Identifisere øyeblikksbilder av virtuelle maskiner i vSphere

Øyeblikksbilder av virtuelle maskiner er viktige områder i VMware vSphere som ikke kan gå av radaren din fordi de kan tygge gjennom dyrebare diskressurser. Det er flere måter å se om øyeblikksbilder er i bruk; ett godt utgangspunkt er den virtuelle maskinen. Her er tre enkle måter å finne øyeblikksbilder av virtuelle maskiner på.

Gå tilbake til øyeblikksbilde For å finne ut om en enkelt virtuell maskin har et aktivt øyeblikksbilde, kan du se om knappen Tilbakestill til øyeblikksbilde er aktiv, og om det er en stillbilde-fil i datastore. Figur A viser en virtuell maskin med et aktivt øyeblikksbilde, og begge disse forholdene er til stede. Figur A

Klikk på bildet for å forstørre det.

Revert To Snapshot-tilnærmingen er bra for en rask titt på et enkelt objekt, men det skalerer ikke godt.

Lagringsvisninger Hvis du vil se øyeblikksbilder fra datacenternivå innenfor vSphere, er Storage Views-funksjonen en god måte å se hvilke virtuelle maskiner som har et aktivt øyeblikksbilde. Hvis du vil navigere til Storage Views-funksjonen i vSphere Client for et datasenter, klikker du på datasenteret, klikker på Storage Views, velger Rapporter-knappen (standard) og sorterer etter kolonnen Snapshot-mellomrom. Figur B viser alle aktive virtuelle maskiner med et aktivt øyeblikksbilde i det valgte datasenteret. Figur B

Klikk på bildet for å forstørre det.

Denne Storage Views-funksjonen kan gjentas på mappe-, klynge-, verts- og ressurspoolnivåene.

PowerCLI

En annen måte å spørre for å se om øyeblikksbilder brukes for virtuelle maskiner, er via PowerCLI, vSphere's PowerShell-implementering. Dette kan gjøres via en foring for alle virtuelle maskiner på vSphere-serveren. Denne følgende PowerCLI-kommandoen vil returnere en nyttig rapport av de virtuelle maskinene med et øyeblikksbilde og når den ble opprettet:

 Get-VM | Få øyeblikksbilde | Velg Opprettet, VM 
Figur C viser dette utført i PowerCLI. Figur C

Klikk på bildet for å forstørre det.

Del din tilnærming for sporing av øyeblikksbilder

Det er også mange verktøy for å kjøre og rapportere om stillbilder, men disse mekanismene er det jeg bruker hyppigst i virtualiseringspraksisen min. Hvordan sporer du øyeblikksbilder? Gi meg beskjed i diskusjonen.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com