Økende lagringstetthet krever aggressiv programvarehåndtering for å opprettholde ytelsen

Hva er et angrep fra mannen til disken? Android-brukere bør passe på for dette farlige angrepet som målretter lagring av deres mobile enhet.

Et av de flerårige problemene med databehandling er behovet for mer datalagring. Mengden forretnings- og personopplysninger som er generert er enorm, og fortsetter å vokse - skytjenesteselskapet Domo anslår at for hver person på jorden vil det opprettes 1, 7 MB data hvert sekund innen 2020. Dette skaper i sin tur etterspørsel etter mer lagring, og mer tett lagring - hvis en 4TB- og 8TB-stasjon begge bruker 9W strøm i drift, gir kostnadsbesparelsen for strøm alene etterspørselen etter mer tett lagring. Dette sier heller ikke noe av utstyrskostnadene, så vel som rackplass og eiendom som kreves for å distribuere disse systemene - et fremtredende problem da databehandling fortsetter å bevege seg nærmere kanten.

Disse økte tetthetene koster en kostnad - for Flash-lagring fører økte tettheter til redusert skriveutholdenhet. Mens blokklesing i det vesentlige er ubegrenset, reduseres utholdenheten for blokkskriving når tettheten øker - 3D MLC NAND er rangert for 6000 til 40 000 sykluser, 3D TLC NAND for 1 000 til 3 000 sykluser og 3D QLC NAND (firbits) rangert for 100 til 1 000 sykluser .

Til sammenligning er QLC NAND SSD-er billige - fra et kostnad per GB-synspunkt - selv om den relative mangelen på skriveutholdenhet gjør dem til dårlig passform for en rekke bruksområder.

"Når folk forstår den underliggende teknologien til QLC og utholdenheten stasjonen er på, er det en øyeåpner, " sa Matt Hallberg, senior produktmarkedsføringssjef i Toshiba Memory America. "Det er et stort halvlederselskap som har en QLC-stasjon, og utholdenheten er ~ 0, 2 stasjoner skriver per dag (DWPD). Det kommer til å kreve mye programvarekostnad for å sikre at hva du enn skriver til stasjonene blir skrevet sekvensielt for å utvide stasjonenes liv. "

Hallberg er også rask med å avfeie den opplevde kostnadsfordelen ved QLC. "Kostnadsbesparelsen folk tror er der ... alle har denne forventningen til at QLC har 40% prisforskjell. Når virkeligheten er, går du fra tre lag til fire lag. Det er ikke en 40% forandring ... det er egentlig 20- 25%. Det er flere ting du har å gjøre med QLC, som faktisk øker kostnadene avhengig av hvordan QLC-en blir implementert. "

Topp fem mulige lagringsalternativer for skyer (gratis PDF) (TechRepublic)

Resultatstyring for QLC kan gjøres moderat gjennomsiktig, og det er en rekke tilnærminger til dette, ifølge Joseph Unsworth, forskningsdirektør i Gartner, som sa at "QLC-teknologi er en nødvendighet for NAND-leverandører for å redusere kostnadene i fremtiden bærekraftig, "og at lagringsmiljøer i bedriften" i økende grad vil ta i bruk teknologien. "

Den første av disse er for SSD-produsenter å ta i bruk "avanserte flash management-teknikker .. for å opp-level chip-nivå skriveutholdenhet, " med slike forsøk som resulterer i en forbedring på 3x til 7x, selv om dette avhenger av balansering av prioriteringene for skriving ytelse og bevare skriveutholdenhet.

Lagringsanalyse kan brukes til å overvåke stasjonshelsen og forutsi forestående stasjonsfeil.

En annen tilnærming er Intels H10 SSD, som kombinerer Optane (3D XPoint) lagringsklassen minne (SCM) med QLC NAND på en enkelt M.2-stasjon. Denne designen gjør at Optane-minnet i hovedsak er en hurtigbuffer. Effektivt er denne modellen av SCM + QLC lik den hybride drev fra i går som kombinerte NAND Flash med tradisjonelle tallerkenstasjoner, ifølge Tim Stammers, senioranalytiker hos 451 Research.

Vanskene med magnetisk opptak med helvetesild

For det tradisjonelle tallerkenmarkedet brukes shingled magnetisk opptak (SMR) i en grad blant alle tre stasjonsprodusenter. SMR-stasjoner er tregere enn konvensjonelle stasjoner, og er ikke nøyaktig drop-in-erstatninger - mens det er plug-and-play-implementeringer, kalt "stasjonsstyrt SMR, " advarer Western Digital mot dette i et blogginnlegg: "bakgrunnen" rengjøring oppgaver som stasjonen må utføre resulterer i svært uforutsigbare ytelser, uegnet til arbeidsmengder i bedriften. "

Western Digital touterer vertsstyrt SMR, der vertssystemet er ansvarlig for å håndtere datastrømmer, sonestyring og I / O-operasjoner. Denne vertsadministrasjonen krever nødvendigvis støtte opp i bunken, og disse stasjonene vil ikke lett kunne brukes til stasjonære systemer, og vil kreve beskjedent høyere prosesseringsevner fra lagringsapparater for å håndtere disse oppgavene.

Western Digital er klar over disse utfordringene, og bemerker at den (omtrent 16%) tilleggskapasiteten som er gitt fra SMR "ikke er gratis", og understreker at "å bruke denne kapasiteten krever en forpliktelse fra kunden til å investere i programvareutvikling både i filsystemet og de underliggende applikasjonene, "og legger til at" denne investeringen kan betale utbytte på lang sikt siden en SMR-stasjon gir lavere kostnad per TB og bedre totale eierkostnader (TCO) når man vurderer datasentrets kapital og driftskostnader. "

"Cloud-leverandører vil gjøre vertssiden for å støtte SMR-evnen, men absolutt de fleste andre brukssaker ikke er klare, de kommer ikke til å bli konstruert for SMR, " sier Scott Wright, direktør for produktmarkedsføring hos Toshiba.

"Full tillit" for dobbelaktuatorstasjoner

Når tetthetene øker på tradisjonelle tallerkenstasjoner, fortsetter (Input / Output-operasjoner per sekund) per TB-forhold å falle. Segate og Western Digital har offentlig diskutert deres intensjon om å gå mot harddisker med dobbel aktuator.

Dette er ikke første gang dette er forsøkt, med et forsøk på midten av 1990-tallet fra Conner Peripherals nisje "Chinook" -drivere som har et rykte for for tidlig svikt som en konsekvens av økt vibrasjon som forårsaker hodekollisjoner. Imidlertid ser moderne implementeringer ut til å ha "full tillit" i bransjen, ifølge John Monroe, forskningsdirektør i Gartner, som bemerker at "Nødvendighet er oppfinnelsens mor, og ved 16TB og over vil fleraktuatorer være en nødvendighet. "

Cloud og alt som et service nyhetsbrev

Dette er din go-to ressurs for det siste om AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, XaaS, skysikkerhet og mye mer. Leveres mandager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com