Forbedre støtte for flere skjermer med DisplayFusion

En av de fine funksjonene i Microsoft Windows Vista er den innebygde støtten for flere skjermer. Jeg har benyttet meg av en konfigurasjon med flere skjermer helt siden funksjonen først ble tilgjengelig i Windows 98, og nå føler jeg meg trangt hvis jeg må jobbe på et system med bare en skjerm.

En av de største fordelene jeg finner med en konfigurasjon med flere skjermer er hvor mye tid og krefter jeg sparer når jeg gjør en type multitasking, dvs. kjører flere applikasjoner. I stedet for å maksimere og minimere vinduer for å veksle mellom applikasjoner, snur jeg ganske enkelt hodet fra den ene skjermen til den andre.

For eksempel består konfigurasjonen av flere skjermer av tre skjermer - en 19-tommers skjerm flankert av to 17-tommers skjermer. Når jeg forsker og skriver en teknisk artikkel, har jeg Internet Explorer på venstre monitor og Word som kjører på midtmonitoren. Når jeg sporer opp relevant informasjon, kan jeg enkelt notere notater i Word-dokumentet mitt. Hvis jeg trenger å dobbeltsjekke noe på websiden, ser jeg bare over. Den rette skjermen kjører Outlook, så mens jeg forsker, kan jeg se på innboksen når ny e-post kommer og raskt finne ut om det er viktig nok til å avbryte forskningen / skrivingen min å håndtere.

Dette er selvfølgelig bare ett eksempel, og jeg har normalt mer enn ett program som kjører på hver skjerm. Men poenget er at en konfigurasjon med flere skjermer virkelig kan hjelpe deg med å øke effektiviteten din når du multitasker. Selv om det er flott at Windows gir deg innebygd støtte for flere skjermer, er det for ille at de ikke tok neste steg og gir deg ekstra funksjonalitet. Heldigvis trappet Jon Tackabury på Binary Fortress Software opp til tallerkenen og skapte DisplayFusion. Dette praktiske verktøyet lar deg virkelig dra nytte av flere skjermer ved å gi deg en rekke funksjoner som vil hjelpe deg å få mest mulig ut av en konfigurasjon med flere skjermer.

I denne utgaven av Windows 7 og Windows Vista-rapporten vil jeg introdusere deg for DisplayFusion og vise deg noen av favorittfunksjonene mine.

Dette blogginnlegget er også tilgjengelig i PDF-format i en gratis nedlastning av TechRepublic.

Få DisplayFusion

Det er to versjoner av DisplayFusion: en gratis, men begrenset, versjon, som er tilgjengelig i TechRepublic Software Library, og Pro-versjonen, som selger for $ 20. Du kan imidlertid laste ned en lisensnøkkel og få en 30-dagers prøveversjon av Pro-versjonen. Du kan sjekke sammenligningssiden og laste ned en kopi.

Når du har lastet ned og installert DisplayFusion, finner du ikonet i systemstatusfeltet og vil kunne få tilgang til og konfigurere alle funksjonene derfra.

Multi-monitor oppgavelinje

En av de viktigste årsakene til å legge til ekstra skjermer til Windows-systemet ditt er selvfølgelig å utvide skjermens eiendommer. Så hvorfor ikke bære denne ideen et skritt videre med funksjonen Multi-Monitor Taskbar, som lar deg utvide Windows oppgavelinje ved å plassere en oppgavelinje nederst på skjermen på hver sekundær skjerm. For å aktivere og konfigurere denne funksjonen, høyreklikker du på DisplayFusion-ikonet og velger kommandoen Multi-Monitor Taskbar, som vist i figur A.

Figur A

Velg kommandoen for å aktivere oppgavelinjen for flere skjermer.

Så snart du aktiverer funksjonen Multi-Monitor Taskbar, vises en oppgavelinje på hver skjerm og viser umiddelbart applikasjonene som er åpne på den aktuelle skjermen. Dette lindrer overbefolkningen av hovedoppgavelinjen som er en normal forekomst i en konfigurasjon med flere skjermer. I tillegg kan denne funksjonen spare deg for tid og frustrasjon, da den gjør det enkelt å holde oversikt over hvilke applikasjoner som er åpne på hvilken skjerm. Og best av alt, når du flytter et vindu fra en skjerm til en annen, trenger du ikke å gjenopprette vinduet først - du kan bare klikke og dra et maksimert vindu fra en skjerm til den neste. Og når du gjør det, holder Multi-Monitor oppgavelinje oversikt over vinduet, slik at det viser oppgaven på riktig oppgavelinje.

Bakgrunnsbilde

Selv om det ikke er en oppgave som er avgjørende for effektiviteten til et konfigurasjon med flere skjermer, er DisplayFusions konfigurasjonsalternativ til skrivebordsbakgrunn fremdeles en veldig fin funksjon. For eksempel kan du strekke et enkelt bilde over alle skjermer, eller du kan ha et separat bilde på hver skjerm ( figur B ). Du kan til og med konfigurere tilfeldig endrede bilder fra datamaskinen din eller Flickr.com. Du kan endre fargevalget til gråtoner eller sepia-tone, flytte bildene på hver skjerm og mye mer.

Figur B

Strekk bakgrunnsbilde på tvers av flere skjermer.

innstillinger

I Innstillinger-vinduet finner du en rekke ekstra konfigurasjonsalternativer som lar deg justere innstillinger, tilordne hurtigtaster, justere Multi-Monitor oppgavelinjen, som vist i figur C, og mye mer.

Figur C

I Innstillinger-vinduet kan du gjøre alle slags tilleggsjusteringer.

Hva tar du?

Bruker du et konfigurasjon med flere skjermer? I så fall tror du at du vil prøve DisplayFusion? Som alltid, hvis du har kommentarer eller informasjon å dele om dette emnet, kan du ta et øyeblikk til å komme innom TechRepublic Community Forum og la oss høre fra deg.

TechRepublics nyhetsbrev om Windows Vista og Windows 7, levert hver fredag, tilbyr tips, nyheter og skuttknapp på Vista og Windows 7, inkludert en titt på nye funksjoner i den siste versjonen av Windows OS.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com