Den indre historien til open source-PCen, og hvordan det kan hindre deg i å være en slave for maskinvaren din

Da Andrew Huang var åtte år gammel kjøpte faren hans en klon av en Apple II PC.

Kikket på labyrinten av kretser inni og de esoteriske diagrammer i skjemaene, visste den unge Huang at denne maskinen var noe spesielt.

"Den kule tingen var Apple II levert med skjemaer og en kildekode, så det var faktisk åpen kildekode på en måte å snakke på. Det var ikke denne lukkede tingen der det ikke var håp om at jeg skulle forstå det.

"Jeg stirret på det og jeg ville få bøker på Radio Shack og fra biblioteket og lese om det, og etter hvert falt alle brikkene på plass. Jeg kunne fortsette å skrelle den løken til jeg kunne komme til kjernen."

En del av skjemaene for Apple II

AppleLogic http://www.applelogic.org/files/AIISCHEMATIC.pdf

Huangs flid lønnet seg, og i en tid da andre barn var fokusert på å få en høy score på Asteroider, leste han DIY elektronikkveiledninger i Byte magazine og bygde tilleggskort til Apple II.

I dag har Huang, som går under kallenavnet 'bunnie', bare trommet opp mer enn $ 700 000 gjennom nettstedet Crowd Supply for sitt prosjekt for å bygge en open source-datamaskin kalt Novena.

Huang planlegger å lage en maskin hvis indre virkning er like gjennomsiktig som datamaskinen som for tre tiår siden vekket hans livslange interesse for å lage maskinvare.

Hvorfor lage en åpen bærbar PC? Han siterer et ønske om å videreføre gleden han fikk av å innse at det var i hans makt til å modifisere maskinen hvis arbeidsoperasjoner en gang hadde virket mystiske.

"Jeg vil være 'Herregud, jeg kan bygge mitt eget kort til Apple II'. Jeg skulle gå til Radio Shack og kjøpe delene, bygge små ting, koble dem til og de ville fungere. Det var tilfredsstillende å ha den sansen at jeg faktisk kunne endre disse tingene, at jeg ikke bare var en slave for teknologien.

"Det er en av de gode meldingene om åpen maskinvare og åpenhet. Folk kan beherske maskinvaren, i motsetning til å beherske maskinvaren deres."

I motsetning til nettbrett og PC-er som har indre virkning forblir stort sett ugjennomsiktig og i noen tilfeller forseglet innvendige saker som ikke er åpnet, var det ledende prinsipp for Novena åpenhet.

Datablad som viser utformingen av kretskort i komponenter - fra hovedkortet til batterikortet - er fritt tilgjengelig online. Og alle med ekspertisen kan bygge firmware for komponenter fra kilden.

Huangs andre motiv for å bygge Novena var mer personlig. Som maskinvareingeniør med utdanning i elektroteknikk innebærer Huangs dagjobb å bygge innebygde systemer, og han og hans co-designer xobs ønsket å bygge noe de ville bruke i hverdagen.

Hans ingeniørfokus førte til at den bærbare versjonen av Novena inkorporerte noen ganske uvanlige statister etter forbrukerstandarder, for eksempel et feltprogrammerbart portarray - et maskinvare hvis kjernelogikk kan konfigureres ved hjelp av programvare.

Åpenheten i Novenas design er det som gjør det lettere for Huang eller noen andre å tilpasse maskinen og pode på egne kreasjoner.

"Si at du er en doktorgradsstudent i geologi og at du må gjøre noen feltstudier. Du må bære en stor koffert full av utstyr, som inkluderer den bærbare datamaskinen og en haug med diskrete komponenter. Hvis du vil integrere det i den bærbare datamaskinen, er det utilgjengelig, den bærbare datamaskinen er lukket, og du må ta skruene på baksiden, du må reversere kontaktene og skjemaene og muligens bryte noen lisensavtaler for sluttbrukere før du selv kan legge til ting til maskinvaren din. "

I motsetning til at Novena er designet spesielt for å kunne forlenges, det er ikke nødvendig å gjette på virkningen av de åpne og dokumenterte komponentene, den bærbare saken er enkel å åpne og forlate nesten halvt tom for å gi plass til flere tavler, og det er ingen juridiske hindringer for å endre datamaskinen og dele designene dine.

