Intel og AMD kunngjør nye CPUer: Hvem vant?

Intel og AMD kunngjør nye prosessorer på Computex 2019 Intel og AMD presenterte nye prosessorer som vil gjøre vei inn i kommende datamaskiner. Karen Roby og James Sanders diskuterer neste generasjon CPUer.

AMD og Intel kunngjorde sine respektive nye CPUer på Computex 2019 i Taiwan denne uken, til betydelig fanfare - AMD viste kortvarig tredje generasjons Ryzen (Zen 2) CPUer i januar på CES, mens tidligere lekkede produktkartplaner indikerer mangel på 10nm Intel CPUer for stasjonære maskiner frem til 2022. Kunngjøringer hos Computex maler et mye tydeligere bilde for teknologier som kommer til stasjonære maskiner og bærbare datamaskiner i år.

TechRepublic tar en omfattende oversikt over de to kunngjøringene og distillerer dem til viktige takeaways for å hjelpe deg med å bestemme hva som er best for produktkjøpene dine.

AMD

AMD kunngjorde formelt sin etterlengtede 7nm, tredje generasjons Ryzen-plattform, og bringer støtte for PCIe 4.0, og gir dobbelt så høy hastighet som PCIe 3.0. I den innledende grunntonen hos Computex uttalte AMD-direktør Lisa Su Zen 2 som en dobling av flytende punktytelse og dobling av CPU-cachen sammenlignet med Zen 1, i tillegg til å levere 15% flere instruksjoner per syklus (IPC).

AMD kunngjorde fem SKU-er drevet av Zen 2-arkitekturen: Ryzen 5 3600X og 3600, Ryzen 7 3800x og 3700X, og Ryzen 9 3900X — den nye flaggskipsmodellen og den første Ryzen 9-serien CPU som ble introdusert. 3900X klokker inn på 3, 8 GHz base / 4, 6 GHz turbo, med 12 kjerner og 24 tråder. Den er også utstyrt med 6 MB L2-cache og 64 MB L3-cache, og 24 PCIe 4.0-baner - hvorav fire er reservert for brikkesettet. 3900X har en TDP på ​​105W, og vil handle for 499 dollar.

16 topp bærbare datamaskiner for forretningsbrukere i 2019 (gratis PDF)

3700X er AMDs mainstream-prosessor, med en 8-kjerne / 16-trådsordning, klokker inn på 3, 6 GHz base / 4, 4 GHz turbo og 36 MB total cache. Spesielt har 3700X en TDP på ​​65W, mens den forrige generasjon 2700X har en 105 W TDP. AMD anslår imidlertid 3700X til å ha 15% høyere enkeltrådig ytelse og 18% flertrådet ytelse enn 2700X, mens du bruker mindre strøm.

Mens ytelsesforbedringene er muliggjort gjennom arkitektonisk revisjon, gjøres den lavere effekten mulig ved bruk av en 7nm produksjonsprosess - ved å krympe produksjonsprosessen, er det mulig å kjøre med samme klokkehastigheter mens du bruker mindre strøm.

AMD Zen 2-prosessorer vil begynne å sende den 7. juli 2019 og gjenspeile deres 7nm produksjonsprosess.

Intel

Intels egen overgang til mindre produksjonsprosesser har relativt vært full av problemer, ettersom Cannon Lake-arkitekturen - Intels første 10nm-design - bare har blitt sett i Core i3-8121U, funnet i Kina-eksklusive varianter av Lenovo IdeaPad 330 så vel som avanserte versjoner av Intels Next Unit of Computing small form factor (SFF) PCer. Cannon Lake er imidlertid bare en krymping av den eksisterende Kaby Lake-designen.

Ice Lake - Intels kodenavn for 10. generasjons Intel Core-prosessorer som benytter seg av Sunny Cove-mikroarkitektur - ble detaljert beskrevet i presentasjoner på Computex 2019. Intel har prioritert å øke entråders ytelse i Sunny Cove-designet, noe som øker lengden på ombestillingsbufferen til 352 oppføringer, sammenlignet med 224 i Skylake.

