelsen, men ikke trenger prislappen og full ytelse til den bærbare PCen." Å legge Surface Go "kan tiltrekke seg nettbrettbrukere som ser for innholdsoppretting og ikke bare forbruk på dette prispunktet. "

Ideen om at Surface Go vil dekke etterspørselen etter en ny type enhet blir gjentatt av Mary Jo Foley på TechRepublics søsterside ZDNet, som sier den har potensialet til å appellere til brukere som ønsket en Surface, men som ble stengt ute av premiumprisen .

Tilleggsressurser

 • Microsofts Apple iPad-beater? 400 dollar Surface tablet er sikkerhetskopiert av FCC filings (ZDNet)
 • IT-budsjettering: Et jukseark (TechRepublic)

Hvordan fungerer Microsoft Surface Go?

Som nevnt er Surface Gos CPU blitt rapportert som "betydelig dårligere ytelse på en enkelt tråd" enn den på den billigste Surface Pro-enheten, som er avhengig av en Intel M3-prosessor.

Når det er sagt, er den billigste Surface Pro-enheten angivelig "kjørt raskt og smidig", så det er rom for ytelse som skal reduseres uten at den blir for merkbar for sluttbrukeren.

En oppmuntrende merknad er at TechRepublics søsterside CNET, i en kort hands-on med Surface Go, sa at enheten "føltes som den traff et søtt sted mellom design og funksjonalitet."

Tilleggsressurser

 • Microsoft Surface $ 400 iPad-rival har Intel Pentium, Windows 10, antyder benchmarks (ZDNet)
 • Kan Microsofts overflate gå av på Apples iPad? (ZDNet)

Hvem er målgruppen til Microsoft Surface Go?

Microsoft har et ganske bredt publikum i tankene for disse enhetene. Den har kåret skole- og universitetsstudenter som et sentralt mål for lavprismaskinen, samt forbrukere og bedrifter som leter etter rimelige, bærbare maskiner å distribuere til ansatte.

Microsoft ser kanskje til Surface Go for å utvide brukerbasen for Surface-enheter betydelig. Til tross for tre store nye produktlanseringer i Surface-serien i fjor, var inntektene fra enhetene relativt uendret, og selskapets Surface-enheter divisjon rapporterte en omsetningsøkning på bare 1% i året til slutten av 2. kvartal 2018.

Tilleggsressurser

 • Teknologi i utdanning: De nyeste produktene og trendene (gratis PDF) (TechRepublic)
 • BYOD-godkjenningsskjema (Tech Pro Research)

Hvor mye koster Microsoft Surface Go?

Surface Go er tilgjengelig for $ 399 med 4 GB RAM, 64 GB eMMC-lagring og Windows 10 Home. Ulike oppgraderinger er tilgjengelige - hvis du betaler ytterligere 50 dollar får du Windows 10 Pro, og en ekstra $ 150 vil sikre en enhet med 8 GB RAM og en 128 GB SSD.

Den nye overflaten Go Type Covers koster $ 99, eller $ 129 for den versjonen som er dekket i Alcantara-stoff, mens Surface Mobile Mouse koster $ 34.99.

Tilleggsressurser

 • Microsoft Surface Go: 10-tommers Windows-nettbrett kommer 2. august for 399 dollar (CNET)
 • Microsoft Surface Go-priser (CNET)

Når kan jeg få Surface Go?

Surface Go begynner frakt 2. august 2018 og er tilgjengelig for forhåndsbestilling i dag i USA, Canada, Australia, New Zealand, Storbritannia, Irland, Frankrike, Tyskland, Østerrike, Belgia, Luxembourg, Nederland, Sveits, Danmark, Finland, Norge, Sverige, Polen, Italia, Portugal og Spania.

Forhåndsbestillinger kommer til Japan, Singapore, Korea, Taiwan, Malaysia, Thailand, Hong Kong og Kina de kommende ukene, med flere markeder å følge.

Tilleggsressurser

 • Microsoft Surface Go: 10-tommers Windows-nettbrett kommer 2. august for 399 dollar (CNET)
 • Oppgaveliste for maskinvareinnkjøp (Tech Pro Research)
 • Innkjøpsprinsipper for maskinvare (Tech Pro Research)

Microsoft Surface Go

Bilde: Sarah Tew / CNET

Hva er spesifikasjonene for Microsoft Surface Go?

Operativsystem : Windows 10 i S-modus

Programvare : Microsoft Office 365 Home 30-dagers prøveversjon

Mål : 9, 65 "x 6, 90" x 0, 33 "(245 mm x 175 mm x 8, 30 mm)

Vekt : Fra 522 g 1, 15 kg, ikke inkludert deksel

Lagring : 64 GB eMMC-stasjon / 128 GB solid-state-stasjon (SSD)

Skjerm : 10-tommers PixelSense-skjerm med 1800 x 1200 (217 PPI) oppløsning, 3: 2-sideforhold, 1500: 1-kontrastforhold, 10-punkts multi-touch og Corning Gorilla Glass 3

Batterilevetid : Opptil 9 timer videoavspilling i Microsoft-tester

Prosessor : Intel Pentium Gold Processor 4415Y - dual-core prosessor som går opp til 1, 6 GHz

Grafikk : Intel HD Graphics 615

Sikkerhet : TPM 2.0 for bedriftssikkerhet, enterprise-grade-beskyttelse med Windows Hello face face-in

Minne : 4 GB / 8 GB RAM

Tilkobling : 802.11 a / b / g / n / ac Wi-Fi, Bluetooth 4.1

Tilkoblinger : 1 x USB-C, 3, 5 mm hodetelefonkontakt, 1 x Surface Connect-port, Surface Type Cover-port, microSDXC-kortleser

Kameraer : Fremovervendt Windows Hallo ansiktsgodkjenningskamera, 5, 0 MP frontvendt kamera med 1080p Skype HD-video, 8, 0MP bakovervendt autofokuskamera med 1080p HD-video

Audio : Enkel mikrofon, 2W stereohøyttalere med Dolby Audio Premium

Annet : Justerbar kickstand, Windows Precision styreflate

Tilbehør (ikke inkludert) : Surface Pen, Surface Type Cover, Surface Mobile Mouse

Utvendig foringsrør : Magnesium

Farge : Sølv

Fysiske knapper : Volum, kraft

Sensorer : Omgivelseslys sensor, akselerometer, gyroskop, magnetometer

Hva er i boksen : Surface Go, strømforsyning, hurtigstartguide, sikkerhets- og garantidokumenter

Garanti : 1 års begrenset maskinvaregaranti

Support : 30 dagers returrett, 90 dager gratis teknisk telefonsupport, 12 måneders support i butikken og teknisk assistanse, 1 gratis treningsøkt for å overføre data og optimalisere ytelsen

5G og Mobile Enterprise Nyhetsbrev

Mobilsikkerhet, fjernstøtte, 5G-nettverk og de nyeste telefonene, nettbrettene og appene er noen av temaene vi dekker. Leveres tirsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com