Intels NUC Compute Element vs. Raspberry Pi Compute Module: Hvilken er bedre?

Intel og AMD kunngjør nye prosessorer på Computex 2019 Intel og AMD presenterte nye prosessorer som vil gjøre vei inn i kommende datamaskiner. Karen Roby og James Sanders diskuterer neste generasjon CPUer.

På Computex 2019 i Taiwan denne uken, avslørte Intel NUC (Next Unit of Computing) Compute Element, en modulær databehandlingsløsning som kombinerer en CPU, RAM og (en relativt minimal mengde) Flash-lagring på et enkelt brett som minner om en 2, 5 -tone SATA-stasjon, med kant I / O-kontakter på langsiden av brettet. Den ene siden av brettet er eksponert, med metallvarmesprederen montert rundt toppen av brettet.

NUC Compute Element er "en industristandard for modulbasert datamaskin ved bruk av Intel Architecture og standard computerteknologier og grensesnitt, " sa Intel i en pressemelding, og la til at "Enheten har en Intel CPU, minne, tilkoblingsmulighet og andre komponenter og er i stand til strømløsninger som bærbare datamaskiner, kiosker, smarte TV-apparater, apparater og mer. Intel NUC Compute Element leverer utrolig ytelse og fantastisk tilkobling til en lav pris, samtidig som det er enkelt å integrere, oppgradere og service databehandling i neste generasjons enheter. "

Risikostyring av leverandører: En guide for IT-ledere (gratis PDF)

Dette er kjent territorium for Intel, ettersom deres forrige Intel Compute Card-prosjekt var et forsøk på å fylle en CPU, RAM og Flash-lagring i størrelsen på omtrent seks kredittkort som er stablet sammen. Computekortet var mer en lukket enhet, ettersom baksiden av Compute Card hadde en kontakt som gjorde det mulig å plugges det inn i en dock, som bryter ut ekstra USB- og Ethernet-kontakter, så vel som videoutgang. Denne dokkingen hjalp også til med å avkjøle, da det tynne metallhuset på selve kortet ikke var spesielt effektivt ved varmespredning. Likevel nådde Compute Card så høye temperaturer at det var nødvendig å slå av enheten i noen tid før håndtering.

Fire varianter ble avduket på CES 2017, men liten omtale av dem ble gjort i etterkant, med linjen ble avviklet tidligere i år.

NUC Compute Element: Et bedriftsverktøyet skudd mot innløsning

Mens Compute Card så for seg et varmt skrivebordarrangement, der brukerne ganske enkelt kunne plugge kortet sitt i en dock ved en hvilken som helst vilkårlig terminal og komme på jobb, har NUC Compute Element en avgjort virksomhet og industriell vinkel. Intel viste frem Compute Element med et eksempel på en bærbar PC-design fra utdanningsfokusert ODM JP, som Intel bemerker at "ved å lage sin design rundt det beregnede elementet, er JP i stand til å tilby et bredt spekter av ytelsesalternativer med et enkelt produktdesign, og senker koster og øker produkttilbudet. "

Compute Element kan utstyres med 15W U-serie CPUer, mens det tidligere Compute Card var begrenset til ultra-lave effekt-Y-Series CPUer. Dette er en beskjeden økning i kraft, selv om Compute Element ikke er en plattform skreddersydd til CPU-intensive operasjoner. Fjernstyring vil være mulig på Compute Element, da vPro-aktiverte SKUer er planlagt.

Totalt sett er Compute Element en ganske genial løsning på et problem som stilles ved miniatyriseringen av elektronikk - da Intel-CPUer med lavere effekt i det vesentlige bare er tilgjengelige for BGA-stikkontakter, som krever at en CPU loddes direkte til et bord, evnen til å oppgradere plattformer eller bytte maskinvare krever at du bytter ut hele tavler, noe som vanligvis er kostbart (om mulig).

Raspberry Pi Compute Module: Hvordan sammenligner den?

Modaliteten til NUC Compute Element er ganske lik Raspberry Pi Compute Module, en variant av Raspberry Pi som bolter CPU og RAM på et SO-DIMM-kort. Breakout boards kan brukes til å tilby utvidelsesporter, noe som gjør Compute Module ideell som en feltutskiftbar CPU.

Raspberry Pi Compute Module er tilgjengelig til samme (lave) pris som tradisjonelle Raspberry Pi-enheter, noe som gjør den til en rimelig og langvarig løsning. Compute Module 3+, introdusert i januar, vil være tilgjengelig til minst januar 2026. Hvis programvaren du er avhengig av for arbeidsmengden din kan sammenstilles for Arm-prosessoren som driver Raspberry Pi, kan løsningen med lavere kostnader være bedre for prosjektet ditt. Intels NUC Compute Element - mens det er kraftigere - vil utvilsomt koste mer, selv om selskapet jobber for å senke produksjonskostnadene sammenlignet med Compute Card.

Spesielt bruker NEC Raspberry Pi Compute Module for digitale skiltingsløsninger som brukes i skoler, butikker, flyplasser og togstasjoner. NECs Raspberry Pi-drevne storformatskjermer er tilgjengelige i størrelser opp til 98 tommer.

For mer, sjekk ut "Intel og AMD kunngjør nye prosessorer: Hvem vant?" og "Inside the Raspberry Pi: Historien om $ 35-datamaskinen som forandret verden" på TechRepublic.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com