Tilsvarende har Intel en økning på 18% IPC sammenlignet med Skylake, men bemerket at Skylake-produktene begynte å sende i 2015, mens første generasjons Ryzen-produkter begynte å sende i 2017. Som et resultat, mens begge påstander antagelig er sanne - selv om TechRepublic ikke har uavhengig av hverandre bekreftet dem - Intels forbedring med 18% IPC og AMDs 15% IPC-forbedring i forhold til tidligere generasjons produkter er ikke rettferdig sammenligning med hverandre .

Selv om Intel ikke har tippet spesifikke SKU-er, sender selskapet først mainstream- og premium-mobile prosessorer, med 9W, 15W og 28W design for bærbare datamaskiner, ultraportables og alt-i-ett-PCer prioritert over desktop CPUer. Spesifikasjoner er foreløpig ikke tilgjengelig, selv om Intel anfører at dette er "opp til 4 kjerner / 8 tråder" med turbofrekvenser "opp til 4, 1 GHz." Ice Lake integrerer Thunderbolt 3 on-die, for ytterligere strømsparing, og reduserer antallet brikker som kreves, og teknisk kompleksitet.

Dommen

Benchmarks hevdet ved grunntoner har en tendens til å være en smule optimistisk - AMD gir en 1% enkeltrådig ytelsesøkning mellom Ryzen 7 3700X og Intel Core i7-9700K, og en 28% ytelsesøkning for flertrådede applikasjoner. Som vanlig er det å tro - vanligvis vil det være tilrådelig å vente til deler er i salgskanaler for tredjeparts benchmark.

Fra et kostnadsperspektiv ser det ut til at AMD har Intel slått, lett. 3700X vil handle for $ 329, mens Intel setter priser for i7-9700K til $ 374-385, men vedvarende mangel har bedt om prisstigninger, da prosessoren for tiden er $ 410 på Newegg. Dette er ikke den mest dramatiske forskjellen, selv om AMDs flaggskip 3900X selges for 499 dollar, og den tilsvarende Intel Core i9-9920X er priset til 1199 dollar.

Kostnad på forhånd er ikke det eneste hensynet, særlig ettersom AMDs lavere TDP-er krever mindre strøm til å fungere i løpet av systemets levetid.

Intels utgivelsesplaner virker i samsvar med tidligere lekkasjer, og prioriterer 10nm for mobile plattformer fremfor desktop-utgivelser. Dell har allerede kunngjort 2-i-1-systemer som bruker Ice Lake-prosessorer, som er overbevisende. AMDs mobilfokus er ikke så sterkt som Intels, selv om mobile CPUer basert på Zen 2 ennå ikke er kunngjort. Å se AMDs 7nm CPUer konkurrere med Intels 10nm CPUer på mobil vil være en interessant match, selv om Intel har mer aggressiv dreining for batteribruk, historisk sett, noe som kan negere noen av de rå produksjonsfordelene som 7nm ville gitt.

Intel kunngjorde at X-Series desktop CPUer kommer til høsten, selv om dette er finjusterte versjoner av tidligere arkitekturer, ikke basert på Ice Lake.

Basert på disse resultatene ser AMD ut til å være det smarte valget for stasjonære maskiner, mens Intel fortsatt har en fortrinn på bærbare datamaskiner.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du sjekke "Windows 10-PCer eller Chromebook-batteriets levetid skuffer? Dette er hvordan Intel planlegger å fikse det, " og "HP debuterer konvertible PC-er laget med autentisk treinnlegg" på ZDNet.

Ukens beste nyhetsbrev

Redaktørene våre fremhever TechRepublic-artikler, gallerier og videoer som du absolutt ikke kan gå glipp av for å holde deg oppdatert om de siste IT-nyhetene, innovasjonene og tipsene. fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com