Den bærbare Novena

Når det gjelder hvilke endringer som er mulige, har et tredjepartsfirma, MyriadRF, allerede bygget et programvaredefinert radiotillegg for Novena, noe som kan ha applikasjoner som spenner fra å samle telemetri fra modellraketter til å ringe telefoner. Andre steder har Huang til og med antydet at det åpne designet ville gjøre det lettere å oppdage om noen hadde tuklet med maskinen, noe det nylig ble bekreftet at det amerikanske nasjonale sikkerhetsbyrået ikke over gjør.

Novena har en bred appell, sa Huang, og det er av denne grunn at så mange mennesker følte seg tvunget til å stumpe opp penger til kampanjen som finansierte mengden.

"Det er en gruppe mennesker som virkelig bryr seg om de større open source-aspektene, om sikkerhetsaspektene, om de åpne maskinvaraspektene - så faktisk skrapes den bærbare datamaskinen på kløen til en ganske stor gruppe mennesker.

"Hver person ser en annen vinkel som ikke er oppfylt."

Populariteten til Novena, med sin åpne design og ARM-baserte prosessor, stammer delvis fra mangel på valg i mainstream databehandlingsmarked, sa Huang.

"Industrien har virkelig blitt veldig homogenisert rundt x86 og dens funksjoner. Du har egentlig bare to valg, som er Apple eller et x86 Windows-basert system, og selv mellom de to valgene er det i grunnen den samme maskinen på innsiden."

Med PC-maskinvareplattformer som standardiserer, i dag mer og mer differensierer disse maskinene seg gjennom appene og tjenestene de tilbyr.

"Det er kjernen i problemet, fordi når du har abstraktert all maskinvaren bort, har gutta som lager maskinvaren mistet sin differensiering.

"Så gutta som lager maskinvarelaget sliter med å finne grunner til å få folk til å kjøpe merkevarene sine, bortsett fra kostnad, og når du kun konkurrerer om pris, skader det tydelig marginene dine."

I motsetning til dette, mener Huang å åpne opp en maskinvareplattform som gir grobunn for et økosystem av tilpassede tredjeparts hardware til å vokse rundt det. Åpen maskinvare vil sannsynligvis bli stadig mer vanlig ettersom maskinvareprodusenter ser etter nye måter å få produktet til å skille seg ut.

"Åpne det opp skaper en viss appell, det skaper en viss estetikk, ved å involvere sluttbrukerne i å tilpasse maskinvaren de kan bygge merkeverdi."

Folkets dårskap

Novena er ikke den første maskinvaren Huang har designet og produsert i sitt profesjonelle liv. Det kanskje mest kjente produktet han jobbet med er Chumby open source internettapparat.

Hans erfaring holdt løftene han ga i sin tonehøyde for Novenas Crowd Supply-kampanje forankret i virkeligheten.

"Jeg tror vi ikke hadde lyktes hvis jeg ikke hadde hatt en god erfaring med å lykkes og mislykkes i forbrukerens maskinvare, å vite de realistiske grensene for hva du kan gjøre. Hvis jeg ikke hadde forståelse for designprosessen, var ikke kan ikke se på fabrikken og sørge for at den er produserbar og ha en realitetskontroll av prosessen. Det er en ting å tenke på din egen bærbare datamaskin, det er en annen å kunne utføre den fullt ut. "

Huang bestemte seg for å ta valg i livet som gjør ham lykkelig.

Pauline Ng / Public Domain

Hans pragmatiske tilnærming har fått noen til å stille spørsmål ved prisen på maskinen og komponentene som ble brukt til å bygge den.

"Folk klager over hvor dyrt det er eller hvordan det ikke bruker en raskere prosessor og en haug med andre ting, men på slutten av dagen er det grunnen til at det er priset slik det er eller grunnen til at det er konstruert på den måten. Jeg kan produsere det.

"Selvfølgelig vil jeg gjerne gjøre det halvparten av prisen, og kampanjen ville være langt mer vellykket, men da ville jeg ikke kunne levere den til noen."

I motsetning til Novena, overgår ambisjoner for ofte virkeligheten i mengdefinansierte prosjekter født på nettsteder som Kickstarter, sa Huang.

"Fallen til mange av disse crowdfunding-kampanjene er at folk blir altfor optimistiske, de har ikke erfaring, de vet ikke hvor vanskelig det er, " sa han og spådde flere feil som kommer.

