Intels "Barlow Pass" Optane DC vedvarende minne kommer til arbeidsstasjoner

Hvordan komme i gang som dataforsker Facebooks direktør for ingeniørråd for hvordan du kan begynne å eksperimentere med maskinlæring ved å bruke vell av programvare og tjenester som er tilgjengelige online, og snakket på AI-konferansen presentert av O'Reilly og Intel AI.

Intel presenterte produktkartplaner for lagringsprodukter for bedrifter på et pressearrangement i Seoul torsdag, og kunngjorde tilgjengeligheten av 144-lags QLC 3D NAND (og hovedsakelig SSD-er som inneholder dem), i tillegg til å gi mer detalj om andre generasjons Optane Data Center (DC) vedvarende minne og forskning på 5-bit-per-celle (PLC) NAND.

Server virtualisering: Beste (og verste) praksis (gratis PDF) (TechRepublic)

Mens AMD fokuserer utelukkende på CPU-ytelse, har Intel sterkt tildelt fordelene med Optane Memory (et markedsføringsnavn for 3D XPoint, et Flash NAND-alternativ som er utviklet sammen med Micron) for arbeidsmengder i datamaskinen, som Redis, Cassandra, SAP HANA, og Oracle Exadata. Sammenlignet med tradisjonell NAND Flash, gjør skriverutholdenheten til Optane den velegnet for pakking i DIMM-er til bruk sammen med tradisjonell DRAM, med Intel som tilbyr 5-års garantier for Optane DC vedvarende minne, og hevder en 256 GB DIMM har en 353.72 PBW (Petabytes skrevet) utholdenhet.

Optane DIMM-er kommer til arbeidsstasjoner

Intel bringer det tidligere servereksklusive Optane DC Persistent Memory til Cooper Lake og Ice Lake Xeon-CPUer, inkludert CPU-er i arbeidsstasjonsklasse, slik at utviklere har fleksibiliteten til å bruke Optane på det samme systemet de utvikler på, med kapasiteter opp til 512 GB pr. modul, totalt opptil 3 TB per CPU eller 6 TB per arbeidsstasjon, for dual-CPU-systemer.

Når tilgjengelig, er Optane DIMM-er for arbeidsstasjoner tilgjengelige i minnemodus (ligner på standard DRAM) eller direkte applikasjonsmodus (ligner vedvarende lagring). Støtte for Optane DIMM-er eksisterer allerede i moderne Linux-distribusjoner og Windows Server 2019, så vel som "i den siste Windows 10-oppdateringen, " ifølge STH.

96-lags QLC NAND i 4. kvartal 2019, 144-lags i 2020

Intel satser stort på QLC SSD-er, som tilbyr høye tettheter, men reduserte lese- / skrivehastigheter og lavere utholdenhet ved stasjonen. (Nåværende generasjon) Intel SSD 660p ble demoert som støtte for 1228 MB / s lest og 1333 MB / s skrive per skjermbilder tatt av LegitReviews, med den nye Intel SSD 665p ved bruk av 96-lags QLC NAND-klokke på 1816 MB / s lest og 1887 MB / s skriv. Disse hastighetene er ikke i nærheten av ytelsen som finnes i en TLC-drevet WD Black SN750 eller Samsung SSD 970 Pro, selv om heller ikke prisen er - Intel-delen har svevet rundt $ 100 for 1 TB, mens WD- og Samsung-delene er omtrent tre ganger så mye som prisen .

Ytelsen bør på samme måte øke beskjedent med den 144-lagers versjonen, men med bruk av PCI Express 4.0 SSD-er vil kløften mellom premium TLC NAND SSD-er og billigere QLC NAND sannsynligvis utvides.

PLS vil ikke være den største redningen for masselagring

Penta-nivå-celle (PLC) NAND kommer også, i teorien - teknologien blir undersøkt av Intel og Toshiba. PLS ville gi økt lagringstetthet, men til skade for utholdenhet ved skriving. 3D TLC NAND - som er utbredt i SSD-klienter - er rangert for 1 000 til 3 000 sykluser, mens QLC NAND bare er rangert for 100 til 1000 skrivesykluser.

PLS vil nødvendigvis følge denne trenden, noe som gjør den nyttig for et ekstremt begrenset antall skriver per celle - funksjonelt mer som en skriv en gang lest mange (WORM) stasjoner, uten den implisitte uforanderlighet av WORM. Det kan være brukstilfeller for det, selv om dette er relativt uvanlige arbeidsmengder som krever massemengder data med lang levetid som må være tilgjengelige innen 10 ms. Det er lite trolig å se PLS i generell virksomhetsberegning, med forbrukerenheter en virtuell umulighet gitt den dårlige skriveutholdenheten.

For mer kan du sjekke ut "Hazelcast ved å bruke Optane DIMM-er for å akselerere AI-arbeidsmengder" og "Dell EMC PowerMax legger til NVMe over stoff, dobler ned på Intel-portdriverne med to porter" på TechRepublic.

Cybersecurity Insider Nyhetsbrev

Styrke organisasjonens IT-sikkerhetsforsvar ved å holde deg oppdatert om de siste nettbaserte sikkerhetsnyhetene, løsningene og beste praksis. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com