Bærbare datamaskiner og mobiler? Du kan ikke la arbeidere velge sine egne, sier teknisk sjef

Å gi de ansatte frie tøyler til å velge sine egne bærbare datamaskiner og mobiltelefoner ville være en oppskrift på katastrofe, noe som vil føre til høyere kostnader, potensielle sikkerhetsrisikoer og kundestøtter overfylt med anrop fra brukere som ikke klarer å fikse sin egen maskinvare, mener IT-sjefer.

I forrige uke foreslo en silicon.com-spaltist at CIOs skulle gi arbeidere mer frihet til å velge sin egen maskinvare. Ved å gjøre det mulig for teknisk-erfarne brukere å velge bort innkjøp av selskaper og banne av helpdesk, kan en slik strategi bety at mer sofistikerte brukere får maskinvaren de trenger for å være mer effektive i jobben sin uten å øke belastningen for IT-avdelingen, argumenterte kolonnen .

Men en slik ide har møtt et kult svar fra silicon.coms CIO-jury: når de ble spurt "bør ansatte få lov til å velge og kjøpe sine egne PC-er og mobiltelefoner til bruk på jobben?" CIO-juryen stemte nei med en margin på åtte til fire.

CIOs mener ikke at arbeidere bør velge sine egne mobiler og bærbare datamaskiner
(Fotokreditt: Shutterstock)

Graham Yellowley, teknologiledede aksjer i LCH.Clearnet, sa at en slik tilnærming ikke ville fungere med mindre arbeidere bare kunne velge mellom et lite utvalg av mobiltelefoner og bærbare datamaskiner fra en enkelt leverandør.

"Den beste tilnærmingen er et ansattes kjøpsprogram som gjør det mulig for ansatte å dra nytte av rabatter via selskapet, men med enheten som bare brukes til personlig bruk. Ellers er innsatsen og kostnadene som er involvert i å integrere disse enhetene i et bedriftsmiljø, overdreven og ikke garantert, " han la til.

Yellowleys kommentarer ble gjentatt av Andrew Wayland, administrerende direktør ved Michael Page International.

"Ansatte vil ha et helt sett med prioriteringer når det gjelder valg av utstyr som er forskjellig fra en forretningsdekkende kommersiell beslutning.

"Imidlertid er glade medarbeidere et produktivt personale, så å gi dem et valg i saken innenfor definerte parametere er potensielt et enklere alternativ som kjøper litt frihet og kjøper goodwill.

"De definerte parametrene kan avtales sammen under hensyntagen til de kommersielle elementene og personalspørsmålene. Et valg av bærbar PC fra lettvekts- til strømbruker, eller et valg av mobiltelefon, kan være en måte å løse dette på, " sa han.

Nicholas Bellenberg, IT-direktør i Hachette Filipacchi, ser allerede flere arbeidere som er opptatt av å bruke ikke-standardmobiler.

"Med mobiler er dette et hett problem - vi har BlackBerrys som standard, men noen ansatte ønsker å bruke iPhones, andre alle slags forskjellige smarttelefoner - og de må alle være koblet opp til e-posten til selskapet og støttes. Og kostnadene å kjøre disse forskjellige enhetene har en tendens til å forsvinne i folks utgifter, så det er vanskelig å se om det er økonomisk å kjøre dem - men all erfaring vil antyde at en personlig mobilkontrakt med innebygd fortjeneste for å dekke kostnadene for et nytt kit kommer til fornyelse av kontrakten tid, vil ikke være like økonomisk som en bedrift som får stordriftsfordeler. "

Med et stort utvalg av forretningssystemer som fremdeles har begrenset nettleserstøtte, og mange av dem fremdeles insisterer på Internet Explorer - "ikke bra for mannen med den splitter nye MacBook Air, med mindre han kjører den som en PC i forkledning!" han sa.

Mens JM Groups IT-direktør Alan Bawden mener at å gi ansatte mer frihet rundt valg av telefoner ville være "ville være relativt enkelt å implementere og støtte" forutsatt at visse retningslinjer blir fulgt, mener han en lignende strategi vil være mer problematisk når det gjelder PC-er ...

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com