Er CTO den nye CIO?

Med all vekt på å forstå virksomheten, er det fare for at IT-ledere mister fokuset på teknologi selv? Rapporterer Sam Samels.

Mye er laget av forslaget om at IT-ledere må forstå virksomhetens behov. Det er et rimelig forslag - enhver teknologisjef vet at suksess er avhengig av engasjement med kravene fra toppledere. Men i dette presset for å forstå kravene til virksomheten, har vi begynt å ignorere viktigheten av teknologi?

Det er et relevant spørsmål, gitt at de fleste kommentatorer erkjenner at IT nå er den viktigste byggesteinen for organisasjonssuksess. Fra on-demand computing til sosiale medier og mobil teknologi, vil IT-sjefer forventes å gi raske svar på viktige investeringsspørsmål.

Selv om slike svar vil avhenge av kravene til virksomheten, vil styret først anmode en IT-sjef om deres forståelse av teknologi i stedet for andre driftsmessige hensyn.

Fokuser på forretningsspørsmål
Faktisk kan CIOs foreslåtte fokus på forretningsspørsmål - i en tid der teknologi aldri har vært viktigere for organisasjonen - kunne sees på som en rød sild. "CIOs må ha et syn på ny teknologi, " sier rekrutteringsspesialist Tim Cook, som driver CIO-praksis for søkefirmaet Russell Reynolds Associates (RRA).

"Det er en sak for å antyde at CTO er den nye CIO. IT-ledere må kunne demonstrere hvordan de har vært innovative med teknologi og hvordan det har blitt overført til virksomheten. Hvis de ikke kan det, bør de ikke svare på telefonen å lede jegere de neste par årene. "

Neste generasjons ledere må da forstå teknologi. Sosiale medier kan virke som et tids bortkastende verktøy, men toppsjefens første anløpshavn for en Twitter-markedsføringsstrategi kan være teknologisjef. Utøvende ansvar kommer til å bli uskarpe og IT-ledere bør se på den omstridte rollen til teknologi som en mulighet til nye karrieremuligheter.

Fokuserer CIO-er nok på teknologisiden av jobbene sine?
(Foto: Shutterstock)

Ta cloud computing, der økningen av on-demand computing og en sterkere rolle for anskaffelsesfunksjonen kan føre til at noen organisasjoner stiller spørsmål ved om virksomheten virkelig trenger en IT-avdeling.

Cook oppfordrer CIOs til å komme foran og tenke på hvordan de potensielt kan ta ansvar for anskaffelsesfunksjonen: "Den mash-up CIO dukker opp - noen som er helt åpne for å kombinere forretningsområder for teknologi for å skape nye muligheter, " sier han.

Stadig mer krevende rolle
Det er et sentiment som finner enighet med David Smith, CIO og CTO for Fujitsu i Storbritannia og Irland, et selskap med to milliarder pund i årlige inntekter og som sysselsetter 14 000 personer. Som en erfaren IT-leder oppfyller Smith allerede de felles kravene fra de to øverste IT-stillingene, og han forventer at kravene til alle teknologisjefer vil øke.

Smith mener den ledende IT-ledelsen i organisasjonen må kunne identifisere hvordan forretningsfordeler kan oppnås fra teknologi på en måte som sikrer immaterielle rettigheter i tråd med nødvendig lovoverholdelse. Heller enn å bare være ...

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com