Hvis PC-en er døende, skal vi feire - eller sørge?

PCen blir raskt overtent av nettbrett, smarttelefoner, netbooks og alle slags tilkoblede forbrukerenheter. Men det er ikke nødvendigvis en god ting, sier silicon.com-redaktør Steve Ranger.

PC-en er tretti år gammel denne uken, men allerede nå ser det ut som om den er på vei mot en tidlig grav: til og med en av personene som opprettet den, sier nå at PC-en går på skrivemaskin og vinyl.

"Da jeg hjalp til med å designe PC-en, trodde jeg ikke at jeg ville leve lenge nok til å være vitne til dens tilbakegang, " sa Mark Dean, en av ingeniørene bak det første skrivebordet denne uken. Se vår fotohistorie her for bilder av IBM 5150, maskinen som startet det hele.

PCens lange regjeringstid kan komme til å bli slutt, men vi bør sørge over at den går. Foto: Shutterstock

Og det er ikke bare ingeniørene som tror vi kommer inn i tiden etter PC: Å kjøpe data sier det også. Forsendelser av internettaktiverte forbrukerelektronikkapparater vil snart overstige sendinger av PC-er for første gang, ifølge markedsundersøkelsesselskapet IHS iSuppli.

Forsendelser av internettaktiverte forbrukerelektroniske enheter - alt fra TV-er til spillkonsoller, Blu-ray-spillere og nettbrett - vil nå 504 millioner i 2013, opp fra 161 millioner i fjor, og det tallet inkluderer ikke engang smarttelefoner. Derimot vil PC-forsendelser nå 434 millioner opp fra 345 millioner.

IHS iSuppli spår at innen 2015 vil sendinger av internettaktiverte forbrukerenheter nå 781 millioner, og dverger de 479 millioner PC-ene som er sendt.

"Disse nye tallene er det siste beviset for at internett ikke bare er for PC-er lenger, " sa Jordan Selburn, hovedanalytiker for forbrukerplattformer ved IHS, i en uttalelse og la til at forbrukere i fremtiden vil ha større sannsynlighet for å få tilgang til internett gjennom sine TV-apparater enn via sine PC-er.

Markedsforskerne sa at den enorme økningen i sendinger av internettaktiverte forbrukerelektronikk-enheter vil bli ledet av nettbrettet, ansporet av den enorme suksessen til Apples iPad, med 62 millioner nettbrett av forskjellige typer solgt i år.

Så hvor forlater dette PC-en? Ved robust helse, sier noen, for eksempel Microsoft som peker optimistisk på en "PC-pluss" -tid enn en "post-PC" -tid.

Imidlertid er det vanskelig å se hvordan dette er noe annet enn en terminalnedgang: virksomheten vil sannsynligvis være den siste holdingen for PC-en, men selv der minker PC-rollen.

Riktignok var stasjonære PC-en aldri en ting med skjønnhet: knebøy, boxy og upålitelig beige, det var ingen sjanse mot ...

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com