"Det er en enorm fare, og det er en del av grunnen til at jeg gikk for Crowd Supply og bort fra Kickstarter. Jeg tror Kickstarter ikke har gjort en god nok jobb med å kontrollere maskinvareprosjekter, det er veldig lav beskyttelse for forbrukerne på slutten av dagen.

"Selvfølgelig har Kickstarter bare vært noen få sanne feil på dette tidspunktet, men fra mitt perspektiv bekymrer antall feil som pågår meg."

Å prioritere et åpent maskinvaredesign for Novena betydde også kompromisser på områder som prosesseringsytelse. For eksempel kjører maskinen en Freescale iMX6 CPU, en firekjerners CPU basert på Arm's Cortex A9-design, som oftere finnes i smarttelefoner og TV-apparater enn til å stasjonære eller bærbare datamaskiner.

"En av de store tingene jeg bekymret meg for var om folk ville kjøpe seg inn på det som på mange måter er en underbar bærbar PC for dobbelt så god pris. Men den gode nyheten er at markedet har gitt oss en viss validering om at deres behov ikke har vært møtt av de store spillerne. "

#winning

Fra et personlig perspektiv føler Huang at det å ha friheten til å designe sin egen datamaskin, som han beskriver som en nørdefantasi, og jobbe som en uavhengig maskinvareingeniør for sin egen virksomhet i Singapore, stort sett er akkurat der han vil være i livet.

Vi har noen grunnregler som 'Vi jobber ikke med drittsekker'

"Jeg tror at frihet er undervurdert av mange mennesker. Når du jobber for et stort selskap, er det veldig stabilt, men du har ikke mye frihet i seg selv, du har mange forpliktelser overfor den generelle bedriftsstrukturen og aksjonærene.

"Det viktigste med å være uavhengig er at du får gjøre det du vil gjøre.

"Vi har noen grunnregler som 'Vi jobber ikke med drittsekker', selv om du kanskje kommer til oss med mye penger hvis du bare er en dust, vil vi si 'Nei' til deg. Å jobbe med drittsekker gjør at du livet er ulykkelig og ubehagelig. Dette er ikke det optimale resultatet for lønnsomhet, men det er det optimale resultatet for min lykke. Jeg kan sove godt om natten. "

Huang legger filosofien ned til en erkjennelse av at han etter å ha fått doktorgrad i elektroteknikk fra MIT hadde brukt for lang tid på teknologiske startups for å forfølge langt fremtidige belønninger.

"I de tidlige delene av livet ble jeg fascinert av venturekapitalistene og jaget etter penger. Jeg tenkte at hvis jeg jaget etter penger, kunne jeg få tak i dem, og når jeg hadde penger, ville jeg fokusere på å være lykkelig. Men det førte bare til en ligning av at jeg jager etter penger og aldri får noen, og er ulykkelig hele tiden.

"Jeg bestemte meg for at jeg ikke skulle bli yngre, og det var på tide å bestemme 'Hvis jeg ikke skal velge å være lykkelig nå, vil jeg aldri være lykkelig, så jeg vil ta valg som gjør meg lykkelig'."

Novenas arv

En del av grunnen til suksessen til $ 35 Linux-datamaskinen har Raspberry Pi vært fellesskapet av brukere som har vokst opp rundt enheten og laget verktøy, guider og skreddersydd programvare for brettet.

Huang har ambisjoner om å skape et lignende fellesskap rundt Novena.

"Jeg håper vi kan skape et solid samfunn rundt plattformen og skape nok momentum til at vi kan gjøre en annen. Vi vil bare fortsette å gjøre det bedre og bedre og lage en modell rundt åpen maskinvare for utviklere som er bærekraftig."

Utover Huangs håp om enhetens fremtid, er han forsiktig optimistisk for at Novena vil spille sin rolle, uansett hvor liten, i popularisering av open source maskinvaredesign.

"Det er en hel haug av faktorer som spiller rundt ideologien om åpen kildekode og bærekraftig publikumsmidler. Jeg kan ikke forestille meg at det blir slutten på historien på det, forhåpentligvis vil det være en del av en mye større bevegelse. Bare prøver å ta baby skritt i den retningen er alt vi kan håpe på hver dag. "

Akkurat som Apple II satte Huang på banen for 30 år siden, vil Novena kanskje inspirere en ny generasjon til å miste åpen maskinvare.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com