Tolke verts- og gjesteminnebruken i vSphere Client

Jeg skal innrømme det, siden vSphere Client har modnet opp gjennom årene. Med mer data i grensesnittet, kan det være mer komplisert å se på bruken av minne fra en virtuell maskin (VM) og måle dens innvirkning på verten. Det er to tall å se på i vSphere Client som vil hjelpe deg, og jeg skal forklare dem i dette innlegget.

Det første tiltaket er delt delt minne, som vises i vSphere Client på egenskapene til en databaseserver VM, DB1.RWVDEV.INTRA. Delt gjesteminne (se figur A nedenfor, rødt uthevet seksjon) viser hvor mye minne som er gitt til VM totalt, og hvordan beløpet blir fordelt.

Figur A

Klikk for å forstørre.

Derfra stikker et par tall ut. VM er utstyrt med 1780 MB RAM, noe av et ulikt antall, men det var av design i mitt private laboratoriemiljø. Det delte beløpet, 1, 00 GB, er spesielt oppmerksom. Dette beløpet betyr at så mye RAM blir delt på andre virtuelle maskiner på denne verten gjennom den gjennomsiktige sidedelingsteknikken. Denne VM har også både byttet og komprimert mengde RAM, som er de to minst ønskelige tilstandene. Dette er fornuftig av to grunner: VM er generelt inaktiv og verten er begrenset til minne. Den andre delen av notatet er det private minnet på 691 MB. Dette betyr at VM tar utelukkende 691 MB minne for sin drift. Når du legger til de byttede, komprimerte, private og minnet over hovednumrene (126 MB for denne VM og ikke vist), nærmer det seg løst vertsforbruksnummeret ovenfor.

En annen situasjon der dette kan tolkes på en annen måte er når andre operativsystemer er på plass. Eksemplet ovenfor, DB1.RWVDEV.INTRA, er som de fleste VM-er på denne verten ved at den kjører Windows Server 2008 R2, x64-versjon. Figur B viser et virtuelt Linux-apparat som kjører en tilpasset versjon av Linux; vil du se at mengden Delt minne minsker vesentlig: Figur B

I dette tilfellet deler denne VM mye mindre RAM med de andre VM-ene på verten. Det er en annen Linux VM, men de fleste av VMene er Windows VMer.

Ser du at du sliter med å tolke disse tallene i vSphere Client? Hvordan verifiserer du disse eller kontrollerer dem med jevne mellomrom? Del kommentarene nedenfor.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com